28 / 04 / 2024

Ekspertiz ücretleri geri alınabiliyor mu

Ekspertiz ücretleri geri alınabiliyor mu

Konut kredisi dosya masrafları kapsamında ekspertiz ücretleri de yer alıyor. Peki, ekspertiz ücretleri dosya masrafı kapsamında geri alınabiliyor mu?

İçişleri Bakanlığı depremzedeler için harekete geçti! Geri dönmek isteyenlerin yol ücretleri karşılanacak!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı 81 il valiliğine “Afetzedelerin Geri Dönüş İşlemleri ve Yol Masraf Ödemeleri” konulu genelge gönderdi.

Ekspertiz ve oto bakım ücretleri kaç lira oldu? İşte 30 Eylül 2022 Auto King fiyat listesi

Araç alım ya da satım yapmadan ekspetiz ücretlerini incelemenizde fayda var. Birçok kalemde meydana gelen artışlar bu sektörü de etkiledi. Auto King ekspertiz ve kış bakım fiyatları ne kadar oldu. İşte yanıtı.

TOKİ'ye başvuru yapacaklar dikkat! TOKİ başvuru ücretleri iade ediliyor mu 2022?

TOKİ 250 bin sosyal konut projesi başvuru ücretleriyle ilgili son dakika araştırmaları devam ediyor. Peki TOKİ 250 bin konut başvuru ücretleri geri veriliyor mu? TOKİ başvuru ücretleri iadesi ne zaman? İşte ayrıntılar...

Konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır?

Ev alacak vatandaşları yakından ilgilendiren ekspertiz ücretlerinin nasıl geri alınacağı merak konusu oldu. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır? İşte detaylar...

Bankalardan 'ekspertiz ücretlerinin iadesi' talebi!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, bankalardan ev kredisi kullananlarda alınan ekspertiz ve ipotek bedellerinin tüketicilere geri ödenmesi gerektiğini açıkladı...

TOKİ ücret iadelerini ne zaman yapacak? 

Düşük taksitli konut almak isteyen vatandaşlar TOKİ projelerine başvuru yaptı. Yoğun ilgi gösterilen TOKİ kuraları çekildi. Kuralarda hak sahibi olamayanlara yatırdıkları başvuru ücretleri geri iade edilecek.

Ekspertiz ücretleri geri alınabiliyor mu?

Konut kredisi dosya masrafları kapsamında ekspertiz ücretleri de yer alıyor. Peki, ekspertiz ücretleri dosya masrafı kapsamında geri alınabiliyor mu?

Yargıtay'dan konut kredisi dosya masrafı iadesine ilişkin karar!

Yargıtay'dan konut kredisi dosya masrafı iadesi alan tüketicileri ilgilendiren karar geldi. Karar gereğince ekspertiz ücretleri iade edilmeyecek..

Ödenen 5 yıllık emlak vergisini geri almak mümkün!

Mayıs ayı sonuna kadar emlak vergilerinin ilk taksidi ödenebilecek. Ancak bu vergiden muaf olanlar da bulunuyor. Yanlışlıkla vergi ödeyen vatandaşlar bu ücretleri geri alabiliyor.

Ev kredisi ekspertiz ücreti geri alınır mı?

Ev kredisi ekspertiz raporu, değerleme uzmanları tarafından hazırlanıyor. Ekspertiz firmasına gerekli bedel ödendikten sonra ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, ev kredisi ekspertiz ücreti geri alınır mı?

Konut kredisi ekspertiz ücreti geri alınabilir mi?

Ev satın almak için bankaların konut kredisine başvuran tüketicilerin karşılaştığı masraflar arasında ekspertiz ücreti yer alıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti geri alınabilir mi?

Ekspertiz ücreti iadesi!

Bir gayrimenkulün değerinin belirlenmesi işi olan ekspertiz ücretlerinin geri iade edilmesi için bankaya müracaat edilebiliyor. Peki, ekspertiz ücreti iadesi nasıl olur? İşte ekspertiz ücreti iadesi mahkeme kararı..

Sakarya'da yıkım kararı durdurulunca hasarlı evlere geri dönüş başladı!

Yıkım kararı durdurulunca hasarlı evlere geri dönüş başladı Sakarya'da orta hasarlı 581 bina ortada kaldı. Barınacak yeri olmayan konut sahipleri çaresiz geri evlerine döndü...

Ekspertiz ücretleri geri alınabiliyor mu Haberi

Ekspertiz ücretleri geri alınabiliyor mu

Eksper, taraflar arasında yargı yoluna gitmiş veya sigorta anlaşmazlıkların çözümünde büyük bir rolü bulunan, herhangi bir şeyin değerini belirlemek veya kaza ya da farklı bir nedenden dolayı oluşan hasarı maliyetini tespit etmek için görevlendirilen bilirkişiler oluyor.

Konut kredisi başvurularının onay sürecinde eve verilecek değer eksperler tarafından tespit ediliyor. Ekspertiz raporunda evin değeri belirleniyor. Bu rapora göre kredi tutarı belirleniyor. 

Konut kredisi dosya masrafları kapsamında ekspertiz ücretleri de yer alıyor. Bilindiği üzere konut kredisi dosya masrafları iade alınabiliyor. Peki, ekspertiz ücretleri geri alınabiliyor mu?

Ekspertiz ücretleri geri alınabiliyor mu?

Yargıtay kararı gereğince, ekspertiz ücretleri iade edilemiyor. Bu ücret, bankanın alacağı zorunlu, makul ve belgeli masrafları arasında bulunuyor. Dolayısı ile bu ücret ispatlanabildiğinden iade edilemiyor.

Yargıtay kararı şu şekilde sıralanıyor:

"Davacı eldeki dava ile, Tüketici Sorunları Hakem...