19 / 05 / 2024

ekonomik kriz yaşanır mı

ekonomik kriz yaşanır mı

HSBC Başkekonomisti Janet Henry, cari denge dengesizliklerinin yeni bir krizi tetikleyebileceği uyarısında bulunuyor.

Dolar kurunda 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor!

Dolar kuru her yeni güne yeni bir rekorla başlarken Türk Lirası karşısında 15 haftadır aralıksız yükselmeye devam etti. Bu değer artışı en son 1999 yılında görülmüştü. Dolarda 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor.

Altında aylar sonra bir ilk yaşanıyor! Gram altın rekor üstüne rekor kırıyor! Bu rakamları gören kuyumculara koşuyor

Altın fiyatlarında aylar sonra bir ilk yaşanıyor. Gram altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Bu rakamları gören kuyumculara koşuyor! Altın alıp satmak isteyenler hemen baksın...

Altında 9 sene sonra bir ilk yaşanıyor! İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatı rekor kırdı

Altın ihracatında 9 senenin ardından bir ilk yaşanıyor. İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı Nisan 2013'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Altın fiyatlarında ne kasırgası resmen tsunami yaşanıyor! Yatırımcılar hemen bakın! 20 Ekim 2022 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın dördüncü işlem gününde de düşmeye devam ediyor. Altın fiyatlarında ne tsunami resmen kasırga yaşanıyor. Yatırımcılar şok içinde. Altın fiyatları tarihin düşüşünü yaşıyor. İşte güncel altın fiyatları 20 Ekim 2022...

Prefabrik evde yaşanır mı?

Prefabrik evde yaşanır mı, Prefabrik evler kısa ömürlü mü? şeklindeki sorular yanıtlarını bekliyor. İşte merak edilen o detaylar!

Sterlinde 37 yıldan sonra bir ilk yaşanıyor! Kıyamet kopuyor hemen bakın

Sterlin/dolar kurunda son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Sterlinde 37 yıldan sonra bir ilk yaşanıyor. İşte detaylar...

Doların şaha kalkmasıyla piyasalar alt üst oldu! Büyük çöküş yaşanıyor

Bugün piyasalarda son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Dolar şaha kalkarken altın ve petrolde çöküşler yaşanıyor.

17 dakikada şarj olan 108MP kameralı Xiaomi Mi 11T Pro 'ya görülmemiş indirim! İşte 29 Temmuz 2022 fiyat listesi

PTT AVM, Xiaomi Mi 11T Pro’ya görülmemiş bir indirim yaptı. Peki PTT AVM’de Xiaomi Mi 11 T Pro’nun fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

Avrupa’da yaşayıp Euro’ya yatırım yapan gurbetçilere kötü haber! Zamanında dönüş yapsaydınız kazanacaktınız

Dolar ile Euro’nun 20 yıl sonra eşit seviyeye gelmesini değerlendiren Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Başlevent, Euro’ya yatırım yapanların neden kaybettiğini açıkladı.

Havada görülmemiş kriz uyarısı: Binlerce işçi alınacak

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle hava yollarında şimdiye kadar görülmemiş bir kriz yaşanıyor. Avrupa'da pek çok havalimanında uçuşlar zamanında yapılamıyor. Hava yolları yetkilileri ve işletmeciler ise çözümün kısa vadede gelmeyeceğini ifade ediyor.

Yüzde 25'lik kira artışı sınırı Anayasa'ya aykırı mı? Ev sahipleri dikkat!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, bugünkü köşesinde kira artışlarına getirilen sınırı kaleme aldı ve Anayasa'ya aykırı olup olmadığını değerlendirdi...

Tarım Kredi Kooperatifi'nden dev indirim! Ayçiçek yağı, et ürünleri, meyve ve sebze... 29 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif market, haftanın fırsat ürünlerinin kataloğunu yayımladı! Ayçiçek yağı, et ürünleri, meyve, sebze ve daha pek çok üründe indirim yaptı! Peki, bu hafta hangi ürünler indirime girdi, fiyatları kaç TL oldu? İşte 29 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Meral Akşener'dan kira artışlarına tepki: Ülkemizde çok ciddi bir konut problemi yaşanıyor!

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalar yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ülkemizde çok ciddi bir konut problemi yaşanıyor" dedi.

ekonomik kriz yaşanır mı Haberi

ekonomik kriz yaşanır mı


HSBC Başkekonomisti Janet Henry, cari denge dengesizliklerinin yeni bir krizi tetikleyebileceği uyarısında bulunuyor.


2008 küresel krizinin oluşmasının pek çok nedeni vardı. Düşük gelir grubuna yüksek faizle verilen mortgage kredilerinden (suprime mortgage) finans sektöründeki gevşek düzenlemelere Büyük Buhran'dan bu yana görülen en büyük krizin ortaya çıkması sürecinde suçlanacak pek çok şey var.


HSBC Başkekonomisti Janet Henry'e göre bunlar arasında en önemlilerinden biri de tüm dünyada ülkelerin cari açıkları arasındaki dengesizliklerdi. Business Insıder'ın haberine göre bazı ülkeler aşırı tasarruf yaparken bazıların özgürce harcama yapması yanlış yatırımlara ve buna bağlı olarak da balonlara neden oldu.


Ve Henry şimdi bu dengesizlik trendinin tekrar yükselişte olduğunu söylüyor.


"Yaklaşık 10 yıl önce küresel tasarruf bolluğunun kaynakların yanlış dağılımından kaynaklandığı; bunun da balonlara, patlamalara ve sonuçta küresel finansa krizine neden...