04 / 05 / 2024

egzoz gazı emisyon ölçümleri kanunu

egzoz gazı emisyon ölçümleri kanunu

Bakanlık trafikte seyreden otobüs, kamyon ve servis minibüslerinin egzoz gazı emisyon ölçümlerini çok sıkı takip edecek. Yapılacak olan ölçümler neticesinde 1755 tl para cezası kesilebilecek.

Araç muayenesinde yeni dönem: Egzoz gazı emisyon testi şart mı?

TÜVTÜRK, araç muayene sürecinde yaşanan aksaklıkları en aza indirmek adına yeni yönetmelikler getirdi. Sorunsuz bir araç muayenesi deneyimi için mutlaka egzoz gazı emisyon testinizi yaptırmalısınız. Bu testi ya sabit olan ölçüm merkezlerinde ya da yetkili mobil istasyonlarda gerçekleştirebilirsiniz.

Bakan Özhaseki açıkladı! Son bir yılda egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca yaptırım uygulandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, son 1 senede gerçekleştirilen denetimlerde egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca idari yaptırım uyguladıklarını ifade etti.

Mercedes’in yeni gözbebekleri Türkiye'de

Yeni Mercedes-AMG SL 43 ve Mercedes-AMG SL 63 4MATIC+, Formula 1'den aktarılan elektrikli egzoz gazı turboşarjıyla dünyada bir ilke imza atıyor. Hızlanma sırasında gaz komutlarına daha hızlı yanıt veren ıslak debriyaj ve arkadan çekişli AMG SPEEDSHIFT MCT 9G şanzıman sayesinde SL ruhu ve sportiflik,

Sürücüler aman dikkat! Yeni uygulama başladı cezası 3 bin TL!

Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES), bir ilde daha hayata geçti. Sistem, egzoz gazı emisyon ölçümleri yaptırılmayan araçları plaklarından anında tespit edecek. Araçlarının ölçümlerini yaptırmayan sürücülere ise sistem üzerinden oluşturulan bir tutanakla 2 bin 815 lira ceza kesilebiliyor.

TürkAkım doğal gaz boru hattı yarın açılıyor!

Rusya'nın doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek TürkAkım doğal gaz boru hattı yarın İstanbul'da düzenlenecek tören ile açılacak.

Çevre cezaları yüzde 22,5 artırıldı!

Çevreyi kirletenlere 351, egzoz emisyon ölçümü yaptırmayanlara bin 895 lira, naylon poşetlerden ücret almayan satış noktalarının her bir metrekaresi için ise 15 lira 16 kuruş ceza uygulanacak...

Rusya ile Ukrayna transit doğal gaz anlaşması imzaladı!

Gazprom Başkanı Miller, Ukrayna ile Rusya arasında transit doğal gaz sözleşmesinin uzatılmasına yönelik anlaşma imzalandığını açıkladı.

Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı projesi 2019 sonuna kadar tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus doğal gazını Türkiye’ye ulaştıracak Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarında sona yaklaşıldığının haberini vererek "İnşallah bir aksilik olmazsa bu yıl sonuna kadar projeyi bitirmiş olacağız" açıklamasını yaptı...

Engaz Taahhüt İnşaat Petrol ve Gaz Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Engaz Taahhüt İnşaat Petrol ve Gaz Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Saleh M.H. Shajea tarafından kuruldu.

EPDK'dan ucuz doğal gaz ithalatı!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Özellikle vurgulamak isterim ki bu düzenleme (spot boru gazı ithalatı) sadece sektörümüze katkı sağlamayacak, aynı zamanda tüketicilerimizin cebine de yansıyacak." ifadesini kullandı.

Advancedtek Solutions Petrol ve Gaz Anonim Şirketi kuruldu!

Advancedtek Solutions Petrol ve Gaz Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmad Mohammad S.aL-Sayyed Ahmad tarafından kuruldu.

Aydın'daki Ahmet Gazi Cami restorasyonu tam gaz!

Aydın Çine'de bulunan Ahmet Gazi Camisi'nde restorasyon çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

Anş İnşaat Nakliyat Doğal Gaz Hafriyat Makinaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anş İnşaat Nakliyat Doğal Gaz Hafriyat Makinaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Şehmus Çavuşoğlu tarafından kuruldu.

egzoz gazı emisyon ölçümleri kanunu Haberi

egzoz gazı emisyon ölçümleri kanunu

Trafikte seyreden otobüs, kamyon ve servis minibüslerinde kullanımı hızla artan on numara yağ için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devrede.


Bakanlık trafikte seyreden otobüs, kamyon ve servis minibüslerinin egzoz gazı emisyon ölçümlerini çok sıkı takip edecek.  Yapılacak olan ölçümler neticesinde egzoz gazı eşik değeri üzerinde çıkan taşıtlara Çevre kanunun 20. Maddesi uyarınca 1755 tl para cezası kesilebilecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 81 ilin Çevre İl Müdürlüklerine 18.08.2014 tarihli 94685256/249/13343 sayılı yazı göndererek egzoz gazı ölçüm ve denetimlerini daha etkin bir şekilde yürütülmesini istedi. Bakanlık ayrıca Emniyet Müdürlükleri ve Jandarma Komutanlıklarında görevli trafik zabıtaları ile işbirliği sağlanıp egzoz gazı emisyon ölçüm denetimlerinin arttırılarak devam edilmesi ve denetimlerde yönetmelikte belirtilen sınır değerlere aykırı emisyona sebep olunduğunun tespiti halinde, taşıt sahibine Çevre kanunun 20. Maddesinin...