03 / 05 / 2024

ekonomi 2017

ekonomi 2017

Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 5 büyümesi beklentiyi yükseltti. İnşaat sektöründe de ilk yarıda yaşanan durgunluk aşıldı. Sektör temsilciler gayrimenkul ve inşaat sektörünün ivme kazanacağını söylüyor.

Türkiye'nin ekonomisi eski hızına ulaşıyor!

DenizBank'ın 20. kuruluş yıl dönümünde ekonomi gazetecileri ile bir araya gelen Genel Müdür Hakan Ateş, Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

2017'de 2.1 milyar dolarlık yatırım planı!

Ekonomi Bakanlığı tarafından Mayıs 2017'ye ilişkin "Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni'' yayınlandı. Verilere göre, 2017'de yatırım teşvik belgesi düzenlenen 133 proje kapsamında yatırım tutarı 2,1 milyar dolara ulaştı.

Türkiye İMSAD Haziran 2017 Sektör Raporu’nu açıkladı!

Türkiye İMSAD, ekonomi çevreleri tarafından merakla beklenen aylık sektör raporunu açıkladı. Haziran 2017 Sektör Raporu’nda özellikle son 10 yılda inşaat malzemeleri sanayi için çok önemli bir pazar haline gelen Körfez ülkelerindeki kriz öne çıktı.

İnşaata dayanan bir ekonomi politikasından vazgeçilmeli!

2017’nin ortalarına gelindiği halde hala ekonominin bir kıskaçta olduğunu kaydeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, sıcak paraya, varlık satışına ve inşaata dayanan bir ekonomi politikasından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

12. Türk-Arap Ekonomi Forumu 23 Mart'ta!

12. Türk-Arap Ekonomi Forumu (TAF'2017), 23 Mart'ta, Arap dünyasından yatırımcıları Türkiye'deki fırsatlarla buluşturacak.

2017 kentsel dönüşüm yılı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakam Mehmet Özhaseki, 2017’nin yatırım yılı olacağını vurguladı. “Yatırımlar artacak, ekonomi nefes alacak” diyen Özhaseki, 2017’nin kentsel dönüşüm çalışmaları açısından da verimli geçeceğini ifade etti...

2017: Bankaların kar ve faizden feda yılı!

Başkent’teki finans zirvesinde bankacılığın röntgeni çekildi. Hükümetin ‘2017’yi üretim ve yatırım yılına çevirme’ hedefine bankalar da eşlik edecek. Ekonomi yönetimi de, bankacıların taleplerini dinledi, yeni adımları değerlendirecek.

Konut kredisi peşinat oranı 2017!

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Ekonomi Koordinasyon Kurulunda (EKK) alınan kararlara göre, konut kredileri de dahil bireysel kredilere yönelik önemli düzenlemeler hayata geçirilecek. İşte konut kredisi peşinat oranı 2017..

Sultanbeyli İlkbahar Rezidans'ta teslimler Kasım 2017'de!

Sultanbeyli'de Sur Yapı tarafından inşa edilen İlkbahar Evleri'nde toplam 304 adet konut bulunuyor. Projede teslimlerin 2017 yılı Kasım ayında yapılması planlanıyor.

Sur Yapı Marka Rezidans projesinde daire teslimleri Ağustos 2017'de!

Sur Yapı imzasıyla yükselen Marka Rezidans Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nde inşa ediliyor. Toplam 220 bin metrekare inşaat alanı üzerinde yükselen projenin teslimleri Ağustos 2017'de yapılacak.

Ant Yapı Antplato'da 2017 sonuna kadar özel taksitlerle!

80 metrekare ile 172 metrekare arasında değişen ofislerden meydana gelen Ant Yapı Antplato projesinde yer alan ofis seçenekleri için 2017 sonuna kadar Ant Yapı'ya borçlanarak taksitlendirme yapılıyor.

Sancaktepe Dumankaya Mozaik'te teslimler Nisan 2017'de!

Dumankaya İnşaat tarafından Sancaktepe'de hayata geçirilen Dumankaya Mozaik projesi 64 bin metrekare üzerinde yükseliyor. Projede daire teslimlerinin Nisan 2017'de gerçekleşmesi planlanıyor.

İlkbahar Rezidans'ta daire teslimleri Kasım 2017'de!

Sur Yapı imzası ile Sultanbeyli'de yükselen İlkbahar Evleri 250 milyon TL yatırım bedeline sahip. Toplam 304 adet konutun bulunduğu projede teslimlerin Kasım 2017'de yapılması planlanıyor.

Bahçeşehir Gölevleri'nde daire teslimleri Ağustos 2017'de!

KİPTAŞ ve Binres İnşaat tarafından Bahçeşehir'de inşa edilen Vaditepe Göl Evleri projesi, 357 konuttan meydana geliyor. Projede teslimlerin Ağustos 2017'de ayında yapılması planlanıyor.

ekonomi 2017 Haberi

ekonomi 2017

Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 5 büyümesi iş dünyasını ikinci çeyrek umutlarını güçlendirdi. Bundan da önemlisi yılın ikinci yarısı için ekonominin daha da ivme kazanacağı beklentisini yükseltti. Rakamlar biraz geriden gelse de fiilen yılın ilk yarısını tamamladık. Yılın ikinci yarısı Ramazan Bayramı'ndan sonra başladı. Piyasalarda ise gerçek bayramın yılın ikinci yarısında başlaması bekleniyor. Ancak bunun için birçok sektör verilen teşviklerinin devamını Hükümet'ten talep ederken. özellikle doğrudan yabancı ve Türk yatırımcılar tarafından yapılan sanayi yatırımlarının önünün açılmasını bekliyorlar. Artan kamu harcamaları ve tüketimden gelen ekonomideki hareketin üretimle de desteklenmesi şart görülüyor.


"TURİZM LOKOMOTİF OLUR" 

Yılın ikinci yarısında turizm sektörünün hız kazanması beklenirken, inşaat sektöründe de ilk yarıda yaşanan durgunluğun aşılması beklentisi hakim. İhracatta yaşanan hareketliliğin iç piyasa ile de desteklenmesi birçok sektör...