02 / 05 / 2024

Ekspertiz raporu yönetmelik

Ekspertiz raporu yönetmelik

Ekspertiz raporu, banka kredisi kullanılacak gayrimenkullerin değerinin belirlendiği belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki ekspertiz raporu zorunlu mu? İşte ekspertiz raporuna ilişkin yasal hükümler bu haberde...

Özderici GYO Yapıkredi Plaza ekspertiz raporu!

Özderici GYO'nun İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Rumelihisarı Mahallesi 1403 Ada, 648 no'lu parsel üzerine kayıtlı olan C Blok 25 no'lu bağımsız bölüme ait 2020 yılı ekspertiz raporu yayınlandı. 

Konut kredisi ekspertiz raporu itiraz!

Konut kredisi ekspertiz raporu, gayrimenkulün değer tespiti için banka tarafından isteniyor. Eğer banka rapor sonucunda yüklü miktarda ücret istiyorsa itiraz hakkı bulunuyor.

Ekspertiz raporu kaç yıl geçerlidir?

Gayrimenkullerin piyasa değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. Bu rapor konut kredisi kullanımlarında taşınmazın teminat altına alınabilmesi için önem teşkil ediyor. Peki, ekspertiz raporu kaç yıl geçerlidir?

Konut kredisi ekspertiz raporu örneği!

Konut kredisi kullanacaklar alacağınız ev için ödemeniz istenen yüzde 25 peşinat ekspertiz raporuna bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. İşte, konut kredisi ekspertiz raporu örneği!

Reysaş GYO Düzce Prefabrik Depo 2014 Yıl Sonu Ekspertiz Raporu yayınlandı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Reysaş GYO Düzce Prefabrik Depo 2014 Yıl Sonu Ekspertiz Raporu yayınlandı..

Organize sanayi bölgeleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik metni!

Organize sanayi bölgeleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 27 Aralık 2014 tarihinde 29218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Organize sanayi bölgeleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik....

Endüstri bölgeleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik tam metni!

Endüstri bölgeleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 27 Aralık 2014 tarihinde 29218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte endüstri bölgeleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik metni..

Konut kredisi ekspertiz raporu süresi dolunca ne yapılmalı?

Konut kredisi, konut edinmeleri amacıyla veya sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılması olarak ifade ediliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu süresi dolunca ne yapılmalı?

Konut kredisi ekspertiz raporu geçerlilik süresi!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız öncelikli şartınız ekspertiz raporu olarak karşımıza çıkıyor. Ekspertiz raporu için bankaya başvuru yapılması gerekiyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu geçerlilik süresi ne kadar?

Konut kredisi ekspertiz raporu yanlışsa ne yapılır?

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak istiyorsanız, banka öncelikle eve bir eksper gönderek incelemek istiyor. Bu rapora göre kredi tutarı belirleniyor. Peki, Konut kredisi ekspertiz raporu yanlışsa ne yapılır?

Askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgeleri yönetmelik değişikliği!

Askerî Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 19 Aralık 2014 tarihinde 29210 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte, Askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgeleri yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Avukat Kadir Kurtuluş: Maketten satış hakkında yönetmelik önemli değişiklikler getirdi!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında çıkarılan “Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik” kapsamında getirilen uygulamalarda hukuki açıdan dikkat edilmesi gereken usul ve esaslar bulunmaktadır.

Avukat Kadir Kurtuluş: Ön ödemeli konut satışları hakkında yönetmelik önemli değişiklikler getirdi!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında çıkarılan “Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik” kapsamında getirilen uygulamalarda hukuki açıdan dikkat edilmesi gereken usul ve esaslar bulunmaktadır.

Ekspertiz raporu yönetmelik Haberi

Ekspertiz raporu yönetmelik

Ekspertiz raporu zorunlu mu?

Ekspertiz raporu, bir gayrimenkulün değerinin belirlenmesi işi olarak tanımlanıyor. Bir diğer ifade ile ekspertiz raporu söz konusu gayrimenkul için almak istediğiniz kredi tutarı ve banka tarafından kredinin onaylanmasında etken rol oynuyor. Peki söz konusu ekspertiz raporu zorunlu mu? Ekspertiz raporu ile ilgili yasal hükümler hangi mevzuat kapsamında yer alıyor?


Belgeler

Madde 27 — Odalar ve bunların şubeleri, Kanunun 26 ncı maddesinin ikinci fıkrasında ve ilgili mevzuatta öngörülen belgeleri talep halinde verir veya onaylar. İstek halinde bu belgeler yabancı dilde de verilebilir.

             

Belgeler matbu olarak düzenlenip verilebilir. Ayrıca, belgelerin ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak elektronik ortamda da düzenlenip verilebilmesi mümkündür. Birlik, odalarca ve bunların şubelerince düzenlenecek ve onaylanacak belgelerin içeriğini ve şeklini belirlemeye yetkilidir.

 ...