17 / 05 / 2024

Ekonomik Ambargo Sonrası İrandaki Yatırım Fırsatları

Ekonomik Ambargo Sonrası İrandaki Yatırım Fırsatları

Expertera, 15 Ekim’de İstanbul’da “Ekonomik Ambargo Sonrası İran’daki Yatırım Fırsatları” paneli düzenledi. İran pazarı hakkında derin bilgiye sahip uzmanları ve önde gelen yöneticileri bir araya getiren panele, global şirketler ve yatırım fonları katıldı

İş dünyasının beklentisi güven ortamı ve ekonomik istikrar

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı İsmail Acı, piyasaların 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimine kilitlendiğini söyledi. Acı, seçim sonrasına yönelik en önemli beklentinin "güven ortamı ve ekonomik istikrar" olduğunu ifade etti.

14 Mayıs sonrası faiz ve dolara ne olacak? Uluslararası finans kuruluşundan korkutan tahmin!

Uluslararası yatırım bankası JPMorgan, Türkiye'de 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek seçim sonrası kur ve faizlere ilişkin birtakım öngörülerde bulundu. Hazırlanan raporda seçim sonucundan bağımsız bir şekilde makro-ekonomik düzenlemelerin gerektiğine ve politika faizinin yüzde 30’a çıkabileceğine vur

TCDD flaş zam sonrası gelen tepkiler üzerine indirime gitti! Tarife güncellendi!

TCDD flaş zam sonrası gelen tepkiler üzerine indirime gitti! Tarife güncellendi! Ekonomik kriz nedeniyle bütçelerini dengelemekte zorlanan vatandaşlar, TCDD'ye yapılan yüzde 200'lük zam kararına tepki gösterdi. Meslek odaları ve kamuoyunun eleştirilerine maruz kalan TCDD, aldığı kararda geri adım at

Putin Rus buğdayı için 50 milyon ton sevkiyat sözü verdi

Ukrayna savaşından sonra ürünlerine ekonomik ambargo uygulanan Rusya, elindeki buğdayı ihraç etmenin yollarını arıyor. Savaş esnasında iç talebi karşılamak için ürün satışını durduran Rusya, şimdi elinde fazla olan buğdayı eritmeye çalışıyor.

Covid-19 sonrası Türkiye gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ne oldu? İşte Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş'ın Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ve Ekonomik Verileri ile ilgili olarak hazırladığı o rapor...

Metal Yapı Konut'un acı günü! Ömer Saçaklıoğlu hayatını kaybetti!

Metal Yapı Konut'un kurucusu ve Doğa Koleji’nin eski sahibi olan ve kurumun girdiği ekonomik krizi sonrasında çok tartışılan iş insanı Ömer Saçaklıoğlu yaşamını yitirdi.

Corona konut kredisi faizlerini nasıl etkiledi?

Coronavirüs salgının ekonomik etkileri sonrası kredi faiz oranları arttı mı? Salgın sonrası en uygun konut kredisi faiz oranı ne kadar oldu?

Konut kredisi faizlerinde son durum ne?

Bankaların kredi faz oranları yaklaşık 10 aydır düşüş yönlü hareket ediyordu. Coronavirüsün oluşturduğu ekonomik olumsuzluklar sonrası konut kredisi faizleri yenden yükselişe mi geçti?

2020 Mart sonunda konut kredisi faizleri ne oldu?

Koronavirüse karşı alınan ekonomik tedbirler sonrası Mart sonunda konut kredisi faizleri ne kadar oldu? En uygun konut kredisi hangi bankada?

Koronavirüs etkisi! Merkez bankaları para olup yağdı!

Koronavirüs salgını kaynaklı endişelerle merkez bankaları küresel ekonomik kriz sonrası uygulanan düşük faiz ve parasal genişlemeye geri dönüş yaptı.

Katar OSB projesi iki katına çıktı!

Körfez ülkelerinin Katar'a uyguladığı haksız ambargo sonrası Türkiye'nin verdiği destek ekonomide olumlu yükselişe neden oldu. 

Zeki Celep: 15 Temmuz sonrası ekonomik ve siyasi istikrarı devam ettirdik!

İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Celep 15 Temmuz değerlendirmesinde bulundu. Celep, "15 Temmuz'un ardından bir yılı geride bıraktık. Dünya tarihinde benzeri görülmemiş bir darbe girişiminin yaralarını hızla sardık. Milletçe el ele vererek, ekonomik büyüme ve siyasi istikrarı devam ettirdik." dedi.

İşte Moody's'ten referandum sonrası Türkiye değerlendirmesi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'ten referandum sonrası Türkiye'nin ekonomik görünümüne ilişkin açıklama yaptı.

Ekonomik Ambargo Sonrası İrandaki Yatırım Fırsatları Haberi

Ekonomik Ambargo Sonrası İrandaki Yatırım Fırsatları

“Doğru insanlar ile daha iyi ve hızlı kararlar” sloganıyla Türkiye’nin ilk ve tek sektörel uzmanlık kaynakları firması olan, müşterilerine Türkiye dâhil dünyanın her köşesinden hizmet sağlayan Expertera, 15 Ekim’de İstanbul’da “Ekonomik Ambargo Sonrası İran’daki Yatırım Fırsatları” konulu bir panel düzenledi. İran pazarı hakkında derin bilgiye sahip uzmanları ve önde gelen yöneticileri bir araya getiren panele, global şirketler ve yatırım fonları katıldı.


Panelde, ekonomik ambargonun kalktığı İran'ın 80 milyonluk nüfusunda kişi başına düşen 5000 Dolarlık geliri düşünüldüğünde, global ekonomiyle hızla entegre olacak hale geleceği görüşü gündeme gelirken,  Türkiye’nin, benzer nüfusu ve demografik yapısıyla geniş bir ürün yelpazesinde İran için önemli bir ticaret ortağı olacağı ifade edildi. Nüfusunun %20'sinin Türkçe konuşuyor olmasıyla İran’ın iletişim üstünlüğüne sahip bir komşu olduğu vurgulanan panelde, ekonomik...