04 / 05 / 2024

Eğitim tesisleri alanı yapılaşma

Eğitim tesisleri alanı yapılaşma

Kimi arazilerin tapusu üzerinde "Eğitim tesisleri alanı" ibaresi yer alıyor. Peki, eğitim tesisleri alanı nedir? Bu alanlarda hangi yapılar yapılabilir?

Milli Eğitim Bakanlığı müfredat değişikliği yaptı! Son dakika: Siber ve akran zorbalığı müfredata alındı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokullarda seçmeli dersler kapsamına alınan "okul temelli sosyal sorumluluk çalışmaları" alanında siber zorbalık ve akran zorbalığı ile  mücadele etmeyi öğrencilere anlatacağını açıkladı. Yeni müfredat, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayından geçti. İşte ayrı

2023 KPSS başvuru ücreti belli oldu! KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri ücreti peş peşe açıklandı!

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvuru ücretleri belli oldu. Peki, KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi ücretleri ne kadar oldu?

Murat Kolbaşı kimdir? Eğitim hayatı nasıl? Uzmanlık alanı nedir?

Arzum Elektrikli Ev aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı kimdir? Murat Kolbaşı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Murat Kolbaşı'nın eğitim hayatı nasıldı? İşte Murat Kolbaşı`nın hayatına dair merak edilenler.

İsmail Vefa AK kimdir? Eğitim hayatı nasıl? Uzmanlık alanı nedir?

Vizyon Grup Bağımsız Denetim A.Ş Ortak, Yeminli Mali Müşavir İsmail Vefa AK kimdir? İsmail Vefa AK daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İsmail Vefa AK'ınn eğitim hayatı nasıldı? İşte İsmail Vefa AK`ın hayatına dair merak edilenler.

Ahmet Kürkçü kimdir? Eğitim hayatı nasıl? Uzmanlık alanı nedir?

Vizyon Grup Bağımsız Denetim A.Ş Mali Müşavirlik ve T.T.K. , Müdürü Ahmet Kürkçü kimdir? Ahmet Kürkçü daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Ahmet Kürkçü'nün eğitim hayatı nasıldı? İşte Ahmet Kürkçü`nün hayatına dair merak edilenler.

Öğrenciler bu habere bayılacak! Milli eğitim şurasında kabul edildi

Okul terklerini ve ücretsiz öğle yemeği projesini gündemine alan bakanlıktan yazılı açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, Öğrencilerin ücretsiz öğle yemeği yemesi ve okul terklerinin azaltılmasına ilişkin çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Açıklamasını yaptı.

Servis ücretleri 2022-2023 eğitim yılı ne kadar oldu? Servis ücretlerine ne kadar zam yapıldı?

Servis ücretleri gündemde yer alan konulardan biridir. Veliler servis ücretleri 2022-2023 eğitim yılı ne kadar oldu? sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar!

Meram Belediyesi'nden 34 milyon TL'ye satılık özel eğitim kurumu!

Konya İli Meram Belediye Başkanlığı, Konya Meram'da yer alan özel eğitim kurumunu 34 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 75 bin TL'ye satılık evler!

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan daireleri satışa çıkardı.  Dairelerin fiyatları 75 bin TL'den başlıyor. 

Foça'daki eğitim alanının imar planı değişikliğine mahkemeden dur!

İzmir’in Foça ilçesindeki Bağarası Mahallesi’nde yer alan ve büyükşehir meclisince eğitim alanından alınarak özel eğitim alanı yapılması uygun görülen alan için Şehir Plancıları Odası tarafından dava açıldı.

İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nin imara açılacağı iddiası TBMM'de!

Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nde yer alan bazı alanların kamulaştırılacağı ve imara açılacağına dair iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Düzce'de inşaatı tamamlanan eğitim tesisleri açıldı!

Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapımı tamamlanan eğitim tesisleri açıldı.

PTT'nin satışa çıkardığı dinlenme ve eğitim tesisleri mecliste!

PTT tarafından satışa çıkarılan dinlenme ve eğitim tesisleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Budak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eğitim tesisleri alanı yapılaşma Haberi

Eğitim tesisleri alanı yapılaşma

İmar planlarında kimi alanlar eğitim tesisleri alanı olarak tescil edilebiliyor. Bu alanlar üzerinde yapılabilecek yapılar ile ilgili hükümler Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor.


Eğitim tesisleri alanı, okul öncesi, ilk ve orta öğretim ile yüksek öğretime hizmet vermek üzere kamuya veya gerçek veya tüzel kişilere ait; eğitim kampüsü, genel, mesleki ve teknik eğitim fonksiyonlarına ilişkin okul ve okula hizmet veren yurt, yemekhane ve spor salonu gibi tesisler için uygulama imar planında özel veya kamu tesisi alanı olduğu belirtilmek suretiyle ayrılan alanları oluyor.


Özel eğitim tesisi yapılacak alanlar belirlenmeden Millî Eğitim Bakanlığının taşra teşkilatının uygun görüşü alınıyor.


İlgili idare meclisince yol boyu ticaret olarak teşekkül ettiği karar altına alınan konut kullanımına ayrılan parsellerde ilgili kamu kurumunun belirlediği standartları sağlamak ve uygun görüşü alınmak...