16 / 05 / 2024

ekrem imamoğlu veto

ekrem imamoğlu veto

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geçtiğimiz ay AKP-MHP grubunun oyları ile kabul edilen 8 kararı veto ettiği belirlendi. Ekrem İmamoğlu'nun veto ederek tekrar görüşülmek üzere meclise gönderdiği kararların büyük bölümünü tahsisler oluşturdu.

Ekrem İmamoğlu'ndan ilk kez veto!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk defa veto hakkını kullandı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Beykoz Çayırı'nın millet bahçesi yapılmasına veto!

İBB Meclisi'nin 15 Eylül tarihli oturumunda tarihi Beykoz Çayırı'nın, oyçokluğu ile Millet Bahçesi olmasına karar verilmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kararı veto etti.

Ekrem İmamoğlu'ndan Şile ve Güngören'deki İBB arazilerinin devrine veto!

İBB Meclisi tarafından yapılan mayıs ayı oturumlarında dikkat çeken iki tahsis kararı verilmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şile ve Güngören'deki İBB arazilerinin ilçe belediyelerine tahsis edilmesi kararlarının yeniden görüşülmesi amacıyla meclise iade etti.

Ekrem İmamoğlu 8 meclis kararını veto etti!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geçtiğimiz ay AKP-MHP grubunun oyları ile kabul edilen 8 kararı veto ettiği belirlendi. Ekrem İmamoğlu'nun veto ederek tekrar görüşülmek üzere meclise gönderdiği kararların büyük bölümünü tahsisler oluşturdu.

Ekrem İmamoğlu'ndan Meclis'in çatı kararına veto!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin çoğunluğu elinde bulundurduğu İBB Meclisi’nin, depreme karşı tedbirler kapsamında kentsel dönüşümü hızlandırmak için çatıların kat olarak kabul edilmesine yönelik düzenlemeyi engelleyen kararını veto etti.

Ekrem İmamoğlu'na Kanal İstanbul soruşturması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Kanal İstanbul projesine karşı açıklamaları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. 

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul depremi için seferberlik çağrısı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Deprem siyaset üstü bir meseledir" dedi. İstanbul depremine ve kentsel dönüşüme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "6.5 milyon binanın dönüşmesi 120 seneyi bulur" dedi.

Ekrem İmamoğlu: Deprem konseyinin oluşmasını istiyoruz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada bu hafta İBB Meclisi’ne depremle ilgili dört önemli gündem maddesi sunulduğunu belirtti.

Ekrem İmamoğlu: Metro kredileri için iyi sinyaller alıyoruz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Metro kredileri için iyi sinyaller alıyoruz" dedi ve "İstanbul’u bu 5 yılda, çok önemli adımlara hazırlamış oluyoruz" açıklamasında bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na: Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da İBB’nin bazı şantiyelerinde incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Kadıköy’deki gazhane binalarının restorasyon çalışmalarını incelerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi" diye espri yaptı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm çağrısı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik bir 'iş birliği mekanizması'nın kurulması gerektiğini belirtti. İmamoğlu, "Vatandaşlarımızın dahi fedakarlık yapması lazım, 10 daire olsun, 20 daire olsun hesabı bitmiştir" dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan deprem mesajı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre Bakanı Murat Kurum ile deprem konusunda zaman zaman konuştuğunu dile söyledi. Sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirten, İmamoğlu, “Dedim ki, ‘Siz koordine edin. Sizinle çalışalım ama bu işi beraber çözelim.” şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu ve babasının dolandırıcılık davası yeniden başladı!

Beylikdüzü'ndeki inşaatlarında hileli davranışta bulunarak 3 müşteriyi aldattıkları iddiasıyla "nitelikli dolandırıcılık" suçundan dava açılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu'nun yargılanmalarına devam edildi.

Hıdiv Kasrı restorasyonu için Ekrem İmamoğlu'na prens ve prensesten mektup!

İstanbul'un en nadide eserlerinden olan Çubuklu'daki Hıdiv Kasrı'nda yapılan restorasyon çalışmaları tartışma yaratmıştı. Hıdiv Kasrı'nı yaptıran Abbas Hilmi'nin birinci derecede torunları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Hıdiv Kasrı'nın aslına uygun restore edilmesini talep etti.

ekrem imamoğlu veto Haberi

ekrem imamoğlu veto

İBB Meclisi'nin şubat ayı oturumları Yenikapı'daki Avrasya Gösteri Merkezi'nde başlıyor.

İBB Meclisi'ne görüşülmek üzere sevk edilen gündem maddeleri arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geçtiğimiz ay AKP-MHP grubunun oyları ile kabul edilen 8 kararı veto ettiği belirlendi. Sözcü'de yer alan habere göre; Ekrem İmamoğlu'nun veto ederek tekrar görüşülmek üzere meclise gönderdiği kararların büyük bölümünü tahsisler oluşturdu.

İBB MÜLKLERİ AKP'Lİ BELEDİYELERE VERİLMİŞTİ

Mülkiyeti İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait olan içinde yüzme havuzu da olan ve İBB kullanımındaki Esenler Spor Kompleksi'nin 15 yıl süreyle bedelsiz olarak AKP'li Esenler Belediyesi'ne tahsis edilmesi İmamoğlu tarafından veto edildi.

Bayrampaşa Şehir Parkı'nın kullanım hakkının ve Altıntepsi Mahallesi'nde üzerinde Gençlik Merkezi, Verem Savaş Dispanseri ve Aile Sağlığı Merkezi bulunan parselin 15 yıl süreyle AKP'li Bayrampaşa Belediyesi'ne tahsisi kararları da...