02 / 05 / 2024

ege Petkim Konteyner Limanı

ege Petkim Konteyner Limanı

SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz, Pire’ye alternatif olacak Ege’nin en büyük limanı Petkim Konteyner Limanı’nın 400 milyon dolar yatırımla kurulacağını söyledi. Yavuz, limanın ilk fazının 2015’te devreye gireceğini belirtti...

Petkim Konteyner Limanı kapılarını açıyor!

Aliağa'da 1.5 milyon TEU elleçleme kapasitesi ile Ege Bölgesi'nin en büyük entegre limanı olacak Petkim Konteyner Limanı'nın ilk fazı kapılarını ticarete açtı.

İzmir Petkim Limanı'nın ÇED toplantısı yapıldı!

Yaklaşık 40 yıldır Petkim ve Ege Bölgesi'ne gelen yük gemilerine hizmet veren Petkim limanı ve liman gerisi hizmet alanı genişletiliyor.

İzmir Petkim Konteyner Limanı açılışa hazır!

İnşaatı yaklaşık üç yıl süren İzmir'deki Petkim Konteyner Limanı tamamlandı. Resmi açılışının yılın ikinci yarısında yapılması planlanıyor.

Petkim 3 büyük yatırımla büyümeyi hedefliyor!

Petkim Genel Müdürü Korkut, bu yılın çok önemli olduğunu belirtti, “Petkim Konteyner Limanı, Rüzgar Enerji Santrali ve Petkim Specialities yatırımları bizi yukarı taşıyacak” dedi

Çandarlı Kuzey Ege Limanı yeniden ihaleye çıkacak!

Türkiye'nin en büyük konteyner limanı olarak planlanan Çandarlı'daki Kuzey Ege Liman'ında karayolu ve demiryolu bağlantısıyla ilgili planlamaların ardından yeniden ihaleye çıkılacak.

Dünyanın en büyük vinçleri İzmir Petkim Limanı'na getirildi!

İzmir Aliağa’daki Petkim Limanını 28 yıllığına APM Terminals İzmir işletecek. 450 milyonluk yatırımla APM Terminals İzmir; en büyük konteyner gemilerini elleçleyebilecek olan dünyanın en büyük vinçlerini Çin’den getirdi.

APM Terminals, İzmir'de yeni ofisini açtı!

Aliağa'da Petkim ile beraber Ege'nin en büyük konteyner limanını inşa eden Hollandalı liman devi APM Terminals, İzmir'de yeni ofisini açtı. APM Terminal, 20 bini aşan çalışanı ile 5 kıtada ve 39 ülkede toplam 67 liman işletiyor.

Aliağa konteyner limanı açılış için gün sayıyor!

Aliağa ilçesinde Ege'nin en büyük konteyner limanını inşa eden APM Terminals Genel Müdürü Larsen, Türkiye'nin en büyük konteyner limanlarından biri olacak APM Ege Terminali'nin hızla ilerlediğini belirtti.

Ege'nin en büyük konteyner limanı açılış için gün sayıyor!

İzmir Aliağa'da Petkim Limanı'm (Petlim) işletecek olan APM Terminals, hizmet binasını Menemen Ulukent'te açtı. Limanın 1. aşamasının bu yılın 4. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. İşte ayrıntılar...

İzmir APM Terminals limanının yeni ofisi açıldı!

İzmir’in Aliağa ilçesindeki Petkim Limanı içinde yapılmakta olan, Ege’nin en büyük ve en gelişmiş konteyner terminali olmaya aday APM Terminals limanının Menemen Ulukent’teki yeni ofisinin açılışı yapıldı.

Petkim Konteyner Limanı'nın hisse satışı iptal!

SOCAR Türkiye'nin, Petkim'de sahip olduğu payların satış işleminden vazgeçildiği bildirildi. SOCAR Türkiye'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada şunlar kaydedildi:

Petkim Konteyner Limanı'na 1 milyar dolar biçildi!

SOCAR Türkiye CEO'su Yavuz, bu yılın son çeyreğinde faaliyete geçecek Petkim Konteyner Limanı'na piyasa değeri olarak bir milyar dolar biçildiğini söyledi.

Petkim Konteyner Limanı'na 1 milyar dolar piyasa değeri biçildi!

SOCAR Türkiye CEO'su Kenan Yavuz, bu yılın son çeyreğinde faaliyete geçecek Petkim Konteyner Limanı'na piyasa değeri olarak bir milyar dolar biçildiğini söyledi.

ege Petkim Konteyner Limanı Haberi

ege Petkim Konteyner Limanı

SOCAR Türkiye Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz “Ege’nin en büyük entegre limanı olacak Petkim Konteyner Limanı yatırımında hafriyat çalışmalarımıza başladık. İlk fazı 2015 yılında, ikinci fazı 2016 sonunda devreye girecek limanımız, başlangıçta yıllık 1.5 milyon TEU konteyner elleçleme kapasitesine sahip olacak. Bu kapasite 4 milyon TEU’ya kadar çıkabilecek. İlk faz için bugünden itibaren 20 aylık süreç başlamış bulunuyor. Finansman maliyeti ile birlikte yaklaşık 400 milyon dolar yatırım yapacağız” dedi. Kenan Yavuz, şunları söyledi: “Limanımız Ege Bölgesi’nde 11.000 TEU konteyner taşıyan gemilerin yanaşabileceği tek liman olacak. Sanayicimiz Yunanistan’ın Pire ve Mısır’ın İskenderiye gibi limanlarında zaman kaybetmekten kurtulacak.” Yavuz, limanın işletilmesi için alanında dünya devi APM Terminals ile mart ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir törenle yatırım...