15 / 05 / 2024

El Halil konut planı

El Halil konut planı

İsrail Savunma Bakanı Liberman, işgal altında bulunan Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil bölgesindeki yasa dışı Yahudi yerleşim biriminin genişletilmesi için ek konut inşası planlandığını açıkladı.

Konut sektöründe 2023 nasıl geçecek?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, 2023 yılında yeni konut üretiminin artması ile birlikte arz talep dengesinin sağlanacağını ve 2.el piyasalarda konut fiyatlarının geri geleceğini söyledi. İşte Soner Keleş'in "Konut sektöründe 2023 nasıl geçecek?" başlıklı o ya

TİKA, El Halil kentindeki tarihi evleri restore ediyor! 

TİKA, El Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'nin çevresinde yer alan tarihi evleri restore etmeye devam ediyor. 

İsrail Batı Şeria'da Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam ediyor!

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentinde 2 Filistinli aileye ait 3 evin daha yıkımını gerçekleştirdi.

İsrail askerleri Batı Şeria'daki Filistinlileri evsiz bırakıyor!

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait evlerin yıkımına devam ediyor. Son olarak askerler  Batı Şeria'nın El Halil kentinde Filistinlilere ait bir evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıktı.

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir evi yıktı!

İsrail askerleri, işgal altında olan Batı Şeria'nın El-Halil kentinde Filistinlilere ait evi bir "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı.

İsrail güçleri, Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir evi daha yıktı!

İsrail güçleri, El Halil kentine bağlı Yatta beldesi kırsalında "ruhsatsız" olması nedeniyle Filistinlilere ait bir ev ve iki depoyu daha yıktı.

İsrail Batı Şeria'da 2 Filistinli aileyi evsiz bıraktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El Halil şehrinde Filistinlilere ait 2 evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı. 

Ekim 2020'de 8 bin adet satıldı!

Düşük faizli konut kredisi kampanyalarının sona ermesiyle ipotekli konut satışları normal seviyelerine döndü. Ekim 2020'de 8 bin adet sıfır, 17 bin adet ise ikinci el ipotekli konut satıldı.

Yahudi yerleşim birimleri Kudüs'e bağlanacak!

İsrail makamları tarafından işgal altında bulunan Batı Şeria’nın El-Halil bölgesi ve etrafındaki Yahudi yerleşim birimlerini Kudüs’e bağlamak için yeni yol açma projesine start verdi.

Sıfır ve ikinci el evlerde konut kredisi faizleri ne kadar oldu?

Haziran ayında kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyaları konuta ve konut kredisine olan talebi artırmıştı. Peki bankaların güncel konut kredisi faizleri ne oldu? İşte banka banka oranlar...

Sıfır ve ikinci el evlerde konut kredisi faiz oranı ne kadar oldu?

Konut kredisi faiz oranları yükseldi. Peki sıfır ve ikinci el ev alımlarında kredi faiz oranları ne kadar oldu? İşte bankaların güncel konut kredisi faizleri...

Hamas'tan Harem-i İbrahim Camisi'ne asansör inşa edilmesine tepki!

Hamas Hareketi, El-Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'ne "büyük bir asansör" inşa edilmesini öngören projenin, Batı Şeria'daki mukaddesatı tehdit ettiğine dikkat çekti...

Sıfır ve ikinci el evlerde konut kredisi faizi ne kadar oldu?

Konut kredisi faiz oranları bir kez daha düştü. Sıfır ve ikinci el ev alımlarında kredi faiz oranları ne kadar oldu?

El Halil konut planı Haberi

El Halil konut planı

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, işgal altında bulunan Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentindeki yasa dışı Yahudi yerleşim biriminin genişletilmesi için ek konut inşası planlandığını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Liberman, resmi Twitter hesabından konu ile ilgili paylaşım yaptı. Liberman, "El Halil'de geçen ay 31 yeni konut ve anaokulları inşasının onaylanmasının ardından Toptancılar Pazarı yakınında Yahudi yerleşim birimine ek yeni konut inşası planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

İsrailli Bakan ayrıca El Halil'deki Yahudi yerleşim birimlerini, son 20 yıldır hiç olmadığı kadar, genişletmeye devam ettiklerini söyuledi.

"Yediot Ahronot" gazetesi de El Halil kentindeki Eski Şehir bölgesinde bulunan Toptancılar Pazarı yakınında yeni konut inşa edileceğini duyurdu.

Gazete, inşa edilecek ek konut sayısına ilişkin bilgi yayınlamazken İsrail hükumetinin hukuk danışmanı Avichai Mandelblit'in inşa planını onayladığını belirtti.

Filistin...