02 / 05 / 2024

Ekonomik seferberlik

Ekonomik seferberlik

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, "Ülkemizde içinde bulunduğumuz hassas dönem itibariyle, işadamları olarak ilan etmiş olduğumuz ekonomik seferberlik kapsamındaki konut satışı, tanıtım ve kampanyaları, konut sektörüne olumlu anlamda katkı sağlayacaktır" dedi.

BAE İsrail’e uyguladığı ekonomik boykotu iptal etti!

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE), İsrail’e daha önce uyguladığı ekonomik boykotu iptal ettiği öğrenildi. BAE, İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, ağustos ayında aylık bazda yüzde 4,4 artarak 85,9 değerine yükseldi.

Fed tutanakları yayımlandı: Salgının ekonomik etkilerine ilişkin belirsizlik arttı!

Fed son toplantısına ait tutanaklar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine ilişkin belirsizliğin son derece arttığını, devam eden halk sağlığı krizinin yakın vade de ekonomik faaliyet, istihdam ve enflasyon üzerinde baskı oluşturmaya devam edeceğini ortaya koydu.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, Temmuz ayında aylık bazda yüzde 11,8 artarak 82,2 değerine yükseldi.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ödemeleri bugün yapılacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti kapsamında 131 bin çocuk için 138 milyon TL ödemenin bugün yapılacağını açıkladı.

Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Karar!

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Karar bugünkü 2800 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ruhsar Pekcan: Ekonomik tabloda normale dönüşle ilgili olumlu sinyalleri almaya başladık!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, özel sektör ve devlet işbirliğinin, dayanışmasının güzel bir örneğini sergilediklerini belirterek, "Ekonomik tabloda, ihracatımızda normale dönüşle ilgili olumlu sinyalleri almaya başladık." dedi.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında yeni normalleşme dönemine geçilen haziran ayında aylık bazda yüzde 19,1 artışla 73,5 değerine yükseldi.

Kamu bankalarının yeni ekonomik paketlerine konutla ilgili talep 15 bini geçti!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak yaptığı açıklamada "Swap konusunda Merkez Bankası çok yoğun teknik çalışmalar yürütüyor. Kamu bankalarının yeni ekonomik paketlerine konutla ilgili talep 15 bini geçti" diye konuştu.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, mayıs ayında aylık bazda yüzde 20,4 artarak 61,7'e yükseldi.

Mustafa Varank: Ekonomik konjonktür toparlanmaya başladı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Ekonomik konjonktür toparlanmaya başladı. Tüketici ve reel sektör güven endeksleri yukarı yönlü hareket ediyor" açıklamasında bulundu.

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'nde çimento ve hazır beton sektörü de olmalı!

TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, çimento ve hazır beton sektörünün de Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamına alınması gerektiğini söyledi...

Ruhsar Pekcan: Normalleşme süreciyle ekonomik aktivitenin hızla toparlanacağı günler yakındır!

Ticaret Bakanı Pekcan, "Normalleşme süreciyle ekonomik aktivitenin hızla toparlanacağı, yeniden iş dünyası için hareketlenmenin başlayacağı günler yakındır." ifadesini kullandı.

Ekonomik seferberlik Haberi

Ekonomik seferberlik

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, faiz oranlarının düşmesi ile inşaat sektöründe büyük bir canlılık olduğunu söyledi. Konut satışları hakkında önemli açıklamalar yapan Şenocak, "Samsun'un ekonomik ve iktisadi anlamda büyümesinin verdiği güçle, her bireyin kentinde huzur ve güven içerisinde, hayat standartları imkanlarıyla, özgüveni yüksek, hoşgörünün hakim olduğu ve güçlenen ekonomisiyle Türkiye'nin önemli şehirleri arasındaki yerini almış olarak hep birlikte yarınlara daha umutlu ve heyecanlı şekilde büyük Samsun'u inşa ettiğimiz zamanları gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu. 


GÖZLE GÖRÜLÜR BİR HAREKETLENME


İşadamları olarak ekonomik seferberlik ilan ettiklerini kaydeden Şenocak, "Ülkemizde içinde bulunduğumuz hassas dönem itibariyle işadamları olarak ilan etmiş olduğumuz ekonomik seferberlik kapsamındaki konut satışı, tanıtım ve kampanyaları konut sektörüne olumlu anlamda katkı sağlayacaktır. Bankaların da buna bağlı olarak konut kredisi faiz...