02 / 05 / 2024

ekonomi çökme noktasında

ekonomi çökme noktasında

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 'Türkiye'de son yıllarda ekonomi tamamen rant ve inşaat ekonomisine dayalı bir hale dönüştü. Yanlış politikalarından dolayı ekonomi ve sanayi çökme noktasına geldi" dedi.

Emlak sektöründe kriz beklenenden erken geldi! İnşaatlar durma noktasında!

Emlak sektöründe KKTC’de fiyatlar ve satışlar düşüyor. İnşaatlar da durma noktasına geldi. İşte detaylar...

Konut sektörü durma noktasında!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut sektörünü kaleme aldı. Samet Hızalan yazısında konut sektörünün durma noktasına geldiğini belirtti. İşte Samet Hızalan'ın o yazısı...

Bitcoin devrilme noktasında olabilir! Analistler bu verilere dikkat çekti!

Bitcoin'in (BTC) geçmiş verilerini ele alan bir analist, bu verilere işaret ederek sanal para biriminin dönüm noktasından bahsetti!

Türkiye Ekonomi Modeli’nin kur korumalı mevduat bakiyesi 1,3 trilyon liraya ulaştı!

Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında hayata geçirilen kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasının toplam bakiyesi 1 Eylül 2022 tarihi itibarıyla 1,3 trilyon liraya ulaştı. İşte haberin detayları…

İkinci el otomobil piyasasında sevindiren gelişme! İkinci el araba almak daha mı kolay hale gelecek?

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, "Yaz aylarının gelmesi ile birlikte bayram sektörün hareketli günler yaşanmıştı fakat şu an ikinci el araç piyasası durma noktasında" ifadelerini kullanarak sektör hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Türkiye Ekonomi Modeli açıklandı! Altın, faturalar, enflasyon... İşte detaylar!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Türkiye Ekonomi Modeli" kapsamında destek, tedbir ve teşvik paketini duyurdu.

ABD Merkez Bankası Başkanı açıkladı! Ekonomi dönüm noktasında!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Amerikan ekonomisinin çok daha hızlı büyümeye başlayacağını ve istihdamın hızlanacağını belirterek, ekonominin "dönüm noktasında" olduğunu ifade etti.

Elazığ'ın 12 noktasında 20 bin 750 konut inşa edildi!

AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu yaptığı açıklamada, depremden sonra Elazığ'ın 12 noktasında 20 bin 750 konut inşa edildiğini söyledi.

Haziran'a kadar AVM ve cadde mağazalarında yüzde 50 kira indirimi yapılmalı!

Orka Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "AVM ve cadde mağazalarındaki kiralarla ilgili çözüm konusunda eksiklikler olsa bile, sorun bir şekilde çözüm noktasında bir yerlere gelebiliyor" dedi. 

Berat Albayrak: Türkiye ekonomisi bir dönüm noktasında, yeni bir sermaye yatırım dalgası ufukta belirdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye ekonomisinin bir dönüm noktasında olduğunu söyleyerek "Yeni bir sermaye yatırım dalgası ufukta belirdi" ifadelerini kullandı.

Türk inşaat sektörünün başarısı dünya çapında kanıtlandı!

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Sektör temsilcilerinin bir araya geleceği MÜSİAD Hessen İnşaat Fuarı'nın, iki ülkeye de yatırım ve iş birliği noktasında güzel katkılar yapacağına inanıyorum. Bildiğiniz gibi Türk inşaat sektörünün dünya çapında kanıtlanan bir başarısı var" dedi...

Tekkeköy Devlet Hastanesi alanında çalışmalar başlıyor!

Tekkeköy halkının yüz yıllık özlemini dindirme noktasında 250 Yataklı Tekkeköy Devlet Hastanesinin temel atma aşamasına yaklaşılıyor. 

Yeni Ekonomi Programı'nda kira zammı nasıl hesaplanacak?

Yeni Ekonomi Programı kapsamında yer alan tedbir maddesi ile kira zammı üst sınırı ÜFE ile değil, TÜFE ile belirlenecek. Peki, yeni düzenlemedeki bu değişiklik kira zamlarını nasıl etkileyecek?

ekonomi çökme noktasında Haberi

ekonomi çökme noktasında

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 'Türkiye'de son yıllarda ekonomi tamamen rant ve inşaat ekonomisine dayalı bir hale dönüştü. Yanlış politikalarından dolayı ekonomi ve sanayi çökme noktasına geldi" dedi. Tahsin Tarhan, özellikle kurlardaki yükselişle birlikte ekonomide durağan dönemin yaşanmaya başlandığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bölgemize baktığımız zaman 13 OSB var. Doluluk oranına baktığımız zaman sadece Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde yüzde 90'ının üzerinde. Diğer OSB'lere baktığınız zaman yüzde 50- 40-30-20 oranlarında doluluk oranları var. Bu süreçle birlikte bazı sanayi kuruluşları iflas ertelemesi yapmaya başladı. Bölgemizde gün geçtikçe ekonomik krizi hissetmeye başladık." Amaçları sadece rant! Biz ayağa kalkacaksak ekonomiyi ileriye taşıyacaksak, üretime, teknoloji ve bilime dayalı bir ekonomi politikası geliştirmemiz gerekiyor diyen Tahran," Amaçları sadece sanayi arsalarından rant elde etmek. Ne yazık...