30 / 04 / 2024

ekspertiz raporunun amacı

ekspertiz raporunun amacı

Konut ekspertizinin yaptırılma amacı gayrimenkulün değerini öğrenmektir. Konut ekspertiz raporu geçerlilik süresi, kanunlarca bir hükme bağlanmamış olmasına rağmen genellikle altı ay ile bir yıl arasında güncelliğini yitiriyor...

Gayrimenkul ekspertiz raporuna hukuki bakış açısı!

Bir taşınmazın gerçek değerinin belirlenmesi amacı ile bağımsız ve tarafsız olarak değerleme işlemine tabi tutulması gayrimenkul ekspertiz raporuyla sağlanıyor. 

Yapı kayıt belgesi verilen yapılara kredi alınabiliyor!

Vizyon Taşınmaz Değerleme A.Ş. Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Mete Gülbaş yapı kayıt belgesi ile yasal hale gelen aykırı alanlar için ekspertiz raporunun olumlu sonuçlanması ve satılabilir kabiliyette olması durumunda kredi kullandırılmasında bir sakınca olmadığını söyledi..  

Alarko GYO Çankaya Binası'nın değerleme raporunu güncelledi!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Ankara Çankaya Binası 28.12.2015 tarihli Ekspertiz Raporunun Revizesini yayımladı.

Saf GYO Gebze Rozi Fabrikası'nın ekspertiz raporunu yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kocaeli İli, Gebze İlçesi, Balçık Köyü, 177 ada 15 parsel üzerinde yer alan Rozi Fabrika Binası ekspertiz raporunu yayınladı.

Saf GYO Mecidiyeköy'deki 6 ofisin ekspertiz raporunu yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli, Şişli İlçesi, Mecidiyeköy Mahallesi, 2013 ada 85 parsel üzerindeki 6 adet Ofise ilişkin ekspertiz raporunu yayınladı.

Saf GYO Akasya Kent Etabı ekspertiz raporunu açıkladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda Akasya Kent Etabı ekspertiz raporunu açıkladı.

Arnavutköy Fecir İş Merkezi ekspertiz raporu yayınlandı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Ömerli Mahallesi, 113 ada 8 parsel üzerindeki Fecir İş Merkezi ekspertiz raporunu yayınladı.

Saf GYO gayrimenkullerin ekspertiz değerlerini açıkladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda portföye dahil gayrimenkullerin ekspertiz değerleri hakkında açıklama yaptı.

Saf GYO Akasya Koru Etabı ve sosyal tesis ekspertiz raporunu yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda Akasya Koru Etabı 3 adet b. bölüm ve sosyal tesis ekspertiz raporunu yayınladı. İşte rapor...

Konut kredilerinde ekspertiz raporu süreci!

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak isteyen kimselerin öncelikle konut kredisi kullanmak istedikleri bankaya başvuru yapması gerekiyor. İşte, konut kredilerinde ekspertiz raporu süreci!

Ekspertiz raporu başvuru dilekçesi!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. İşte, ekspertiz raporu başvuru dilekçesi!

Ekspertiz raporu zorunlu mudur?

Konut kredisi kullanımlarında bankalar müşteriden, evin değer tespiti için konut kredisi ekspertiz raporu talep ediyor. Peki, ekspertiz raporu zorunlu mudur?

Ekspertiz raporu nasıl düzenlenir?

Ekspertiz raporu konut kredi kullanımı için zorunlu olup, tamamlandıktan sonra bankaya sunuluyor. Peki, ekspertiz raporu nasıl düzenlenir?

ekspertiz raporunun amacı Haberi

ekspertiz raporunun amacı


Konut ekspertiz raporu geçerlilik süresi!


Konut ekspertizinin yaptırılma amacı gayrimenkulün değerini öğrenmektir. Ancak, arsa planlaması, gayrimenkul projelerinin gelir-gider ve karlılık analizi, gayrimenkul için en uygun kullanım alanının belirlenmesi ve sigorta amaçlı değer biçilmesi gibi durumlarda ekspertiz raporu yaptırmak, gayrimenkullerinizin değerinin yanı sıra önemli bir piyasa bilgisi edinmeyi de sağlıyor.


Gayrimenkul eksperleri, hem geçmiş hem de yakın zamanda gerçekleşen karşılaştırılabilir satışlar; beklemede olan satışlar ve gayrimenkul projelerine dair pazar verilerini analiz ederek tespit ederler. Eğer bölgede kıyaslama yapmak için sağlıklı veri yoksa, gayrimenkulün gelirine veya maliyetine göre bir analiz yapılıyor. Bu işlem, değerleme amacına göre farklılık gösterebiliyor. Örneğin, bir eksper sigorta değerlemesi yaparken maliyet yöntemine daha fazla ağırlık verebiliyor.


Konut ekspertiz raporu geçerlilik süresi!


Konut ekspertiz raporu geçerlilik süresi; kanunlarca bir hükme bağlanmamış olmasına...