15 / 05 / 2024

ekonomi bakanlığı teşvik desteği

ekonomi bakanlığı teşvik desteği

Mobilya sektörü son iki yılda ihracatta yüzde 20 büyüme gösterirken 2012 yılı içerisinde ise ihracatta 2 milyar dolar sınırının geçmesi hedefleniyor. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nün verdiği yüzde 75'lik teşvik desteği bunda en büyük pay sahi

Yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde yeşil çimento kullanımı teşvik edilecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefleri kapsamında, yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde "yeşil çimento" kullanımlarının teşvik edileceğini bildirdi.

Karnesi güzel gelen öğrenciye Aile Bakanlığından müjde! Başarı teşvik programı ile ödül dağıtacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başarı Teşvik programının detayları yaz tatili yaklaşınca gündemde yer almaya başladı. Peki, Başarı Teşvik programı nedir? İşte detaylar...

Yatırımcıya temmuz ayında 38 milyar liralık teşvik verildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temmuz ayında 868 yatırım teşvik belgesi düzenlerken, belge alan projelerin yatırım tutarı 38 milyar 165 milyon 474 bin 953 lira oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, turizm şirketlerine çalıştı Hangi firmaya ne kadar teşvik verildi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, mayısta 824 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, mayıs ayında en yüksek tutarlı teşvik belgesinin, 1 milyar 969 milyon lirayla Özaltın Otel İşletmeleri AŞ'nin yatırımı için düzenlendiği belirtildi.

Az katlı taş yapılara teşvik geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yöresel ve yatay mimarinin desteklenmesi için az katlı taşlı yatay mimariye teşvik edecek uygulama hayata geçirecek. 

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Mart 2021'de 1256 yatırım teşvik belgesi verildi!

Çalışmalarına devam eden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Mart ayında 1256 yatırım teşvik belgesi imzaladı. 

Şubat ayında 943 yatırım teşvik belgesi verildi!

Çalışmalarına devam eden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Şubat ayında 943 yatırım teşvik belgesine imza attı.

Ocak 2021'de 929 yatırım teşvik belgesi verildi!

Çalışmalarına devam eden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ocak'ta 929 yatırım teşvik belgesi verilmesine imza attı.

Aralık 2020'de 1.181 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2020'nin Aralık ayında 1181 yatırım teşvik belgesi düzenledi.

Kasım'da toplam 25,3 milyar TL'lik 1.009 teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kasım'da toplam 25,3 milyar TL sabit yatırım tutarı olan 1.009 teşvik belgesi düzenledi. Öngörülen istihdam yaklaşık 34 bin kişi oldu.

Ekimde 974 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekim ayında 974 yatırım teşvik belgesi düzenledi.

Eylül ayında 1127 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Eylül ayında toplam 1127 yatırım teşvik belgesi düzenledi.

ekonomi bakanlığı teşvik desteği Haberi

ekonomi bakanlığı teşvik desteği


Beş kıtada 173 ülkeye mobilya ihracatı gerçekleştiren Türkiye, özellikle konsept mağazacılık alanındaki çalışmalarını tüm dünya genelinde sürdürerken global mobilya sektöründe de adını duyurmada büyük ivme kaydediyor. Türk mobilya markaları ile yurtdışında farklı noktalarda yer alarak,  “Türk mobilyası” stilini dünya genelinde benimsetmek ve bu bağlamda ihracatın arttırılması ise en büyük hedef. Bundaki en önemli destek ise T.C. Ekonomi Bakanlığınca yürütülen ve  MOSDER’e mobilya ihracatını arttırmaya yönelik teşvikli organizasyonlar yapma fırsatı veren 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi hakkındaki tebliğ.


T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın mobilya sektörüne verdiği %75 devlet katkısıyla  birçok hedef ülke ile irtibata geçilerek iş ortaklıkları kuruluyor. Teşvik sayesinde ülke dışı ilişkiler rahatça ve bürokrasi engeline takılmadan kurulabildiği için ihracatın artmasına büyük katkı sağlıyor. Öte yandan yurt dışı ile kurulan sağlam...