03 / 05 / 2024

Ekolojik şehirler

Ekolojik şehirler

Hava kirliliğinin önlenmesi için de toplu taşıma araçlarıyla bisiklet kullanımını özendirmeyi istediklerini vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bu çerçevede ''81 İlde Bisiklet Yolu Projesi'' hazırladıklarını ifade etti

Erdoğan Bayraktar: Saraçoğlu Mahallesi'nin yıkılması konu değil!

Erdoğan Bayraktar, Saraçoğlu Mahallesi'nde yapılacak çalışmalara ilişkin, ''Yıkılması söz konusu değil. Ancak ayakta duramayan binalar varsa bunlar aslına uygun yeniden yapılabilir. Onun dışında herhangi bir şey yapmak mümkün değil'' dedi

Ekolojik dengeyi koruyan şehirler inşa ediliyor!

Türkiye'nin büyük bir kentsel dönüşüm hamlesi yaptığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Ekolojik dengeyi koruyan şehirler inşa ediliyor" dedi.

Ergün Turan:Modern şehirler kurmak istiyoruz!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, kentsel dönüşüm projeleri ile kentlerin geleneklerine ve dokusuna uygun modern şehirler kurmak istediklerini söyledi.

Antalya Uluslararası Çiçek Açan Şehirler Yarışması'na katıldı!

Tarihi Kaleiçi semtiyle "Uluslararası Çiçek Açan Şehirler Yarışması"na katılan Antalya'nın, Belçika ve Kanada'dan gelen jüri üyelerine tanıtımı yapılıyor.

Yalova'da Kardeş Şehirler Parkı inşa edilecek!

Yalova Belediyesi tarafından Bağlarbaşı Mahallesi’nde yaklaşık 10 bin m2 kardeş şehirler parkı yapılacak. Bağlarbaşı Mahallesi Safranyolu üzerinde çalışmalarına başlanan park alanında kardeş şehirlerimizle özdeşleşmiş simgelerde yer alacak.

Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi Mersin'de yapılacak!

Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliğinde 13-14 Kasım'da yapılacak. Bu yıl ilk kez yapılacak olan Zirve'nin daha sonra her yıl bir başka ülke ve kentte düzenleneceği bildirildi.

Dünyada en çok ziyaretçi çeken şehirler arasında İstanbul 5'nci sırada!

İngiliz Independent sitesinde yer alan analizde, Dünya genelinde yılda en çok ziyaretçi çeken şehirler listesinde Londra ilk sırada, İstanbul ise beşinci sırada yer aldı.

Bursa'da 'Akıllı ve Yeşil Şehirler' konuşuldu!

Geleceğin büyüme motorları olan şehirler, hızla büyüyen nüfuslarına daha iyi eğitim ve istihdam fırsatları sunmayı; refah düzeyini yukarı çekmeyi hedefliyor.

Ekolojik Çağda Mimarlık için Yeni Gelecekler semineri 9 Haziran’da!

“Mimarlığı kimya ile buluşturan” Armstrong, 9 Haziran’da Yapı-Endüstri Merkezi’nde “Ekolojik Çağda Mimarlık için Yeni Gelecekler: Griyi Yeşille Buluşturmak” etkinliğinde konuşacak.

Malatya'ya Ekolojik Spor Köyü geliyor!

PTT 1. Lig takımı Yeni Malatyaspor’un başkanı Adil Gevrek kulübün kongresinde önemli bir projeyi de kamuoyu ile paylaştı. Adil Gevrek, “Ekolojik Spor Köyü” projesiyle Malatya’nın sporuna önemli bir yatırım olacağını söyledi.

Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması 30 Haziran'a uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlediği “Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması” 30 Haziran 2015 tarihine kadar uzatıldı. Yarışma kapsamında dereceye giren öğrencilere 154 Bin TL ödül verilecek.

İşte dünyada en çok gökdelenin yer aldığı şehirler!

Uluslararası bina verileri toplayan Emporis sitesi, dünyada en fazla gökdelenin yer aldığı şehirleri sıraladı. Listede İstanbul da yer aldı. İşte o şehirler..

Modern Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi bugün Antalya'da yapıldı!

Modern Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi Antalya'da Türkiye'de kentsel dönüşüm ve modern şehir anlayışının masaya yatırılacağı "Modern Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi"nin ikincisi bugün Antalya'da yapılıyor.

Antalya Modern Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi başladı!

Modern Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi Antalya'da Türkiye'de kentsel dönüşüm ve modern şehir anlayışının masaya yatırılacağı "Modern Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi"nin ikincisi bugün Antalya'da yapılıyor.

Ekolojik şehirler Haberi

Ekolojik şehirler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belediyelere yıl sonuna kadar 189 temizlik aracı dağıtılacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AA muhabirine, küresel ısınma, endemik hayatın azalması, denizlerin ve kıyıların kirlenmesiyle son dönemde tüm dünyada çevreciliğin öne çıktığını söyledi.


Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek kentsel dönüşüm sürecinde ekolojik şehirleri artırmayı hedeflediklerini belirten Bayraktar, ana hedeflerinin, ''daha temiz çevre, daha temiz toplum, daha rahat solunabilir hava, daha temiz içilebilen su'' olgusunu hayata geçirmek olduğunu anlattı.


Amaçlarına ulaşmak için çevreci proje getiren belediyelere hibeler ve teşvikler verdiklerini anımsatan Bayraktar, yerel idarelere, bu yıl değeri 26 milyon 540 bin lira olan 159 çöp toplama aracı dağıttıklarını kaydetti.


Bayraktar, kurum ve kuruluşlara yıl sonunda 119 çöp toplama ve 39 yol süpürme aracıyla 31 vidanjör olmak üzere toplam 189 temizlik aracı gönderileceğini...