01 / 05 / 2024

ekonomik gelişmeler inşaat sektörünü nasıl etkiledi

ekonomik gelişmeler inşaat sektörünü nasıl etkiledi

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı İnşaat Platform Başkanı Murat İşçi, ekonomide yaşanan gelişmelerin inşaat sektörünü nasıl etkilediğini kaleme aldı. İşte, İşçi'nin konuyla ilgili yazısı...

İnşaat demir fiyatları haftaya indirimle başladı! Fiyatlar resmen çakılıyor! Güncel demir fiyatları

Ticaret Bakanlığı tarafından denetim altına alınan inşaat malzemelerinde son dakika gelişmeler takip ediliyor. Demir fiyatları geçtiğimiz hafta itibariyle düşüşe geçerken bugün bir indirim daha geldi. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları...

Bayraklı Forum Proje Geliştirme İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bayraklı Forum Proje Geliştirme İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan Gümüş, Şeref Kesgün, Mehmet Altunhan, Hidayet Kadiroğlu ve Turkmall Planlama Gayrimenkul ortaklığında kuruldu.

Believe Proje Geliştirme İnşaat Limited Şirketi Kuruldu!

Believe Proje Geliştirme İnşaat Limited Şirketi Bakırköy’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Dağıstan İnan tarafından kuruldu.

Gelişime İnşaat Yatırım Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gelişime İnşaat Yatırım Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mahmoud Hafez tarafından kuruldu.

Mesken Geliştirme İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Mesken Geliştirme İnşaat Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Orkun Beyaz tarafından kuruldu.

İnşaat demiri fiyatları bugün ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 4 Ocak 2023 demir fiyat listesi

Çin'de koronavirüs tedbirlerini gevşetmesi ile talebin artması bekleniyor. Bu gelişmeler demir cevheri fiyatlarını artırmaya başladı. Dün gelen zamdan sonra demir fiyatları yükselirken bugünkü güncel demir fiyat listesi merak ediliyor. İnşaat demir fiyatı bugün ne kadar oldu?

Bakan Nebati inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, inşaat sektörü temsilcileri ile ekonomik gelişmelerin sektör üzerindeki etkilerini analiz etti.

Ekonomik Turizm Reklam İnşaat Nakliyat Vinç Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Ekonomik Turizm Reklam İnşaat Nakliyat Vinç Hizmetleri Limited Şirketi Beyoğlu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Dursun Ali Tüylü tarafından kuruldu.

Antalya Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Antalya Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Fikret Öztürk, Filiz Öztürk ve İbrahim Erinan ortaklığında kuruldu.

Beykoz Proje Geliştirme İnşaat Ve Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Beykoz Proje Geliştirme İnşaat Ve Taahhüt Anonim Şirketi Beykoz'da 150 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Şahin, Erol Yıldız ve Melih Pezük ortaklığında kuruldu. 

Msa 27 Proje Geliştirme İnşaat Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!,

Msa 27 Proje Geliştirme İnşaat Pazarlama Anonim Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Müjdegül Yurdakul ve Funda Müge Erkut ortaklığında kuruldu.

Demir fiyatlarına zam geldi! Güncel inşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 30 Eylül 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli temel malzemeleri arasında gelen demir fiyatları ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Demir fiyatlarına bu hafta peş peşe zamlar geldi.. Peki bugün inşaat demir fiyatları ne kadar oldu?İşte  30 Eylül 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

ekonomik gelişmeler inşaat sektörünü nasıl etkiledi Haberi

ekonomik gelişmeler inşaat sektörünü nasıl etkiledi

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı İnşaat Platform Başkanı Murat İşçi, ekonomide yaşanan gelişmelerin inşaat sektörünü nasıl etkilediğini kaleme aldı. İşte, İşçi'nin konuyla ilgili yazısı...

Öncelikle şunu belirtmek lazım ; İnşaat sektörü lokomotif sektördür. Ekonomi yükselişteyken de önde giden, inişteyken de ilk olarak zarar gören sektördür. Ancak inşaat sektörü tek başına değil, bu sektörün 200’e yakın sektöre doğrudan ya da dolaylı katkısı ve etkisi vardır. 

Son dönemlerde inşaat temel girdi maliyetlerinde yaşanan artışlardan kaynaklı sorunlarla oldukça zor günlerden geçiliyor. Üst yapı ve alt  yapı inşaat firmaları kullandıkları ana malzeme olarak demir, çimento,sıhhi tesisat ve elektrik malzemeleri gibi ürünlerin fiyatlarında yaşanan akıl almaz artışlar Türkiye'de taahhüt firmalarının işlerini yapamaz hale getirmiştir. Üstyapı işlerinde ağırlıklı olarak kullanılan girdi malzemelerinde Mayıs 2020’den...