04 / 05 / 2024

El bab cami inşaatı

El bab cami inşaatı

İMKANDER Gaziantep Temsilcisi Sait Gökdere Doğu Gutalıların El-Bab’da yapımına başladığı ve ekonomik imkanlar nedeniyle yarım kalan bin kişilik cami inşaatı için destek istedi.

Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiği El Bab Ulu Camii açıldı!

Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu bitirilen El Bab Ulu Camii bugün açıldı. Bab Yerel Meclisi Üyesi Mahmud Akil, "Türk halkına tarihi mirasımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz" dedi...

Suriye'deki El Bab Ulu Camii 15 milyon TL'ye restore edildi!

Suriye'deki El Bab Ulu Camisi, 2016-2017 yıllarında DEAŞ tarafından bombalanmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, camiyi yaklaşık 15 milyon TL harcayarak restore etti...

Bab'da DEAŞ'ın yıktığı ecdat yadigarı caminin restorasyonunda son aşamaya gelindi!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem yaptığı açıklamada, Suriye'de DEAŞ tarafından ağır hasar verilen, ecdat yadigarı El Bab Ulu Cami'nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindiğini söyledi.

Suriye'de Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı 3 fakülte kurulacak!

Suriye'de Gaziantep Üniversitesine bağlı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (El-Bab), İslami İlimler Fakültesi (Azez) ve Eğitim Fakültesi (Afrin) olmak üzere 3 ayrı fakülte kurulmasına karar verildi.

Suriye El-Bab'da inşaatı yarım kalan cami için destek isteniyor! 

İMKANDER Gaziantep Temsilcisi Sait Gökdere Doğu Gutalıların El-Bab’da yapımına başladığı ve ekonomik imkanlar nedeniyle yarım kalan bin kişilik cami inşaatı için destek istedi.

El Bab'da bombalanan bina okula dönüştürüldü!

El Bab'da terör örgütü tarafından bombalanan bina Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından onarılıp okula dönüştürüldü.

Türkiye'nin El-Bab'da inşa ettiği hastane açıldı!

Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı ile teröristlerden temizleyerek mahalli idaresini kuran El Bab’da inşa ettiği 200 yataklı hastane hizmete açıldı.

Türkiye'den Suriye'ye spor tesisi yatırımı!

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce El Bab'ta yaptırılan futbol sahası hizmete açıldı. Kurum, bölgede yatırımların devam edeceğini açıkladı.

Bab'daki tarihi cami ve çarşı restore ediliyor!

Terörden temizlenen Bab ilçesindeki tarihi cami ve kapalı çarşı, Türkiye'nin desteğiyle restore ediliyor...

Türkiye El Bab’da 200 yataklı hastane inşa ediyor!

Türkiye’nin sınır güvenliği sağlamak adına başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki iyileştirme çalışmaları kapsamında çalışmalar hızla devam ediyor. 

Türkiye El Bab’a hastane kuracak!

Türkiye El Bab’a 200 yatak kapasiteli hastane kuracak. Kurulacak hastanenin doktorları Türkiye’ye sığınan ve Türkiye’de eğitilen Suriyeli doktorlar ve hemşirelerden oluşacak.

Siirt Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi ibadete açılacak!

Siirt'te yer alan 112 yıllık Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi'nin restorasyonu tamamlandı. Cami yeniden ibadete açılacak.

Sapanca Gazipaşa'ya yeni cami inşa edilecek!

Sapanca Gazipaşa Mahallesi'ndeki eski mescit yıkıldı. 1485 metrekarelik arsaya El Doha adında yeni cami inşa edilmesi için protokol imzalandı.

El bab cami inşaatı Haberi

El bab cami inşaatı

Suriye’de yaklaşık 3 yıl boyunca rejimin ablukası altında zulüm ve baskı gören ve gerçekleştirilen tahliye operasyonu ile bölgeden çıkarılarak El-Bab'a gelen Doğu Gutalılar, bölgede ibadetlerini yapabilecekleri bin kişilik cami yapımına başlamıştı. Ancak cami inşaatı, ekonomik imkanlar nedeniyle yarım kaldı.

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre, terörden temizlenen bölgelere yardım yapmak için bölgeye giden İMKANDER Gaziantep Temsilcisi, Sait Gökdere, yapımı yarın kalan cami için destek istedi. 

Bölgedeki Suriyelilere yardım götüren İmkander Gaziantep Temsilcisi Sait Gökdere, Doğu Gutalıların yapımına başladığı camide inceleme yaparak, yardım çağrısına bulundu. Gökdere, "El-Bab’a tahliye edilen Doğu Gutalılar, ibadetlerini yapabilmeleri için yaklaşık bin kişilik bir cami yapıyor. İnşaatına başlanmış ama çok eksikleri var. Biz de dernek olarak gerekliği lojistik desteği veriyoruz. Ama bizden çok yardımseverlerin işadamlarının desteğine ihtiyaçları...