13 / 05 / 2024

Türkiye Ekonomi Modeli açıklandı! Altın, faturalar, enflasyon... İşte detaylar!

Türkiye Ekonomi Modeli açıklandı! Altın, faturalar, enflasyon... İşte detaylar!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Türkiye Ekonomi Modeli" kapsamında destek, tedbir ve teşvik paketini duyurdu.



"ENFLASYON TEDBİRLERİNİ HEP BERABER ALACAĞIZ"

Tasarruf ettik, dağıttık, dağıtmaya da devam edeceğiz. Tedbirler paketinden önce ifade ettiğim dağıtım paketleri bir tane değil. Peşi sıra gelecek. Kalkınma Bankamız, Eximbank imkanları seferber edecek. Bunları yaparken enflasyonu tetikleyecek adımlara da hep beraber göğüs gereceğiz. Enflasyon tedbirlerini hep beraber alacağız. 

Türkiye Ekonomi Modeli açıklandı! Altın, faturalar, enflasyon... İşte detaylar!

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FİYATLARI AÇIKLAMASI

Yurt dışında emtia endeksi yükselmeye devam ediyor. Petrol 94 dolar seviyesine geldi. Bu iki önemli başlık sadece Türkiye'yi değil, bütün dünyayı enflasyon karşısında müteyakkız hale getirmiş oldu. Doğalgaz fiyatları ile aynı şekilde reel olarak Türkiye'de hala negatif. Biz Türkiye olarak kamu maliyesi olarak aslında hala sübvansiyonlara çok ciddi şekilde devam ediyoruz demektir. Elektrik fiyatlarındaki yükselişten serzenişte bulunanlar şunu çok iyi bilsinler. Türkiye'de fiyatlar reel fiyatların da altındadır. Satın aldığımız doğalgazın neredeyse 5'te 4'ünü kamu maliyesi yüklenmiş durumdadır. Elektrik fiyatları yine aynı şekilde. Türkiye'de fiyatlar reel fiyatların altında seyrederken bunun üzerine kurulu muhalif söylemlerin daha adil dönüştürülmesinde bir çağrımız var.  20 Aralık 2021 sabahından çıkın. Biz 2022'nin şubat ayındayız. Çok düşük oynaklıklarla yoluna devam eden, beklentilere uygun, rekabet edilebilir kur seviyesinde giderken hala zihinlerimiz 2020 aralığına takılırsa kendimize de ülkemize de yazık ederiz. 

Türkiye Ekonomi Modeli açıklandı! Altın, faturalar, enflasyon... İşte detaylar!

Büyüme varken cari açık vardı. 2021 yılı alkışlanacak bir grafik. Uluslararası tüm gözlemciler tarafından takdirle karşılanan bir şey bu. Türkiye, iş dünyası ile bir şeyi başardı. En zor günlerde işte bu. Yüzde 12'ye varan bir büyümenin 1.9'luk bir cari açığa gelmesinin ifadesidir bu. Bunu biz başardık. Sıkıntıya düştüğümüz anda başımızı iki elimizin arasına alıp ben ne yaparım demedi bu iş dünyası. Bir zorluk varsa mutlaka bir kolaylık vardır inancıyla sağa gitti sola gitti ihracatı patlattı. 

FİYAT KARŞILAŞTIRMASINA YÖNELİK MOBİL UYGULAMA

Enflasyondaki farkı çözmek için proaktif adımlar atıyoruz. Bir mobil uygulamaya başlıyoruz. Bu uygulama ile vatandaşlarımız ürün fiyat takibine bakacak, yeni marka, ürün ve kategorileri ortaya çıkaran duyuru alanı bulacak. Toplam alışverişi hesaplayacak hesap makinesi uygulamasına bakabilecek. Yeni uygulama 1 Mart'tan itibaren kullanılabilecek"

Elektrikte yeni zam beklentisi! Faturalar kabaracak!

Su faturalarında şok gelişme! Zam geliyor...

Elektrik mühendislerinden fatura uyarısı: Tek zamanlı tarifeye geçin!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön