04 / 05 / 2024

Ekokent Konya ödül 2015

Ekokent Konya ödül 2015

Konya için hazırlanan 5000 konutluk “Ekolojik Şehir Projesi” Bulgaristan’ın başkenti Sofya`da yapılan XIV. Dünya Mimarlık Zirvesi`nde Roma Mimarlar Odası tarafından Gümüş Madalya ile ödüllendirildi.

42.Cadde Konya satılık dükkan!

Emlak Konut GYO güvencesiyle Torkam İnşaat tarafından hayata geçirilen Temaşehir 42.Cadde projesi 163 dükkandan meydana geliyor. 42.Cadde Konya satılık dükkan fiyatları 100 bin TL'den başlayarak değişiyor.

42.Cadde Konya dükkan fiyatları!

42.Cadde Konya dükkan fiyatları 100 bin TL'den başlıyor. 42.Cadde'de dükkanların ihalesi 14 Mayıs'ta gerçekleştiriliyor...

Selçuklu İlçe Belediyesi'ne Tarihi kentler birliği süreklilik ödülü!

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesine Tarihi Kentler Birliği tarafından 3 ayrı restorasyon ödülü verildi.

Konya Tema Şehir satış ofisine ödül!

Arkiteam Mimarlık, başarısını İtalya’da düzenlenen A' Design Award & Competition’da taçlandırdı. Mimarlık ofisi, dünyanın en büyük tasarım yarışmasından Konya’da hayata geçirilecek Tema Şehir projesinin satış ofisine ödül kazandırdı.

Konya Bedesten'de 2 bin 687 işyerinin restorasyonuna ödül!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Bedesten'de gerçekleştirilen ve Türkiye'ye örnek olan 2 bin 687 işyerinin restorasyonuna Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi'nde İdeal Kent Ödülü verildi.

Konya Bedesten Projesi uluslararası ödül aldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin dünyaya örnek olan Tarihi Bedesten’deki 2 bin 687 işyeri restorasyonu, Dünyada kültürel mirasın korunmasını ve değerlendirilmesi teşvik etmeye yönelik çalışmalar yapan YOCOCU tarafından ödül aldı.

Konya Bedesten Projesi’ne Uluslararası ödül!

Dünyada kültürel mirasın korunmasını ve değerlendirilmesi teşvik etmeye yönelik çalışmalar yapan YOCOCU (Youth in Conservation of Cultural Heritage) tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Bedesten Projesi’ne büyük ödül verildi...

Ekokent Konya Projesi'ne ödül!

Sofya XIV Dünya Mimarlık Zirvesinde Ahmet Vefik Alp ‘Ekokent Konya’ projesiyle Roma Mimarlar Odası ‘Gümüş Madalya Özel Ödülü’ nü aldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Plant Ödülleri'nde 3 ödül aldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, peyzaj ve süs bitkiciliği alanında verilen “Plant Ödülleri” kapsamında Japon Parkı, İstanbul Çevre Yolu Düzenlemesi ve Huzur Bahçeleri ile 3 ödül birden aldı.

Konya'ya Toplu Ulaşımda Erişilebilirlik Ödülü verildi!

Transist 2014 Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı kapsamında Türkiye’de toplu ulaşımın en iyilerine ödülleri verildi. Yapılan değerlendirme sonucunda, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne “Erişilebilirlik Ödülü” verildi.

Zaman Müzesi Süreklilik Ödülü'ne layık görüldü!

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından restore edilerek müze haline dönüştürülen Sille Şapeli Zaman Müzesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen “Tarihi Kentler Birliği' kapsamında düzenlenen yarışmada “Süreklilik Ödülü” aldı.

Sille Şapeli Zaman Müzesi, Süreklilik Ödülü'nü kazandı!

Türkiye'nin ilk zaman temalı müzesi olan Konya Selçuklu’daki Sille Şapeli Zaman Müzesi, Tarihi Kentler Birliği’nin “Süreklilik Ödülü”nü kazandı. Uğur İbrahim Altay,“Kazandığımız bu ödül restorasyonlarla turizme kazandırılan Sille’de başarının neticesidir

Sille Şapeli Zaman Müzesi'ne Süreklilik Ödülü verildi!

Konya'nın Selçuklu ilçesindeki Sille Şapeli Zaman Müzesi, Tarihi Kentler Birliği'nin yarışmasında "Süreklilik Ödülü"ne layık görüldü.Tarihi Kentler Birliği'nden yapılan açıklamada, Sille Şapeli hakkında açıklama yapıldı.

Ekokent Konya ödül 2015 Haberi

Ekokent Konya ödül 2015

Ünlü mimar kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp tarafından hazırlanan “Ekolojik Şehir Konya” projesi, uluslararası ödül aldı. Her 3 yılda bir toplanan Dünya Mimarlar Zirvesi’nin 17-20 Mayıs tarihleri arasında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da gerçekleşen buluşmasında çeşitli ülkelerden katılan 200 proje arasında Roma Mimarlar Odası “Özel Ödülü” Gümüş Madalya” ya layık görüldü.


MİMARLIKTA EN TİTİZ ÜLKE…

Mimarlık ve çevre konusunda hayli titiz ülkeler arasında gösterilen İtalya’nın özellikle Roma kentinden bu ödüle layık görülmüş olmayı “Onur duydum” sözleriyle değerlendiren Prof. Alp; “Bu proje için çok düşündük. Sayın Başbakanımızın memleketi olması yanında, Mevlana’nın sema eden semazenlerinden esinlendik. Projeye atölyemizde yetişen mimarlarımızdan Yüksek Mimar Betül Breitenfeldt ve diğer ekip arkadaşlarımızın büyük emekleri geçti’ dedi.


KENDİ ENERJİSİNİ KENDİ ÜRETECEK…

Konya’nın Meram Belediyesi sınırları içinde gerçekleştirilmesi düşünülen “Ekolojik Şehir” projesi,...