06 / 05 / 2024

ekrem demirtaş arsa birim fiyatı açıklaması

ekrem demirtaş arsa birim fiyatı açıklaması

İzmir Ticaret Odası ( İZTO ) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, emlak vergileri için belediyeler bünyesindeki takdir komisyonları tarafından son derece yüksek birim fiyatları belirlendiğini söyledi...

KİPTAŞ'ın 2016'da yaptığı 300 milyon TL'lik arsa alım-satımı gündemde: Kamu zararı oluştu iddiası!

İBB şirketi KİPTAŞ'ın AK Parti dönemindeyken Başakşehir’de 300 milyon TL'lik arsa alım-satımının neden olduğu kamu zararı yeniden gündeme geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, konu ile ilgili konuştu. 

KİPTAŞ'ın Başakşehir'deki arsa tartışmalarında sular durulmuyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, KİPTAŞ'ın önceki yönetiminde gerçekleştirilen arsa satışına ilişkin açıklamalarının ardından arazinin satıldığı şirket belirlendi.

Ekrem İmamoğlu'ndan KİPTAŞ'ın Başakşehir'deki arsa satışına ilişkin açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ'ın önceki yönetim sırasında gerçekleştirilen bir arsa satışına ilişkin konuştu.

Ekrem İmamoğlu'ndan KİPTAŞ'ın 130 milyon TL'ye aldığı arsaya ilişkin açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, soruşturma açılan dosyalardan birinin Başakşehir dosyası olduğunu belirtti. İmamoğlu, "7 Ocak 2016 günü Başakşehir’de 78 bin metrekarelik bir arsa alıyor bir özel şirket. 49 milyon liraya. 11 Ocak’ta arsayı 130 milyon liraya Kiptaş’a satıyor" dedi.

Ekrem İmamoğlu gayrimenkul zengini mi?

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, babası ve eşinin üzerine kayıtlı en az 32 ofis, 23 mesken-daire, 25 dükkan, 5 villa ve 37 arsa bulunuyor.

Ekrem İmamoğlu'nun emlak kralı olduğu iddia ediliyor!

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, babası ve eşinin üzerine kayıtlı en az 32 ofis, 23 mesken-daire, 25 dükkan, 5 villa ve 37 arsa olduğu söyleniyor.

İzmir kadın inşaatçılar birliği kuruluyor!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, inşaat sektöründe çalışan kadın üyeler arasındaki dayanışma ve işbirliğini arttırmak amacı ile ‘İzmir Kadın İnşaatçılar Birliği’ kuracaklarını dile getirdi. 

İzmir'e 10 yılda 350 bin konut yapılmalı!

İTO’nun 9 Nisan’da gerçekleşecek olan meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinde 67. İnşaat, Yapım ve Onarım Grubu’ndan meclis üyeliğine aday olan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Kemalpaşalı inşaatçılar ile buluştu. 

İzmir'deki ticaret haneler de kentsel dönüşümle yenilenmeli!

Kentsel dönüşümün metropol ilçelerden imalatın civar ilçelere kaydırılması gerektiğini vurgulayan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir'deki ticaret haneler de kentsel dönüşümle yenilenmeli" diye açıklama yaptı.

AVM'lerdeki kiraların cironun yüzde 20'sine dayanması kabul edilemez!

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, alışveriş merkezlerinde dükkan kiralarının cirolara oranının yüzde 20'lere dayandığını söyledi.

Büyük inşaat firmalarının gözü İzmir'de!

İnciraltı Masha Lounge'de İzmir Ticaret Odası 67'nci ve 68'inci Meslek Komiteleri üyeleriyle biraraya gelen Ekrem Demirtaş, İzmir'in geleceği hakkında açıklamalar yaptı.

Pendik Demirtaş Palas Evleri'nde 225 bin TL'ye 1+1!

Toplam 163 adet daireden oluşan Demirtaş Palas Evleri 11 bin 600 metrekare arsa alanı üzerinde inşa ediliyor. Pendik Demirtaş Palas Evleri'nde fiyatlar 225 bin TL'den başlıyor.

İnşaatta KDV indirimi devam etmeli!

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, inşaat sektörünün büyümesi için KDV indiriminin payını değerlendirdi. Demirtaş, ''İnşaatta KDV indirimi ve tapu harcı indirimi devam etmeli” dedi.

ekrem demirtaş arsa birim fiyatı açıklaması Haberi

ekrem demirtaş arsa birim fiyatı açıklaması


İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, emlak vergileri için belediyeler bünyesindeki takdir komisyonları tarafından son derece yüksek birim fiyatları belirlendiğini söyledi. Demirtaş, yaptığı açıklamada, “Belirlenen bu yüksek oranlar, 2014 yılından itibaren gayrimenkul sahiplerini son derece zorlayacak. Arsalardaki fahiş artışlara itiraz ettik, 335 dava açtık, elimizden geleni yaptık ama başarılı olamadık.” dedi.


İZTO Başkanı, 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu'nun mükerrer 49. maddesi uyarınca arsa ve arazilere ait asgari ölçüde metrekare birim değerlerinin tespitinin, çeşitli kuruluşların temsilcilerinin de yer aldığı belediye takdir komisyonları tarafından döt yılda bir yapıldığını belirtti. 2013 yılında da bina, arsa ve araziler için bu yıl uygulanacak emlak vergi değerinin tespitiyle ilgili asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değer takdirleri yapıldığını aktararak, “Bu değerler çok...