05 / 05 / 2024

 Ekonomi Bazlı Planlama

 Ekonomi Bazlı Planlama

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "Artık insanlar şehirlerde ekonomi bazlı bir planlama bekliyor. Ekonomi bazlı eğitim ve üretim ilişkisinin kurgulandığı bir yerinde yönetim modeline sadece ülkemizin değil, bütün dünyanın ihtiyacı var diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

İstanbulluların ilk üç sorunu belli oldu: İstanbul depremi, ulaşım, ekonomi!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) araştırmasına göre İstanbulluların yüzde 70,1 ise bayramı İstanbul’da geçirdiğine dikkat çekerken, ilk üç sorun İstanbul depremi, ulaşım, ekonomi oldu. İşte ayrıntılar... 

İnsanlar şehirlerde ekonomi bazlı planlama bekliyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "Artık insanlar şehirlerde ekonomi bazlı bir planlama bekliyor. Ekonomi bazlı eğitim ve üretim ilişkisinin kurgulandığı bir yerinde yönetim modeline sadece ülkemizin değil, bütün dünyanın ihtiyacı var diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

125 milyarlık Proje Bazlı Teşvik Sistemi!

Ekonomi Bakanlığı "Süper teşvik" olarak da adlandırılan Proje Bazlı Teşvik Sistemi'ni hayata geçiriyor...

Proje bazlı yatırım için büyük ilgi var!

Temmuz'da 7.1 milyar liralık sabit yatırım için 600 yatırım teşvik belgesi verildi. Konu ile ilgili konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ''Proje bazlı yatırım için büyük ilgi var" şeklinde konuştu.

Proje bazlı yatırım teşvik sistemi için görüşmeler başladı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Zeybekci, proje bazlı yatırım teşvik sistemi için yoğun çalışıldığını söyledi.

Katılımcı Kentsel Planlama ve Kent Konseyleri Çalıştayı bugün!

Bugün 10.00-15.30 saatleri arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda, Türkiye Kent Konseyleri Birliği tarafından “Katılımcı Kentsel Planlama ve Kent Konseyleri Çalıştayı” düzenlenecek

Ekonomi yaklaşan keskin virajı alamayabilir!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, izlenen ekonomi politikaları nedeniyle orta gelir tuzağından kurtulamayan Türkiye’nin hızla düşük gelire doğru sürüklendiğini söyledi.

Apollon Tapınağı ve Çevresi Planlama Sorunları Çalıştayı yapıldı!

Didim Belediyesi tarafından 17-18 Eylül 2015 tarihlerinde başlayan "Apollon Tapınağı ve Çevresi Planlama Sorunları Çalıştayı" Didim Ticaret Odası Salonu'nda yapıldı.

Apollon Tapınağı ve Çevresi Planlama Sorunları Çalıştayı düzenlenecek!

Didim Belediyesi tarafından 17-18 Eylül 2015 tarihlerinde Didim Ticaret Odası Salonu’nda “Apollon Tapınağı ve Çevresi Planlama Sorunları Çalıştayı” düzenlenecek.

Ekonomi iyi gitmese de konut satışları çok iyi!

Hüsnü Özyeğin: “Ekonomi iyi gitmiyor dense de oto ve konutta satışlar çok iyi. Bu ortamda en önemli yatırım konut, sonra da araba. Vatandaş işini biliyor” dedi.

Menteşoğulları Planlama ve Kentsel Dönüşüm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Menteşoğulları Planlama ve Kentsel Dönüşüm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Azizullah Faryap, Mehmet Menteş, Erdoğan Menteş ortaklığıyla 12 bin TL sermaye ile 27 Ağustos'ta Zeytinburnu, Nuripaşa Mahallesi'nde kuruldu.

AVM'lere TL bazlı kiraya geçme çağrısı yapıldı!

KMD Başkanı Alp Önder Özpamukçu, döviz kurlarındaki artışa bağlı olarak perakende sektöründe maliyetlerin yükselip, kârlılığın düştüğünü belirterek; bozulan kira/ciro oranları nedeniyle AVM'lere TL bazlı kira ya da kur sabitlemesine gitme çağrısı yaptı.

Mülkiyet Kentsel Dönüşüm Danışman. Müşavirlik İmar İnşaat Planlama Harita Müh.ve Turizm Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Mülkiyet Kentsel Dönüşüm Danışman. Müşavirlik İmar İnşaat Planlama Harita Müh.ve Turizm Tic.Ltd.Şti. Seracettin Özgü Oral ve Süheyla Aydın ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 13 Ağustos'ta Beyoğlu'nda kuruldu.

 Ekonomi Bazlı Planlama Haberi

 Ekonomi Bazlı Planlama

Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi (TÜRKAD) tarafından "Mahalli İdareler ve Revizyon İhtiyacı Sempozyumu" düzenlendi.  

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan programda konuşma yaptı. Demircan, konuşmasında, şehirlerde bütüncül bir bakış açısına ihtiyaç olduğunu belirtti. Demircaz, şunları söyledi; "Şehirlerin gelişmesiyle birlikte insanların şehirlerden beklentisi de değişti. Artık insanlar şehirlerde ekonomi bazlı bir planlama bekliyor. Ne üreteceğiz, üretmek için nasıl bir insan kaynağı yetiştireceğiz? Sosyal ve kültürel hayat nasıl olmalı? Tüm bu soruların cevap bulması noktasında ekonominin de, üretilecek mal ve hizmetlerin de hangi insan kaynağı ile yapılacağının doğru düşünülüp planlandığı sürecin tartışılması gerekiyor."

HER MAHALLENİN, HER MUHİTİN, HER SEMTİN BİR MESLEĞİ OLSUN

Başkan Demircan, "Her mahallenin, her muhitin, her semtin bir mesleği olsa. her çocuk oturduğu muhitin ekonomisine uygun mesleki eğitimler alsa ve bunu...