02 / 05 / 2024

Ege Maden İhracatçı Birlikleri

Ege Maden İhracatçı Birlikleri

Doğaltaşta dünyanın en zengin rezervlerine sahip Türkiye, ABD ve Kanada'daki lüks konut projelerine yaptığı mermer ve traverten ihracatını artırmaya başladı.

Worldbiz Enterprise İnşaat Maden Tekstil İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Worldbiz Enterprise İnşaat Maden Tekstil İthalat İhracat Limited Şirketi Kağıthane’de   10 bin TL sermaye bedeli  ile  Md Muzahıd Hossaın  ve Rıduanul Alam tarafından kuruldu.

Erven Maden İnşaat Turizm İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Erven Maden İnşaat Turizm İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ebru Karabulut tarafından kuruldu.

Ege Denizi Alüminyum İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Ege Denizi Alüminyum İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Ege Denizi Alüminyum İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Beylikdüzü'nde yapıldı.

Ensa Altyapı Maden İnşaat İhracat İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ensa Altyapı Maden İnşaat İhracat İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Enes Akaryıldız tarafından kuruldu.

Arsen Maden Yapı İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arsen Maden Yapı İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdülmelih atay ve Adem Atay ortaklığında kuruldu.

Maden kalitesi bina sağlığı için önemli!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Aydın Dinçer binaların hammaddesinin maden olduğunu belirterek maden kalitesinin bina sağlığını etkilediğini dile getirdi.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması” sonuçlandı.  Bu yıl dokuzuncusu gerçekleşen yarışma sonucunda kazananlara 74 bin TL’lik para ödülü verildi.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması'nın jüri üyeleri açıklandı!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin (İMİB) gerçekleştireceği 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın jüri üyeleri açıklandı. 

İMİB Doğal Taş Söyleşileri 22 Haziran'da başlıyor!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) organizasyonu ile gerçekleşen online İMİB Doğal Taş Söyleşileri, 22 Haziran'da başlıyor. Söyleşinin konuğu Apak Mimarlık’ın kurucusu Emre Apak olacak.   

AMORF Doğal Taş Tasarım ve Proje Yarışması için son başvuru tarihi 13 Temmuz!

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) tarafından düzenlenen AMORF Doğal Taş Tasarım ve Proje Yarışması’nın başvuruları 13 Temmuz 2020'ye kadar devam edecek. 

İMİB Doğal Taş Söyleşileri yarın başlıyor!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından gerçekleşecek online söyleşi serisinde doğal taş kullanımının öne çıktığı yapılar gündeme gelirken, her sohbette Türk Doğal Taşı hakkında bilgiler konuşulacak.  

Ali Kahyaoğlu Beykoz'da 10 dönümlük bir çiftlik kurdu!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanlığı da yapan Ali Kahyaoğlu, Atatürk'ün göçmenler için kurduğu Beykoz Cumhuriyet Köyü'nde 10 dönümlük bir çiftliğe imza attı. Buraya büyük dedelerinin ve babasının ortak ismi olan Esat Bey Çiftliği adını verdi.

Doğal Taş, Mermer Proje ve Teknolojileri Fuarı'na yabancılardan ilgi!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) öcülüğünde açılacak mermer fuarına yabancılardan yoğun ilgi geldi. İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, Doğal Taş, Mermer Proje ve Teknolojileri Fuarı'yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ege Maden İhracatçı Birlikleri Haberi

Ege Maden İhracatçı Birlikleri

Ege Maden İhracatçı Birlikleri Başkanı Mevlüt Kaya, yaptığı açıklamada, Türk mermer ve traverten ürünlerinin 2008 krizi öncesinde en fazla ABD pazarından talep gördüğünü, bu ülkede bir çok ünlünün yaptırdığı malikaneler ve büyük projelerde Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden çıkarılan mermer ve travertenlerin kullanıldığını söyledi.


ABD'ye kriz sonrası ihracatın durma noktasına geldiğini ancak bir can simidi olarak Çin pazarının büyümeye başladığına işaret eden Kaya, ihracatın sürekli arttığı Çin'e 2013 sonu itibarıyla 981 milyon dolarlık mermer ve traverten gönderildiğini belirtti. 


Çin'in sektörü ayakta tutan bir pazar olmaya devam ettiğini ancak son dönemde Çin ekonomisinden de olumsuz sinyaller gelmesiyle 7 yıllık çıkış grafiğinin yerini gerilemeye bıraktığını dile getiren Kaya, şöyle konuştu:


"Yılın ilk yarısında Çin'e yaptığımız doğaltaş ihracatı yüzde 25 gerilemeyle 325 milyon dolar oldu. İhracatçı bunun...