06 / 07 / 2024

eKomşu uygulaması

eKomşu uygulaması

Eskiden kapısını tıklattığınız komşunuza artık telefon üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Pandemi süreci boyunca komşular arasında yapılan yardımlaşmanın ön plana çıkması, komşuluk üzerine sosyal platformların hızla artmasına neden oldu.

İş Bankası "BES Teminatlı İhtiyaç Kredisi" uygulamasına başladı

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne olan ilgi artarken, katılımcılar için getirilen yeni düzenleme ve uygulamalarla sunduğu avantajlar da artırılıyor. Son olarak İş Bankası, BES Teminatlı İhtiyaç Kredisi uygulaması başlattı. İşte ayrıntılar…

Esenler Güngören Mahallesi Rezerv Yapı Alanı imar uygulaması askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Güngören Mahallesi Rezerv Yapı Alanında yer alan taşınmazların bulunduğu Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli UİP göre 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayımlandı.

Depremden sonra ÇED zorunluluğu kaldırıldı: O ilde 22 proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı! 

Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depremlerinden sonra verdiği kararla ilde ÇED süreçlerinin zorunluluğu uygulaması kaldırıldı. Kararın ardından şehirde 22 proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. İşte ayrıntılar...

Sabit fiyat uygulaması bitti, fiyatlar uçtu! Marketler tek tek fiyat değiştirdi!

Ocak ayında başlattıkları sabit fiyat uygulamasını sona erdiren zincir marketler tek tek fiyatlarını güncelliyor. Temel gıdadan, temizlik ürünlerine raflarda etiketler baştan aşağı değişti. Bazı marketler 95 bazıları ise 150 üründe fiyat artışına gitti.

Motorin için 100 dolar fiyat uygulaması cevap bekliyor! Yarın dananın kuyruğu kopacak! Tüm gözler AB ülkelerine çevrildi

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Rus rafineri petrol ürünlerinden biri olan motorin variline 100 dolar, sıvı yakıtın varil fiyatına ise 45 dolar tavan fiyat uygulanmasını değerlendiriyor. Yarın dananın kuyruğu kopacak! Tüm gözler AB ülkelerine çevrildi...

BDDK Aralık 2022 verilerini açıkladı! Borç miktarı dudak uçuklattı

Türkiye'nin uzun müddettir içinde olduğu ekonomik sorunlar Türkiye'de farklı ekonomik modellerin uygulamasının önünü açtı. Fakat tatmin edici neticelerle sonlanmayınca vatandaşta şirketlerde büyük borçlar içerisine girdi.

TikTok neye uğradığını şaşırdı! İşte TikTok’a kesilen ceza ve nedeni!

60 saniyelik videolar izlemesini ve yayınlamasını sağlayan bir sosyal medya uygulaması olan TikTok zor günler geçiriyor. Fransa’nın ceza kestiği TikTok neye uğradığını şaşırdı. İşte TikTok’a kesilen ceza ve nedeni…

THY'den iç hat uçuşları için bilet kampanyası! 399 liradan başlayan fiyatlar! İşte kampanya detayları...

Türk Hava Yolları iç hat uçuşları için bir kampanya daha düzenledi. Kampanya kapsamında iç hatlarda yapılacak uçuşlarda 399 liradan başlayan avantajlı bilet uygulaması başlatıldı.

EA’den pc oyuncularına sürpriz!

Merkezi Redwood’da bulunan video oyun şirketi EA, yaklaşık iki yıl önce duyurduğu uygulamasını Windows kullanıcılarına sunmaya başlayacaklarını açıkladı.

Zeytinburnu tren istasyonu imar uygulaması askıda!

İstanbul ili Zeytinburnu İlçesi Zeytinburnu Mahallesinde Yer Alan Mülkiyeti TCDD’ye Ait 1578 Ada 2 Nolu Parselin Bulunduğu Alanda Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Uçak biletlerinde tavan fiyat belli oldu! En yüksek fiyat...

Uçak biletlerinde yeniden belirlenen tavan ücret uygulamasına göre iç hatlarda ekonomi sınıfında tek yön en yüksek bilet fiyatı bin 150 lira olarak oldu.

Aile Destek mobil uygulaması kullanıma hazır!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilen 'Aile Destek' mobil uygulamasının kullanıma hazır olduğu duyuruldu. Bu yeni uygulama sayesinde sosyal yardımlar ve sosyal hizmetler ile ilgili bilgilere ulaşılabilecek ve başvuru işlemleri yapılabilecek.

Üsküdar Altunizade imar uygulaması askıda!

İstanbul İli,Üsküdar İlçesi,Altunizade Mah sınırları içerisinde bulunan 27 ada 37,38,39 ve 40 numaralı parsellerin bulunduğu alana ilişkin olarak 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

eKomşu uygulaması Haberi

eKomşu uygulaması

Eskiden kapısını tıklattığınız komşunuza ulaşmak için artık telefon ekranına dokunmak yeterli hale geliyor. Şimdi karşı komşu, üst komşu yerine e-komşu var! Aynı semtte oturanları buluşturan sosyal platformlarda kişiler mahallesindeki iyi terziyi, ucuz marketi bir tıkla öğreniyor, arabasını karşı apartmandaki komşusuna satıyor. Ancak madalyonun bir de öteki yüzü var! 

Hürriyet'ten Gizem Coşkunarda'danın haberine göre; aslında her şey İtalya’nın Bologna kentinde, Federico Bastiani’nin komşularıyla bir türlü tanışma imkânı bulamadığı ve oğlunun arkadaş edinmesini kolaylık sağlamak istediği için Facebook’ta ‘Fondazza Sokağı Grubu’nu kurmasıyla başladı. Hemen peşinden Avrupa ve Güney Amerika’da yüzlerce mahalle grubu açıldı. Bu akımın Türkiye’ye de gelmesi uzun süre devam etmedi. Açılışı yapan ve bugün 5 bin 500 üyesi olan ‘Kurtuluş Komşuluk Ağı’ grubunda yaşananlar değişen komşuluk ilişkilerimizi ortaya çıkıyor.

Komşularımıza güvenmiyoruz

Uzun...