28 / 04 / 2024

Türkiye Ekonomi Modeli açıklandı! Altın, faturalar, enflasyon... İşte detaylar!

Türkiye Ekonomi Modeli açıklandı! Altın, faturalar, enflasyon... İşte detaylar!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Türkiye Ekonomi Modeli" kapsamında destek, tedbir ve teşvik paketini duyurdu.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Türkiye Ekonomi Modeli" kapsamında destek, tedbir ve teşvik paketini duyurdu. Bakan Nureddin Nebati, elektrik ve doğalgaz faturalarına yönelik "Türkiye'de fiyatlar reel fiyatların da altındadır. Satın aldığımız doğalgazın neredeyse 5'te 4'ünü kamu maliyesi yüklenmiş durumdadır. Elektrik fiyatları yine aynı şekilde" şeklinde konuştu.

Bakan Nureddin Nebati, elektrik faturalarındaki yüksek fiyatlara yönelik, "Doğalgaz fiyatları ile aynı şekilde reel olarak Türkiye'de hala negatif. Biz Türkiye olarak kamu maliyesi olarak aslında hala sübvansiyonlara çok ciddi şekilde devam ediyoruz demektir. Elektrik fiyatlarındaki yükselişten serzenişte bulunanlar şunu çok iyi bilsinler. Türkiye'de fiyatlar reel fiyatların da altındadır" diye açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön