12 / 05 / 2024

Türkiye Ekonomi Modeli açıklandı! Altın, faturalar, enflasyon... İşte detaylar!

Türkiye Ekonomi Modeli açıklandı! Altın, faturalar, enflasyon... İşte detaylar!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Türkiye Ekonomi Modeli" kapsamında destek, tedbir ve teşvik paketini duyurdu.



Vatandaşlarımız finansal sistemin erişimini kolaylaştıracak dijital çözümler üzerinde de kurumlarımızın çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. 

Yıl sonunda en az 10 bin kuyumcunun devreye alındığı sistemi paydaşlarımızla bir araya getireceğiz. Vatandaşlarımız finansal sistemin erişimini kolaylaştıracak dijital çözümler üzerinde de kurumlarımızın çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Altın, bir tasarruf aracı, ekonomiye kazandırılacak.

Biz tasarruflarımızı bir tarafta artırırken öbür tarafta da Türkiye Ekonomi Modeli'nin gereklerini yerine getirecek dağıtım sistemini çok iyi bulmamız lazım. Bunlardan birisi iş dünyamızın bildiği Hazine Destekli Kefalet Sistemleri yani KGF. Bu da biz üreticilerimizin, imalatçılarımızın ve ilgili tüm kesimlerin faydalanabileceği ilk paketimiz. 

"ÜRETİM PAKETİNİ AÇIKLIYORUM"

Üretime yönelik paketi açıklıyorum. 60 milyar liralık kefalet hacmi açıklıyoruz. Bu bitince başlayacak paketlerin ilk adımı. Yeter ki üretin, yeter ki ilk adımı atın. Biz tüm sektörlere, hepsinin önünde yol açıcı olacağız. Yatırım destek paketi, ihracat destek paketi, ihracat harcama destek paketi olmak üzere 3 paketi devreye koyuyor.

Türkiye Ekonomi Modeli açıklandı! Altın, faturalar, enflasyon... İşte detaylar!

"YATIRIMA BAĞLI İŞLETMELERE 6 AY ÖDEMESİZ KREDİ"

Yatırıma bağlı işletmeler için azami 6 ay ödemesiz kredi verilecek. Her bir kobi için maksimum kredi limiti 25 milyon lira büyük firmalar için 100 milyon lira olacak. Özel bankalarımıza seslenmek istiyorum. Katılım bankalarımız var, kamu bankalarımız var. Lütfen özel bankalarımız, hızlı bir şekilde bu işin kolaylaştırıcı olarak adımlarını atın. Kamu ve özel bankalarımız her alanda iş birliğini ortaya koydular, şimdi yatırım, üretim, istihdam zamanı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön