05 / 05 / 2024

ekolojik kentler

ekolojik kentler

Tüm dünya ülkeleri küresel ısınmaya karşı çevreye daha az zarar veren, enerji tasarruflu binaların yapımına yönelirken, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi bu gayreti bir adım daha ileriye götürerek tamamen ekolojik kent kurmaya başladı

GYODER 7. Gelişen Kentler Zirvesi yarın Balıkesir'de!

GYODER, Türkiye'nin potansiyeli yüksek kentlerini ve bölgeleri ile bu kentlerdeki gayrimenkul yatırım fırsatlarını ön plana çıkarmak amacıyla düzenlediği "Gelişen Kentler Zirvesi"nin 7.'sini yarın gerçekleştirecek.

7. Gelişen Kentler Zirvesi için son 2 gün!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen 7. Gelişen Kentler Zirvesi 6-7 Mayıs tarihlerinde Balıkesir’de yapılacak. Zirvede iki gün boyunca kentteki yatırım fırsatları masaya yatırılacak.

Gelişen Kentler Zirvesi 6-7 Mayıs'ta Balıkesir'de yapılacak!

Türkiye'nin potansiyeli yüksek kentlerini ve bölgelerini, bu kentlerdeki gayrimenkul yatırım fırsatlarını ön plana çıkarmak amacıyla "Gelişen Kentler Zirvesi"ni hayata geçiren GYODER, 6-7 Mayıs 2015 Balıkesir'de olacak.

Ardahan Akıllı Kentler-Bulut Kent Bilgi Sistemi tanıtıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Akıllı Kentler-Bulut Kent Bilgi Sistemi” projesi yapılan toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. İdris Güllüce, projenin pilot kentlerinin Belediye Başkanları ve çok sayıda konuk katıldı

Narköy ekolojik yatırımla Kocaeli'de gelişiyor!

100 dönümlük bir araziye kurulan ekolojik otel ve eğitim merkezi Narköy, şeker ve tuz dışında ihtiyaçlarını kendi arazisinden karşılıyor. 15 kişinin çalıştığı Narköy’de aylık toplam harcamalar 30 bin TL’yi geçmiyor.

Akıllı Kentler Projesi bugün tanıtılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bugün "Akıllı Kentler - Bulut Kent Bilgi Sistemi" tanıtım toplantısı düzenlenecek. Bulut teknolojileri kullanılarak yaklaşık 400 milyon lira tasarruf edilmesi planlanıyor.

Ergün Turan Sivas'taki ekolojik stadı inceledi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Sivas'ta yapımı devam eden "Türkiye'nin ilk ekolojik stadı"nı inceledi. Turan 25 bin seyirci kapasiteli stadın inşaatını gezerek yetkililerden bügi aldı.

Gelişen Kentler Zirvesi’nin bu yılki durağı Balıkesir!

GYODER, Gelişen Kentler Zirvesi’nin 7’ncisini Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 6-7 Mayıs 2015 tarihlerinde Balıkesir’de düzenleyecek. Bu zirveyle, kentlerdeki gayrimenkul yatırım fırsatlarını ön plana çıkarmak amaçlanıyor.

GYODER Gelişen Kentler Zirvesi 6-7 Mayıs'ta Balıkesir'de!

GYODER'in hayata geçirdiği “Gelişen Kentler Zirvesi”nin 7’ncisi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 6-7 Mayıs 2015 tarihlerinde Balıkesir’de düzenleyecek. Zirve’de Balıkesir’in ve Güney Marmara Bölgesi’nin potansiyeli ve geleceği ele alınacak."

Leonardo DiCaprio ekolojik tatil köyü yapıyor!

Çevreci eylemlere desteğiyle bilinen aktör Leonardo DiCaprio, Belize'de aşırı balık avlama, kum çekimi ve kaçak ağaç kesimleri nedeniyle "ekolojik yıkımın eşiğinde" olan bir adayı satın alıp "eko turizme" açmaya hazırlanıyor.

Gaziantep Ekolojik Kent projesi daha iyi tanıtılmalı!

(GAİMDER) Başkanı ibrahim Apa ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti. Apa, belediyeden Ekolojik Kent projesinin müteahhitlere daha iyi tanıtılması ve bilgilendirilmesi için de destek istedi.

GYODER Gelişen Kentler Zirvesi 6-7 Mayıs'ta Balıkesir'de!

GYODER de yeniden başkan seçilen Aziz Torun, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği GYODER’in 16. Genel Kurulu’nda “Gelişen Kentler Zirvesi”nin 6-7 Mayıs tarihinde Balıkesir’de yapılacağı açıklandı.

Ekolojik bina mimarlık fakültesi öğrencilerine tanıtılıyor!

Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) işbirliğiyle hazırlanan "Yeşil Ev Projesi" tanıtım çalışmaları devam ediyor. Mimarlık Fakültesi öğrencileri, yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan ekolojik binayı ziyaret etti.

ekolojik kentler Haberi

ekolojik kentler


Küresel ısınma, kuraklık ve sel felakatlerinin artması sonrasında tüm dünyada hızla artış gösteren ekolojik ürünlere dönüş sürecinden gayrimenkul sektörü de nasibini alıyor. Dünya genelinde çok sayıda firma, çevreye daha az zararlı, enerji tasarruflu binaların yapımına odaklandı.Gelişmiş ülkeler, arabalardan evlere her alanda enerji tasarrufu sağlayan ve daha çevreci yaklaşımları benimserken, kuraklığın etkilerini en çok yaşayan ülkelerden biri olan Türkiye'de bu konudaki çabalar hala bir elin parmaklarını geçmiyor.


İLK ÇEVRECİ KONUT PROJESİ ANKARA'DA


Küresel ısınmanın etkisiyle önemi giderek artan çevreci binaların bir örneği olan "Entepe Çankaya Konutları" Ankara'da OFTAŞ Şirketler Grubu tarafından yapılıyor. Enerji tasarrufu, atık yönetimi, çevreci malzeme seçimi, minimum su gerektiren peyzaj düzenlemesi gibi çok çeşitli unsurları içeren...