29 / 04 / 2024

Nihat Zeybekci Türk müteahhitlerle Japonya'da görüşecek!

Nihat Zeybekci Türk müteahhitlerle Japonya'da görüşecek!

Dün Japonya’nın başkenti Tokyo’ya giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk müteahhitlik sektörünün önde gelen firmalarıyla Japonya’da temaslarda bulunacak.




Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Dün Japonya’nın başkenti Tokyo’ya giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk müteahhitlik sektörünün önde gelen firmalarıyla Japonya’da görüşecek. Yapılacak Görüşmelerde, Türk ve Japon müteahhitlik firmalarının üçüncü ülkelerde ortak iş yapması, proje bazlı teşvik sistemi ve iki ülke ticaretindeki engellerin kaldırılması gibi konular görüşülecek.

HEDEFTE İŞBİRLİĞİ VAR


Seminerle iki ülke müteahhitlik firmalarının üçüncü ülkelerde iş birliği yapmasının önünün açılması planlanıyor. Türkiye ve Japonya heyetleri, daha çok Çin’in hakim olduğu Sahraaltı Afrika, Orta Asya ve Ortadoğu gibi pazarlarda ortak hareket etme imkanlarını görüşecek. Bu kapsamda, Türkiye’nin coğrafi ve kültürel avantajıyla Japonya’nın finansman ve teknoloji imkanlarının birleştirilmesi bekleniyor. Japonya’nın da söz konusu pazarlara girmeye önem verdiği ve bu kapsamda Türkiye ile iş birliğine sıcak baktığı belirtildi.

JAPON CEO’LARA TEŞVİKLERİ ANLATACAK


Bakan Nihat Zeybekci, temasları çerçevesinde Japonya Tarım, Orman ve Balıkçılık Bakanı Ken Saito ile de bir görüşecek. Görüşmede, Türkiye’nin Japonya’dan ithal ettiği tarım ürünlerine uygulanan radyasyon testi ve bu ülkeye ihraç edilen kanatlı eti ürünlerindeki yasağın kaldırılması gibi son dönemde iki ülke ticaretini olumlu etkileyen gelişmeler masaya yatırılacak. Bakan Zeybekci, Japon iş dünyası temsilcilerine Türkiye’deki yatırım ortamı ve özellikle proje bazlı teşvik sistemi gibi imkanları da aktaracak. 


Geri Dön