05 / 05 / 2024

Ekonomik Koordinasyon Kurulu kdv

Ekonomik Koordinasyon Kurulu kdv

Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nda (EKK) 2017 yılı için alınan kararların çerçevesi oluşmaya başladı. Buna göre EKK kararları fabrika yatırımına KDV iadesi getiriyor.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun gündeminde avans krediler var! Avans kredilerinde son dakika gelişmesi!

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantının gündeminde avans krediler de yer alacağı gelen bilgiler arasında...

TMMOB'dan İzmir depreminde yıkılan yapılara ilişkin açıklama!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Osman Gencer, bugünkü köşesinde TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve İzmir Barosu'nun İzmir depreminin ardından kafalarda oluşan sorulara yer verdiği açıklamayı ve İzmir depremini kaleme aldı. İşte Osman Gencer'in 'Deprem vergisini gören var mı?' başlıklı yazısı...

İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında yapılan yatırımları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  metro projeleri hakkında bilgi verdi. 

Ekonomi Koordinasyon Kurulu ve Fiyat İstikrarı Komitesi kuruldu!

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 'Ekonomi Koordinasyon Kurulu' ve 'Fiyat İstikrarı Komitesi' kurulmasına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir'deki hasar gören binaların yıkımında son durum ne?

İzmir’de 30 Ekim 2020'de yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremin üzerinden 4 ay geçti. Bu sürede binaların durumundan yeni yapılacak binalara, depremzedelere verilecek destek gibi birçok konuda belirsizlikler yaşanıyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve İzmir Barosu'ndan açıklama yapıldı.

Beykoz 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği onaylandı!

Beykoz İlçesi, Paşabahçe Mahallesi, 231 ada, 9 ve 10 parseller ile 215 ada 13 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişiklikleri Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/2 sayılı kararı ile onaylandı.

Gürsel Tekin'den Kanal istanbul ÇED raporu açıklaması!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Kanal İstanbul projesinin bilirkişi heyetinden bir akademisyenin tehdit ve baskı gördüğünü ileri sürerek görevinden çekildiğini duyurmuştu. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Üsküdar 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği onaylandı!

Üsküdar İlçesi, 1310 ada, 76 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişiklikleri teklifleri; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/2 sayılı kararı ile onaylandı.

Rumelihisarı-Aşiyan Füniküler Hattı imar planı değişikliği onaylandı!

Rumelihisarı-Aşiyan Füniküler Hattına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/2 sayılı kararı ile onaylandı.

Sarıyer İstinye Mahallesi 1/1000  ölçekli imar planı değişikliği onaylandı!

Sarıyer İlçesi, İstinye Mah., 53 pafta, 247 ada, 6 parsele ait hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği teklifi; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/3 sayılı kararı ile onaylandı.

Levent-Hisarüstü Metro Güzergahı imar planı değişikliği onaylandı!

Levent-Hisarüstü Metro Güzergahı Boğaziçi Öngörünüm Sınırlarında Kalan Alanda 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/3 sayılı kararı ile onaylandı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun tünel inşaatı Sultangazi'deki konutlara zarar verdi iddiası!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu'nun hazırladığı rapor, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki tünel inşaatının Sultangazi ilçesindeki Gazi Mahallesi ve Zübeyde Hanım Mahallelerindeki evlere verdiği hasarı tespit etti.

TMMOB’dan Bayraklı deprem konutlarına dava!

İzmir depreminde evleri hasar görenler için yapılacak konutlar için belirlenen Bayraklı’daki 375 hektarlık rezerv alanın imar planlarının kabul edilmesi sonrasında TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu yapılaşma için alanın bir bölümündeki sit statüsünün kaldırılmasına dava açtı.

Ekonomik Koordinasyon Kurulu kdv Haberi

Ekonomik Koordinasyon Kurulu kdv

Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nda (EKK) 2017 yılı için alınan kararların çerçevesi oluşmaya başladı. Buna göre EKK kararları fabrika yatırımına KDV iadesi getiriyor. İadede 500 milyon liralık yatırım şartı aşağı çekilecek ve gelecek yıl yapılacak iadenin aynı yıl olması sağlanacak. Bu sayede yabancı yatırımcıların yatırım teşvik belgeli yatırımlara özendirilmesi hedefleniyor.


Hükümetin ekonomiye yönelik Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) aldığı karar çerçevesindeki KDV iadesinin tamamı; yatırım teşvik belgeli sanayi yatırımlarını kapsayacak. Buna göre, söz konusu yatırımlar kapsamındaki inşaat taahhüt işi, nakliye, hafriyat ve benzeri inşa işlerinde KDV düzenlemesinin geçici 30'uncu maddesinin kapsamı genişletilecek. Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın sanayi yatırımlarında KDV iadesi ile ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı gereği önceki gün çalışmalarına başladığı öğrenildi. Özellikle yabancı yatırımcıların yatırım teşvik belgeli yatırımlara özendirilmesinde KDV iadeleri...