04 / 05 / 2024

eksper raporu kaç günde belirlenir

eksper raporu kaç günde belirlenir

Ekspertiz raporu başvurusu kredi ile konut alınmak istendiğinde yapılıyor. Çünkü kredi verecek olan tüm bankalar öncelikle ev için ekspertiz raporu istiyor. Buna göre bankalar kendini garantiye alıyor.

NYC Bina Dairesi, Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınladı! Kaçak çalışmalar var!

New York Bina Dairesi, altına kaçak tünel kazıldığı iddia edilen Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınlayarak binanın ‘bazı kısımlarını boşalttı ve kaçak çalışma nedeniyle mülk sahiplerine karşı yaptırım’ kararı aldı.

15 bin liraya hangi ilçede kaç metrekare konut kiralanabiliyor? Son zamanların gözde şehri için tek tek açıklandı! 

Endeksa, ‘Kent Kıymet Raporu’ serisi ile bu defa Antalya'yı mercek altına aldı. Raporda, kiralık ile satılık konut fiyatlarına ve 15 bin liraya hangi ilçede kaç metrekare konut kiralanabileceğine yer verildi. İşte o rakamlar...

İlaç raporu süresi uzatıldı mı? İlaç kullanım raporu kaç yıl geçerli?

İlaç raporunun geçerlilik süresine dair detaylar merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık raporlarının geçerlilik süresi hakkında yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar dikkat! Tapu harcı sistemi değişiyor! Artık böyle olacak...

2023'te uygulamaya başlanması gündemde olan yeni sisteme göre emlak alım satımında rayiç bedel üzerinden değil eksper raporu doğrultusundaki gerçek değer üzerinden tapu harcı alınması hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

1 yıl içinde kaç gün rapor alınabilir? Rapor almak tazminatı etkiler mi?

Çalışma hayatı boyunca işçiler, hastalıktan ya da başka bir iş kazası sonucunda sağlık raporu almak zorunda kalırlar. Bu durumda da çalışanların akıllarına bazı sorular takılmaktadır. İşte onlardan bazıları!

Yüzde 40 özürlü raporu olan kaç yılda emekli olur?

Engelli raporu, belli şartları taşıyan kişilere verilmektedir. Belirlenen engellilik oranına sahip olanlar bu raporu alabilir. Peki “Yüzde 40 oranında özürlü raporu olan kaç yılda emekli olur?” İşte detaylar!

Koray GYO'nun Kağıthane Ofis Park değeri belli oldu! Kağıthane Ofis Park değeri ne kadar?

Koray GYO Kağıthane Ofis Park 2022 yarıyıl güncel değerleme raporu yayınlandı. Peki Kağıthane Ofis Park'ın değeri ne kadar oldu? İşte Kağıthane Ofis Park 2022 yarıyıl değer tablosu...

En fazla kaç gün süreyle istirahat raporu alınabilir?

İstirahat raporu hakkında çalışanların merak ettiği huşular vardır. Onlardan biri de en fazla kaç gün süreyle istirahat raporu alınabilir? sorusudur. İşte merak edilen detaylar!

Tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Kaç yaş üstüne, nasıl alınır?

Tapu devir işlemlerinde belli bir yaşın üstünde kişilerce yapılması halinde sağlık raporu istenebiliyor. Peki, tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Nasıl alınır?

Yeşil GYO Kağıthane Elexia Levent 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından İstanbul ili, Kağıthane ilçesi, Merkez Mahallesi, 6087 ada 13 nolu parselde yer alan 27 adet bağımsız bölümde bulunan şirket hissesine ilişkin 2020-1223 nolu yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. 

Yapı Kredi Koray GYO Kağıthane Ofis Park 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Yapı Kredi Koray GYO'nun portföyünde yer alan ''Kağıthane Ofis Park" projesine ilişkin Ekol Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından hazırlanan 2020 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. 

Yeşil GYO Kağıthane hissesi değerleme raporu!

Yeşil GYO'nun Kağıthane, 6087 ada, 13 nolu parselde bulunan şirket hissesine ilişkin KD-GR-1437 nolu yıl sonu değerleme raporuna istinaden, Sermaye Piyasası Kurulu'nun talep etmiş olduğu güncellemeler değerleme raporunda düzenlendi.

Yeşil GYO Elexia Levent 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul, Kağıthane, 6087 ada, 13 nolu parselde yer alan Elexia Levent projesinde bulunan şirket hissesine ilişkin KD-GR-1405 nolu yıl sonu değerleme raporu yayınlandı...

eksper raporu kaç günde belirlenir Haberi

eksper raporu kaç günde belirlenir

Ekspertiz raporu kaç günde belli olur?

Konut ekspertiz raporunu bu konuda uzman ve lisanslı eksperler düzenliyor. Ekspertiz raporunda bazı hususlara dikkat etmesi gerekiyor. Bu rapor banka için büyük önem taşıdığı gibi müşteri içinde büyük önem teşkil ediyor. Ekspertizin raporunda dikkat etmesi gereken hususlar aşağıda yer alıyor;


*Gayrimenkulün açık adresi

*Kime ait olduğu /türü

*Kaç yaşında olduğu

*İmar durumu 

*Ulaşım özellikleri 

*Fiziki durumu 

*Altyapısı


Alıncak evin istenen krediye uygun olup olmadığı ekspertiz çalışması neticesinde ortaya çıkıyor. Buna göre, satın alınacak evin talep edilen krediye uygunluğu evin değerinin belirlenmesiyle oluşuyor. Eksper hazırladığı raporu banlaya sunuyor. Peki, ekspertiz raporu kaç günde belli olur?


Ekspertiz raporu kaç günde belli olur?

Ekspertiz raporu bankaya 1 yada 3 iş gününde ulaşıyor. Sonra da banka, kredi tutarını belirliyor. Eğer kredi talebi onaylanırsa kredinin kulandırımı için tapu ipotek...