11 / 05 / 2024

ekonomik reformlar 2017

ekonomik reformlar 2017

16 Nisan referandumu sonrasında "Evet" çıkmasıyla birlikte TL’nin değerleneceği, borsanın uçacağı, yatırımların gaza basacağı bir döneme girdik. Ekonomi adeta şaha kalkacak, ülke kazanacak, vatandaşın cebi rahatlayacak. .

Çalışma hayatında 2 flaş değişiklik!

Ekonomik reformlar kapsamında çalışma hayatında birçok değişiklikler yapıldı. Bu kapsamda uzaktan çalışma sistemi yasal bir zemine oturtulacak ve kısmi çalışan kişilere de önemli fırsatlar sağlanacak.

İnşaat sektörü 2019'dan umutlu!

İnşaat sektörü temsilcileri 2019'a umutla bakıyor. Enflasyonla mücadele programı ve ekonomik reformlar temsilcileri heyecanlandırdı.

İnşaat sektörü 2017'de ekonomik büyümenin lokomotifi oldu!

2017’nin üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi yüzde 11,1 büyüyerek son 6 yılın en güçlü büyüme performansını yaşadı. İnşaat sektörü, üçüncü çeyrekte yüzde 18,7 büyüme oranıyla yine ekonomik büyümenin lokomotifi oldu.

Ekonomik büyümenin lokomotifi konut üretimi!

Farilya Asia'nın projesinin Satış ve Pazarlama Direktörü Arman Özver, Türkiye‘nin bu yıl yaşadığı siyasi ve ekonomik zorluklara rağmen inşaat sektörünün 2017 yılını oldukça başarılı geçirdiğini söyledi.

2017'de inşaat sektöründe neler değişti?

Türkiye ekonomisi, büyüme performansı ile AB, G20 ve OECD ülkelerine fark attı. Büyüme rakamları ile 2017'ye damga vuran Türkiye'de ekonomik anlamda da ciddi değişiklikler yapıldı. 

Halkbank'tan mega projelere 6.7 milyar dolarlık kaynak!

Halkbank dev projelere katkı sağlamaya devam ediyor. Ekonomik reformların tamamlayıcısı olmayı amaç edinmiş banka, projelere 6.7 milyar dolarlık kaynak sağladı.

Fitch Ratings, Türkiye için ılımlı ekonomik iyileşme bekliyor!

Fitch Ratings, "Küresel Ekonomik Görünüm" raporunda, Türkiye ekonomisinde 2017 yılında “ılımlı ekonomik iyileşmenin” beklendiği belirtti.

İnşaat sektörü 2017'de çıtayı yükseltti!

Türkiye siyasi ve ekonomik problemlerin hâkim olduğu bir yılı geride bırakmaya hazırlanıyor. Bu şartlarda seneyi yine 1.3 milyon gibi rekor sayıda konut satışıyla kapatacaklarını belirten markalı konut üreticileri, 2017'den de umutlu.

2017'de kredi büyümesi 2016'nın üzerinde seyredecek!

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Son dönemde ekonomik aktiviteyi canlandırmak adına alınan bir dizi tedbirle 2017'de kredi büyümesinin, bu yılın üzerinde seyretmesini öngörüyoruz" dedi.

2017’de 70 milyar liradan fazla kamu yatırımı yapılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, bu yılki ekonomik büyümeden memnun olmadıklarını belirterek, “Türkiye bu büyümelere alışık değil. Darbeler olunca bunun bir bedeli oluyor. Bu bedeli ödüyoruz ancak 2017’ye sarkmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz” dedi.

Rusya 2017'de ekonomik büyümeye katkı sağlayacak!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Rusya ile olan ilişkilerimizin düzelmesi, normalleşmesi, ekonomimizi pozitif yönde etkileyecek. Bu durum 2017 büyümemize de pozitif bir katkı sağlayacak." dedi.

Hulusi Belgü seçim sonuçlarını değerlendirdi!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü, seçim sonuçlarını değerlendirdi. "Siyasi ve ekonomik reformların genişletilerek devam ettirilmesini arzu ediyor, seçimlerin ülkemize huzur getirmesini temenni ediyoruz" dedi.

TMB: İnşaat sektöründe ekonomik ve sosyal reformlar uygulanmalı!

TMB bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin "İnşaat Sektörü Analizi'nde, etkin bir ekonomik ve sosyal reform programının uygulamaya konulmasının, sektörde hem altyapı yatırımlarının sürekliliği hem ele uluslararası finansman boyutu açısından kritik önem taşıdığ

ekonomik reformlar 2017 Haberi

ekonomik reformlar 2017

Türkiye'de kalıcı istikrarı sağlayacak olan 18 maddelik Anayasa değişikliği paketini oyladık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adıyla oylamaya sunulan referandum sonuçları, piyasaların yüzünü güldürdü. Referandumdan 'Evet' çıkması ile piyasalar önünü görmeye başladı. Bir haftadır zaten 'Evet'i satın alan para ve sermaye piyasaları, 'Evet' sonucu ile şahlanacak. Borsa'nın gaza basacağı, Türk Lirası'nın değerleneceği, yabancı yatırımcının güvenli liman olarak gördüğü ülkemize sermaye akışını artıracağı bir döneme girdik. Önümüzdeki hafta birkaç günlük kâr satışlarının ardından, hem borsada hem Türk Lirası'nda ibre yukarı dönecek. Ülke kazanacak, vatandaşın cebi rahatlayacak. Yabancı yatırımcılar, doğrudan yatırımlarda da Türkiye'nin vazgeçilmezliğine dikkat çekerken, 'Evet' sonucu ile hisse senetleri piyasasının ve Türk Lirası'nın kolaylıkla 2017'nin en iyi performansını gösterenleri arasına girebileceğini söyledi.


DOLAR KURU DÜŞMEYE BAŞLADI

Borsa'da hisse senetleri geçtiğimiz hafta ortalama yüzde...