08 / 05 / 2024

ehil mirasçı kim olur

ehil mirasçı kim olur

Miras kalan tarım arazilerinin intikali için Bakanlık tarafından 3 aylık bir süre verilmişti. Bu süreden sonra arazi ehil mirasçılara verilecek. Peki ehil mirasçı ne demek?

Baba vefat edince miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras paylaşımları aileler arasında yaşanan en çok anlaşmazlık nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte, miras paylaşımı nasıl yapılır? Kim, ne kadar miras payı alır? 

Miras alanlar bu hakları biliyor mu? Miras kalan evde kim oturabilir? 

Miras konusu günümüzde herkesi ilgilendiren bir konu başlığı olarak karşımıza çıkıyor. Çoğu kişi kendisine miras kaldığını bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında bilgi sahibi değil. Peki miras kalan evde oturulabilir mi? Miras kalan evde oturma hakkı kime ait?

Miras paylaşımı hakkında bilmeniz gerekenler! Çocuğu olmayanların mirası kimler arasında paylaştırılır?

Miras paylaşımları kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar artık daha fazla merak edilirken çocuğu olmayan kişilerin ise miraslarının kime kalacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu süreçte çocuğu olmayan kişinin mirasçısı kim oluyor? İşte haberin merak edilen detayları...

Babadan kalan miras nasıl paylaşılır? Kim mirasçı olamaz?

Miras konusu çoğu kişinin başını ağrıtabilir. Özellikle mirasın pay edilme hususu. Peki kimler mirasçı olamaz? İşte detaylar!

Miras kalan evin satışı nasıl olur?

Miras, çoğu zaman aileler arasında büyük sorunların yaşanmasına neden oluyor. Özellikle ev paylaşımında anlaşmazlık yaşanabiliyor. Peki, miras kalan evde kim ne kadar paya sahip? miras kalan evin satışı nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Matild Manukyan'ın mirasında asıl kavga şimdi başlıyor!

Genelev patroniçesi ve vergi rekortmeni Matild Manukyan'ın milyonlarca TL'lik mirasının tek sahibi Kerope Çilingir'in geçtiğimiz hafta yaşamını yitirmesinin ardından yasal mirasçıların kim olduğu belli oldu.

Miras hangi şartlarda satılır? 

Miras kalan mal ve mülkte kim, ne kadar paya sahip? Miras vergisi var mı? Miras hangi şartlarda satılır? 

Arazisinin büyük bölümünü ailesine değil iki file miras bıraktı!

Hindistan’da arazisinin büyük bölümünü, hayatını kurtaran iki filine miras bırakan bir kişi, "Fillerimin benim için bir göstermelik bir eşya olmadığını anlamıyorlar. Fillerimle ilişkim hayat boyu sürecek türden" dedi...

Konut kredi borcu miras olarak kalır mı?

Kredi borcunun miras kapsamına alınıp alınmadığı merak edilen konuların en başında bulunuyor. 'Kredi borçlusu vefat ederse borcu kim öder?' sorusu yanıtlandı...

Mirasçılar nasıl bulunur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bana bir tarla miras kaldı. Tarla bölünmüş ve ben dahil dört kişi bu mirası paylaşıyoruz ama diğer üç kişi kim bilmiyorum. Diğer ortakların kimler olduklarını ve isimlerini nasıl öğrenebilirim?' sorusunu yanıtladı

Miras tarım arazileri için en kritik üç ay başladı!

Babadan miras tarlalar 3 ay içinde intikal ettirilmezse mahkeme yolu gözükecek. Mahkeme araziyi 'ehil mirasçı' olarak seçeceği kardeşlerden birine veya 3'üncü bir şahsa satacak.

Mirasçılık belgesinin iptali!

Bir kimsenin vefatının ardından murisin mirasçılarının kim veya kimler olduğu, mirasçılık hakkına kimlerin sahip olduğunu gösteren mirasçılık belgesinin iptali için dava açılabiliyor. İşte mirasçılık belgesinin iptali..

Miras paylaşımı için nereye başvurulur?

Miras hukukuna göre, mirasçılar kalan mirasın paylaşımı için dava açabiliyor. Davada hâkim, malın aynen bölünerek paylaştırılmasına karar verebiliyor. Peki, ilk etapta miras paylaşımı için nereye başvurulur?

ehil mirasçı kim olur Haberi

ehil mirasçı kim olur

Ehil mirasçı ne demek?

Miras kalan tarım arazilerinin intikali için Bakanlık tarafından 3 aylık bir süre verilmişti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen bu 3 aylık ek süre Ağustos ayı sonunda doluyor.


Ağustos sonuna kadar arazi konusunda anlaşma sağlanamaması halinde mahkeme süreci başlıyor. Mahkeme, kardeşlerden birini 'ehil mirasçı' seçerek bedeli karşılığı araziyi veriyor ya da 3'üncü bir şahsa satıyor. Peki, ehil mirasçı ne demek?


Ehil mirasçı, kişisel yetenek ve durumları göz önünde tutulmak suretiyle Tarımsal arazilerin mülkiyetinin devrine ilişkin yönetmelik hükümlerince belirlenen kriterlere uygun sulh hukuk mahkemesi tarafından belirlenen mirasçı veya mirasçılar oluyor.


Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümler ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespitine ilişkin usul ve esaslar Tarımsal arazilerin...