04 / 05 / 2024

Ekonomi Bakam Nihat Zeybekci

Ekonomi Bakam Nihat Zeybekci

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İthalat tedbirleri 1,1 milyar dolarlık ayakkabı ithalatımızın yüzde 30'luk bir kısmı daralma gösterdi. Bu da 300 milyon dolarlık bölümü Türkiye'de üretilmesi demek" dedi.

Nihat Zeybekci: ABD’nin çelik vergisine anında misilleme yaparız!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD’nin gündeminde olan çelik ithalatına ek vergi konusu ile ilgili açıklamalar yaptı. Zeybekci “Böyle bir şey olursa da karşılığını mutlaka veririz” dedi.

Nihat Zeybekci Türk müteahhitlerle Japonya'da görüşecek!

Dün Japonya’nın başkenti Tokyo’ya giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk müteahhitlik sektörünün önde gelen firmalarıyla Japonya’da temaslarda bulunacak.

Nihat Zeybekçi 'emlak vergisi muafiyeti' sorusunu yanıtladı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın emlak vergisi muafiyet uygulamaları hakkında sorduğu soruya yanıt verdi..

Nihat Zeynekci: Faiz artırımı tüketim ve yatırıma zarar verir!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Döviz piyasasına klasik müdahaleye karşıyım" dedi. Merkez Bankası`nın faiz artışına ilişkin değerlendirmesinde Bakan, "Faiz artırımı tüketim ve yatırıma zarar verir" değerlendirmesini yaptı.

Ayakkabı sanayicileri Nihat Zeybekci’den yeni OSB istedi!

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Süleyman Gürsoy, yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi ziyaret etti. Ayakkabı sanayicileri Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den yeni OSB istedi

Nihat Zeybekci Tataristan'da Türk fabrikalarını açacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tataristan'da açılacak Türk fabrikalarının açılışını gerçekleştirmek için Kazan'a geldi.

Nihat Zeybekci'den Türkiye Varlık Fonu açıklaması!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye Varlık Fonu kurulmasına dair teklif, 'İtibarımız var, uluslararası arenada kredibilitemiz var' teklifidir." diye konuştu.

Nihat Zeybekci: Askeri tesisler yeşil alan olmalı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Ankara’daki askeri alanların tamamı yeşil alanla ilgili. İstanbul ve Ankara’daki bu alanların yeşil alan olarak kazandırılması lazım” dedi.

Nihat Zeybekci: Türk Akımı devam edecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Türk Akımı projesi için, "Türk Akımı projesinin devam etmesi için siyasi bir karar alındı" diye konuştu. Nükleer santral projesinin de ilerlemesi yönünde karşılıklı niyet belirtildi.

Nihat Zeybekci: Konut kredilerinde faiz oranları düşüyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, enflasyonun iki aydır son 3 yılın en düşük seviyesinde seyretmesinin ardından TCMB de bu hareketi değerlendirdi. Zeybekci, ''Konut kredilerinde ağırlıklı ortalama faiz oranlarında düşüş yaşanmaktadır'' dedi.

Nihat Zeybekci'den yatırımcıya vergi müjdesi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci stratejik yatırımlar için 20 yıla kadar vergi tatili dahil ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Zeybekci, dolar kurunda yüzde 10 köpük olduğunu ve faizlerde 50’şer puan indirimlerin makul olduğunu da dile getirdi.

Nihat Zeybekci: Seçim sonrası vizyon projeler hız kazanacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Seçim sonrası Kanal İstanbul, 3. havalimanı, 3. köprü gibi vizyon projeler hız kazanacak."

Nihat Zeybekci: Mega projeler hız kazanacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: "Yeni dönemde ekonomi yönetiminin listesinin ilk sırasında yoksulluğun ortadan kaldırılması var. Ayrıca Kanal İstanbul, 3'üncü Havalimanı, 3'üncü Köprü gibi vizyon projeler hız kazanacak. " dedi.

Ekonomi Bakam Nihat Zeybekci Haberi

Ekonomi Bakam Nihat Zeybekci

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İthalata yönelik tedbirlerle 1,1 milyar dolarlık ayakkabı ithalatımızın yüzde 30 civarındaki bir kısmı daralma gösterdi. Bu da ilk aşamada 300 milyon doların üzerindeki bir rakamın Türkiye'de üretilmesi demek" dedi. Zeybekci, Bakanlık binasından Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkam Celal Koloğlu, Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TMMMBJ Başkam Demir İnözü, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun ve Konut Yatırımcıları ve Geliştiricileri Derneği (KONUTDER) Başkan Yardımcısı Ziya Yılmaz'ı kabul etti. Müteahhitlik ve konut sektörünün kendileri için büyük önem taşıdığım belirten Zeybekci, sektör temsilcileri ile sık sık bira raya geldiklerini söyledi. Zeybekci, Türk müteahhitlerinin dünyada büyük başarılar elde ettiğini vurgulayarak, "Müteahhitlerimiz şimdiye kadar dünyada 301 milyar dolarlık bir...