22 / 11 / 2024
fuzul

ekonominin lokomotif sektörü nedir

ekonominin lokomotif sektörü nedir

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ Dergi'sinin bu ayki yazısında  “2023’te ,1 milyon 200 konut hedefimize bir adım daha yaklaştık." diye açıklamada yaptı. Turan, "Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi konut ve inşaat sektörüdür." dedi. 

İnşaat sektöründen 2022 talepleri!

Yeni Asır Gazetesi köşe yazarı Gonca Elibol, bugünkü köşesinde inşaat sektörünün taleplerini kaleme aldı. İşte Gonca Elibol'un 'Lokomotif sektör inşaatta bazı talepler var' başlıklı yazısı...

İnşaat sektöründe 5 müteahhit firma 161 milyar TL'lik iş üstlendi!

Türkiye ekonomisinde lokomotif sektör olan inşaat sektöründe, son 5 senede en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitler belirlendi. Türkiye'de en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitlere son 5 senede verilen 55 ihalede tam 161.3 milyar Türk Lirası tutarındaki işi 5 firma üstlendi. 

İnşaat sektöründe büyük atılım!

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaat, son 25 yılda şaha kalktı. 1999 Marmara depreminin ardından inşaat ve konut sektörü büyük bir dönüm noktası yaşadı. Markalı konut, kentsel dönüşüm, sosyal konut, yabancıya satış gibi gelişmelerde sektör şahlandı.

Putin'den inşaat sektörüne özel destek!

Kriz döneminde ekonomiyi canlandırmak için destek programlarını açıklayan Rusya Devlet Başkanı Putin, "İnşaat sektörü, hem kendisini hem de diğer sektörleri destekleyen lokomotif sektör'' dedi.

İnşaat sektörü ekonomik ve insani açıdan önemli!

Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal, sektörle ilgili açıklamalarda bulundu. Ünsal, "İnşaat sektörü, ekonominin lider ve sürükleyici sektörlerinden birisi olarak kabul edilmektedir" dedi ve sektörün ekonomik ve insani açıdan önemli olduğunu belirtti...

Koronavirüs gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Koronavirüs, dünyayı ve ekonominin her alanını olumsuz yönde etkiliyor. Gayrimenkul sektörü de durumdan endişeli. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, virüsün gayrimenkul sektörüne etkisini anlattı...

İnşaat sektöründe 2020 umudu! Değerler yükseliyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), ekonomi çevreleri ve sektör aracılığıyla ilgiyle takip edilen Ocak 2020 İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nu yayımladı. Analizde, küresel ve ulusal ekonominin dışında inşaat sektörüne ilişkin veriler değerlendirildi.

Gayrimenkul sektörü teknoloji ile dönüşecek!

Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, gayrimenkul sektörünün Türkiye’de her zaman lokomotif sektörlerden biri olduğuna vurgu yaparak, "Sektör, teknoloji ile dönüşeceği için biz de buna katkı sunmak istiyoruz" diye konuştu...

İnşaat sektörü krizde ağır darbe mi aldı?

200’ü aşkın alt sektöre talep yaratarak ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörü, 2019 yılında daraldı mı?

Gayrimenkul sektörü yine lokomotif olacak!

En önemli gayrimenkul platformlarından olan Sign of the City Awards'ta inşaat sektöründe değişimler ve yenilikler gösterilecek.

Gürsel Baran: İnşaat sektöründeki daralma uzun sürmeyecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, TÜİK verilerine göre, inşaat sektörünün 2019'un ilk çeyreğinde yüzde 10,9 daraldığını belirterek, "İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi ve yaklaşık 200 sektörü etkiliyor. Sektördeki bu daralma uzun sürmeyecektir" dedi

İnşaat sektörü lokomotif oldu! 

İnşaat sektörünün 2001 ekonomik krizinden sonra Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu anlatan Sur Yapı ve KONUT-DER Başkanı Elmas “İç talep daralsa da yurt dışına açılarak döviz getirmeyi başardık” diye konuştu.

Konut sektörü plansızlık kurbanı!

Son 6 yılda sektörde 1 milyonun üzerinde konut stoku birikti. Bu stok fiyat-kira oranının düşmesi ve ekonominin istikrar kazanmasıyla konut stoku makul düzeylere çekilebilecek. Plansızlığın ve doğru projeksiyonlar yapılamayışın bedelini sektör çok ağır ödemektedir.

ekonominin lokomotif sektörü nedir Haberi

ekonominin lokomotif sektörü nedir

Binlerce konut, sosyal tesis, yaşam ve rekreasyon alanı projesini tamamlayarak, yüksek tempoda geçen bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2017 yılında ürettiğimiz 60 bini aşkın yeni konut ile 815 bin konut üretim rakamına ulaştık ve bu sayede “2023’te ,1 milyon 200 konut” hedefimize bir adım daha yaklaştık.

Okuldan hastaneye, üniversiteden stadyuma, konuttan iş merkezine, tüm TOKİ üretimlerinin sayısal hedefleri kadar, niteliklerine dönük ideallerimizi de hayata geçiriyor olmanın gururunu yaşıyoruz.

2014 yılında TOKİ’nin yeni üretim çizgisini bina ettiğimiz “az katlı planda yatay mimari yapılanma ve yerel mimari yaklaşımla” harmanlanmış “Mahalle Modeli”, artık tüm projelerimizde uygulanıyor. Bu anlayışla tasarlanan 120 bin konutluk yeni yaşam alanları, şehirlerimize, ülkemize değer katıyor.

Milletimize güvenli yapılar, sürdürülebilir yapı ve çevreler sunabilmek amacıyla ortaya koyduğumuz yoğun çaba, sektörümüz ve akademik...