27 / 04 / 2024

Miras paylaşımı hakkında bilmeniz gerekenler! Çocuğu olmayanların mirası kimler arasında paylaştırılır?

Miras paylaşımı hakkında bilmeniz gerekenler! Çocuğu olmayanların mirası kimler arasında paylaştırılır?

Miras paylaşımları kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar artık daha fazla merak edilirken çocuğu olmayan kişilerin ise miraslarının kime kalacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu süreçte çocuğu olmayan kişinin mirasçısı kim oluyor? İşte haberin merak edilen detayları...



Miras konusunda yapılan uygulamalar kapsamında çoğu kişi için merak uyandırıcı bir konu oluyor. Buna göre, hemen hemen herkes hayatının bazı dönemlerinde miras paylaşımı içerisinde kendilerini bulabilirler. Bunun için de yasaların ne şekilde miras paylaşımlarını düzenledikleri yapılan araştırmalar arasında yer alıyor.  Genel itibari ile miras paylaşımının nasıl yapılacağı biliniyor ama az rastlanan durumlarda uygulamanın nasıl olacağı konusu tam olarak bilinmiyor.

ÇOCUK YOKSA MİRAS PAYLAŞIMI NASIL NE OLUR?

Miras paylaşımında alt soy çok büyük bir önem taşımaktadır. Buna göre, kişilerin ana mirasçıları onların alt soyu yani çocukları ve torunları olmaktadır. Fakat bir kişinin çocuğu yada torunu yoksa o zaman farklı kurallar devreye sokuluyor. Bu süreç zarfında da vefat eden kişinin yakınlarına bakılacağı belirtildi.

Bir kişinin çocuğu yoksa mirasçısı eğer sağ ise eşi olamıyor.  Mirasın sağ kalan eş  ve miras bırakanın anne ve babası arasında pay edilmektedir. Burada, eğer anne ve baba vefat etmişse  o zaman onların çocukları da mirasçı olmaktadırlar. Miras bırakan kişinin kardeşleri anne ve baba üzerinden de mirasçı olabilmekteler.  Ancak direkt mirasçı olamıyorlar.

Miras paylaşımı hakkında bilmeniz gerekenler! Çocuğu olmayanların mirası kimler arasında paylaştırılır?

Miras paylaşımı zamanında  çocuk olmaması durumunda da farklı yöntemler uygulanabiliyor. Bu kapsamda, çocuk yoksa, eş sağ fakat miras bırakanın annesi, babası sağ değilse öte yandan kardeşleri ve onların çocukları da yoksa o zaman mirasın tamamı sağ kalan eşin olduğu kaydedildi.

Öte yandan, miras bırakan kişinin  eşi sağ değilse ve çocukları da yoksa eğer o zaman da mirasın tamamı anne ve baba arasında pay ediliyor. Ayrıca, anne ve baba sağ değilse miras bırakanın kardeşleri ile onların çocukları mirasın tamamını alabiliyorlar.

Ayrıca, bir kişinin vefat etmesi durumunda ise herhangi bir yakını yoksa eğer yasal mirasçı olabilecek kimse de bulunmuyorsa o zaman devlet mirasçı oluyor ve  devletin mirasçılığı bu süreçte biraz farklıdır.  Devlet kişinin borcuna mirasçı olmuyor ama mal varlığı varsa onun mirasçısı olabilmektedir.

Miras kaldı yalanıyla 23 milyon avroluk vurgun! Yabancıları ikna etmek için sahte proje tanıtımı bile yapmışlar...

Aile konutunda şok detay! Vefat durumunda 4'te 1 miras diğer eşin olur! 

Bu seneki milyarderliğin kaynağı: Miras!

Çocukları mirastan çıkarmak mümkün mü?


Geri Dön