14 / 05 / 2024

ekonomiye yön veren şehirler

ekonomiye yön veren şehirler

Türkiye’nin ilk uluslararası ekonomi politik dergisi Derin Ekonomi’nin Temmuz 2017 sayısında Dünya Ekonomisine yön veren 100 şehire yer verildi.

Otomotiv üretimi yılın ilk yedi ayında yüzde 18 arttı!

Türkiye otomotiv sanayisine yön veren 13 üyesiyle sektörün çatı kuruluşu olan Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), 2023 yılının ocak-temmuz dönemine ait üretim ve ihracat adetleri ile pazar verilerini açıkladı.

Çiftçilere şok! Fındık fiyatlarında flaş gelişme! 1 kilo fındık kaç TL? İşte 19 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Ekonomiye yön veren kuruyemiş çeşitlerinden biri olan fındık, alım fiyatlarıyla son günlerde sık sık gündeme geliyor. Peki fındık fiyatları bugün kaç TL oldu? 1 kilo fındık kaç lira? İşte 19 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Çiftçiler dikkat! Fındık fiyatlarında son dakika! Bugün fındık fiyatları kaç lira? İşte 17 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Ekonomiye yön veren kuruyemiş çeşitlerinden biri olan fındık son günlerde alım fiyatlarıyla gündeme geliyor. Fındıkta ortalama maliyet 43 lira 45 kuruş olarak belirlenirken, çiftçilerin fiyat beklentisi de netleşiyor. Peki güncel fındık fiyatları ne kadar? Bugün fındık fiyatları kaç lira?

Fındık fiyatları artacak mı, ne kadar oldu? İşte 15 Mayıs 2022 güncel fındık fiyat listesi

Fındık Türkiye'nin önemli ihraç ürünleri arasında yer alıyor. Özellikle Karadeniz bölgesinde yetişen ve aynı zamanda ekonomiye yön veren fındıkların kalite, tat ve aroma açısından dünyanın en iyileri olarak kabul edilmektedir. Peki fındık fiyatları ne kadar oldu? İşte 15 Mayıs güncel fındık fiyatı

Fındık fiyatlarında son dakika! Beklenen zam geldi mi? İşte fındık fiyatları 13 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Ekonomiye yön veren kuruyemiş çeşitlerinden biri olan fındık son günlerde fiyatlarıyla sık sık gündeme geliyor. Peki fındık fiyatları kaç lira? Güncel fındık fiyatı ne kadar? İşte 13 Mayıs 2022 fiyat listesi...

İnşaat sektörü orta ve üst sınıf projelere yönelecek!

Mesa, inşaat sektörüne yön veren markalardan. 2021'de döviz kurunun fiyatlara yansımasıyla konut fiyatlarında yükseliş öngören Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, ''Sektörün orta-üst sınıf projelere yöneleceği beklentisindeyim" diyor.

RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması'nda neler konuşuldu?

“Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360” üçüncü gününde de mesleki toplum örgütleri, gayrimenkul sektörü kadar ekonomiye yön veren ulusal ve uluslararası liderlerin katıldığı, bilgilendirici ve katılımcılara yeni vizyon kazandırabilecek oturumlara sahne oldu.

Abdülkadir Akkuş: Cari fazla veren bir ekonomiye dönüştük!

Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, "Geçtiğimiz yıllarda cari açığı giderek artan ekonomimiz, güçlü bir büyüme politikasıyla cari fazla veren bir ekonomiye dönüşmeyi başarmıştır" dedi...

RE360 hız kesemeden devam ediyor!

Gayrimenkulün Büyük Buluşması – RE360 ikinci gününde de mesleki toplum örgütleri, gayrimenkul sektörü kadar ekonomiye yön veren ulusal ve uluslararası liderlerin katıldığı, bilgilendirici ve katılımcılara yeni vizyon kazandırabilecek oturumlara sahne oldu...

Dünya Ekonomisine Yön Veren 100 Şehir!

Türkiye’nin ilk uluslararası ekonomi politik dergisi Derin Ekonomi’nin Temmuz 2017 sayısında Dünya Ekonomisine yön veren 100 şehire yer verildi.

İnşaat sektörü dünya ekonomisine yön veriyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, dünya ekonomisine yön veren sektörlerin başında inşaat sektörünün geldiğinin altını çizdi. Sözlü "İnşaat sektörünü etkileyen birçok faktör dünya ekonomisini de doğrudan etkilemektedir" dedi.

İnşaat sektörünün hızı genel büyümenin altına indi!

Gayrimenkul sektörüne yön veren şirketlerin yer aldığı GYODER Yüksek İstişare Kurulu, gayrimenkul sektörüne ışık tutması amacıyla 2015 yılı 3. çeyrek ekonomik ve sektörel verilerini değerlendirdi.

Doğanlar Yatırım Holding Levent'e yeni proje yapacak!

İş dünyasının nabzının tutan Ekonomist dergisine röportaj veren Doğanlar Yatırım Holding Başkanı Davut Doğan 50.yıl hedeflerinin Türkiye’nin ekonomiye yön veren 50 büyük ailesi arasında girmek olduğunu söyledi.

ekonomiye yön veren şehirler Haberi

ekonomiye yön veren şehirler

Türkiye’nin ilk uluslararası ekonomi politik dergisi Derin Ekonomi’nin Temmuz 2017 sayısı yine dopdolu. Derginin ‘Dünya Ekonomisine Yön Veren 100 Şehir’ başlıklı kapak dosyası; yurtdışına yatırım yapmak isteyen müteşebbisler, yeni pazarlar arayan ihracatçılar, eğitim almak isteyen öğrenciler ve dünyanın güncel ekonomik gidişatını anlamak isteyen okurlar için vazgeçilmez bir kaynak niteliğinde.


Dünya ekonomisi baş döndürücü bir hızla küreselleşiyor. Bu hızlı küreselleşme dalgasına devletler kadar şehirler de öncülük ediyor. Beş kıtaya yayılmış 600 önemli şehir, global ekonomideki yakınlaşmanın yapıtaşlarını döşüyor. Bu şehirlerin içinden en önemli 100’ü geniş nüfusları, büyük ekonomik kapasiteleri, yenilikçi bakış açıları ve ortaya koydukları akıllı şehir uygulamalarıyla dünyadaki dönüşüme liderlik ediyor.


DEĞİŞİMİN YAPITAŞI KENTLER


Küresel olan her şeyin yerelin ayağına gelmesi, şehirler cephesinde işin rengini değiştirdi. Küçük bir şehirden global ölçeğe uzanabilmek...