02 / 05 / 2024

ekonomideki durum maliyet artışı

ekonomideki durum maliyet artışı

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, konut fiyatlarındaki artışla ilgili, "Müteahhitler hem kur hem de maliyet artışından gelen yükü fiyatlarına yansıtmaya başladılar. Yansıtmak durumundalardı da" dedi.

İnşaat maliyet endeksi yüzde 15.7 artarken, konut fiyatları yüzde 2.3 arttı! Normal mi?

Merkez Bankası dün konut fiyat endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre;  2024 yılının Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 2,3 oranında artış yaşandı. İnşaat maliyet endeksinde ise yüzde 15,7 artış kaydedildi. Peki bu durum normal mi?

İnşaat maliyetlerindeki yıllık artış yüzde 47,95’e düştü! Bina maliyetlerinde son durum ne? 

İnşaat maliyet endeksi, Mayıs ayında yıllık yüzde 47,95, aylık yüzde 0,54 yükseldi. Peki bina maliyetlerinde son durum ne? 

Maliyet farkı arttı! Süte yeni zam geliyor

Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanan çiğ süt referans fiyatı 15 Ekim’den bu yana 8.5 lira olarak uygulanıyordu. Ancak, Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) tarafından yapılan 1 litre sütün maliyet hesabı süt üreticisinin zararını ortaya koydu. Bu durum ise süte yeni zam

Apartman acil durum planı nedir?

1 Ocak 2013′ten itibaren, çalışanı bulunan apartmanlarda risk analizi yapılması zorunlu oluyor. Çalışanların güvenliğinin sağlanması için apartman acil durum planı gerekli oluyor. Peki, apartman acil durum planı nedir, nasıl hazırlanır?

Apartman acil durum planı nasıl hazırlanır?

Apartman risk analizi kapsamına girebilmesi için bir çalışanının bulunması yeterli oluyor. Çalışanların güvenliği için apartman acil durum planının hazırlanması gerekiyor. Peki, apartman acil durum planı nasıl hazırlanır?

Ahmet Kaşif: Trabzon KKTC direkt uçuşları maliyet açısından çok önemli!

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif Trabzon-KKTC arasında direkt uçuşların başlamasının hem sağlık hem uçuş hem de maliyet açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Pendik Fatih, Ahmet Yesevi ve Kavakpınar tesislerinde son durum!

Pendik Belediyesinin Fatih, Ahmet Yesevi ve Kavakpınar mahallelerine kazandıracağı yatırımların inşası hızla ilerliyor. İşte Pendik'in yeni kültür merkezleri, bilgi evleri ve spor tesislerindeki son durum...

Otellerde maliyet yüzde 10 arttı!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Ar - Ge Birimi verilerine göre, otellerdeki maliyet artışları, haziran itibarıyla 12 aylık ortalamada yüzde 10'a yaklaşarak, enflasyonun üzerine çıktı...

Ege Plast fiyat ve miktar hareketlerinde kamuya açıklanmış özel bir durum yok!

Ege Plast Ege Plastik Ticaret ve Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Ege Plast fiyat ve miktar hareketlerinde kamuya açıklanmış özel bir durum yok.

Ukra İnşaat bilgilendirme ve durum değerlendirme toplantısı yapacak!

Ukra İnşaat, hak sahipleri ile Esenyurt'ta bilgilendirme ve durum değerlendirme toplantısı yapacağını duyurdu. Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atila Yavuz'un da katılacağı bilgilendirme ve durum değerlendirme toplantısının yeri ve zamanı şöyle...

Robert Shiller: Türkiye'deki konut balonu şişmeyi başladı, ama ciddi bir durum yok!

Nobel ödüllü ekonomist Prof. Robert Shiller "Türkiye'de konut fıyatlarmdaki artış alarm verici durumda değil. Balon şişmeye başladı ama ABD ya da başka ülkelerdeki kadar ciddi bir durum yok" dedi.

Lütfi Elvan: Boğaziçi Köprüsü'nün 540 gün kapalı olması gibi bir durum yok!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Boğaziçi Köprüsü bakım çalışmaları konusunda İstanbulluları rahatlattı. Elvan, “540 gün köprünün kapalı olması gibi bir durum yok. Biz zaten çalışmalara alttan alta başladık" dedi

Özak GYO olağan dışı fiyat hareketleri ile ilgili bir durum olmadığını yayınladı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özaa GYO olağan dışı fiyat hareketleri ile ilgili bir durum olmadığını yayınladı.

ekonomideki durum maliyet artışı Haberi

ekonomideki durum maliyet artışı

Türkiye konut Fiyatı Endeksi'nin (TKFE) temmuzda yıllık bazda yüzde 18,76 yükselmesi dikkati çekerken, sektör temsilcileri artışın nedeni olarak kurdaki yükselişi ve tüketicinin konut alma isteğini gösteriyor.


Müteahhitler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Türkiye genelinde, 45 ilde son iki yılda yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan TKFE'deki artışı AA muhabirine değerlendirdi.


Ağaoğlu: Küresel ekonomideki dalgalanma maliyetleri artırdı


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Müteahhitler uzun süredir maliyete gelen artışları fiyatlara yansıtmamışlardı. Bu sene hem kur hem de maliyet artışından gelen yükü fiyatlarına yansıtmaya başladılar. Yansıtmak durumundalardı da. Dolayısıyla piyasa direnebildiği kadar fiyatları yansıtmamak için direndi ama artık artışlar görülmeye başlandı" dedi.


Küresel ekonomideki dalgalanmanın maliyetleri artırdığına dikkati çeken Ağaoğlu, iç piyasada satışların yolunda gittiğini söyledi.


Ağaoğlu piyasada konut satışlarının önceki...