27 / 04 / 2024

ekonomik önlemler içeren kanun teklifi

ekonomik önlemler içeren kanun teklifi

Koronavirüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren teklif, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

TBMM'de kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek!

Aktarılan son dakika bilgilerine göre TBMM Genel Kurulunda kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine bu hafta da devam edilecek.

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan çarpıcı uyarı: Türkiye'nin ekonomik geleceği tehlikede!

Ekonomist Özgür Demirtaş, Türkiye'nin ekonomik geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. YouTube'da yayınlanan video, izlenme rekorları kırdı. İşte ayrıntılar...

Aile Bakanlığı sosyal ekonomik desteği paralarını peş peşe yatırdı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Sosyal Ekonomik Desteği (SED) ödemeleri hesaplara yattı. Peki, SED ödemelerinden kimler faydalanıyor? SED ne kadar? İşte detaylar...

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifi TBMM'ye sunuldu!

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılması, ayrıca geçici işçilere kadro verilmesini de içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. İşte son dakika detayları...

Bridgestone’dan lastik alanlara Lastik sigortası kampanyası! İşte 14 Eylül 2022 fiyat listesi

Bridgestone yoldan kaynaklı hasarlarda lastiğin ücretsiz değişimini içeren sigorta kampanyası başlattı. Kampanya 17 jant ve üstü lastik alımlarında geçerli. İşte detaylar

3600 ek gösterge düzenlemesi ve öğrenci affı TBMM’de kabul edildi! İşte detaylar…

3600 ek gösterge ve öğrenci affı düzenlemesini de içeren torba kanun teklifi kabul edildi. Peki düzenlemenin detayları nedir?

Fitch Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomi ve Türkiye ile ilgili büyüme tahminlerini içeren raporu yayınladı. Raporda Türk ekonomisinin 2023'te daha önce hesaplanandan fazla büyüyeceği öngörüldü.

Sit alanındaki taşınmaz hazine malıyla takas edilebilecek! İşte detaylar

Sit alanları içinde kalan kesin yapı yasaklı taşınmazlar, hazine taşınmazlarıyla trampa edilebilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın söz konusu düzenlemeyi içeren yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şişli Kaptanpaşa Mahallesi parselasyon planı askıya çıkarıldı!

Şişli İlçesi, Kaptanpaşa Mahallesi, 1800 ada, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 43, 44, 45, 46, 100 parseller, 2079 ada, 582 parsel, 2155 ada, 52, 77, 78, 80 81 parsel sayılı taşınmazları içeren Parselasyon Planı askıya çıkarıldı.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne su tasarrufu düzenlemesi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde su tasarrufu içeren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleştirilen düzenlemelerle evlerde lavabo musluk debilerine sınırlama gelecek, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu tutulacak.

Emlak Konut GYO Ankara Çayyolu 2. Etap için 426.1 milyon TL'lik teklif!

Emlak Konut GYO Ankara Çayyolu 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin pazarlık- açık artırma kısmını içeren 2. oturumu gerçekleştirildi. İhalede en yüksek teklifi 426 milyon 100 bin TL ile Tekfem Yapı verdi...

Memur ve emekliye ek zammı içeren kanun Resmi Gazete'de!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapan Kanun bugünkü 31727 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren kanun teklifi kabul edildi!

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını içeren teklif Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. 

ekonomik önlemler içeren kanun teklifi Haberi

ekonomik önlemler içeren kanun teklifi

Yeni Koronavirüs (Kovid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Düzenlemeye göre, ücretsiz izne ayrılan, kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya işten çıkarıldığında işsizlik ödeneğine hak kazanamayan işçilere günlük 39,24 lira destek sağlanacak.

Hazine ve belediye taşınmazları ile Milli Parklar ve Orman Genel Müdürlüğü taşınmazlarına ve izinlerine ait borçlar, KYK kredi borçları, belediyelerin gelir vergisi tevkifatı ödemeleri, sosyal sigorta prim ödemeleri 3 ay süreyle ertelenecek.

Konutlara ve faaliyetleri durdurulan iş yerlerine ilişkin su faturası borçları belediyelerce 3 ay süreyle ertelenebilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan işletmelerin yıllık ilan ve reklam vergileri ile yıllık çevre temizlik vergilerinin faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunulamayan dönemlere...