25 / 07 / 2024

elazığ depremde çöken binalar

elazığ depremde çöken binalar

Elazığ'da meydana gelen depremde bazı binalar ayakta kalırken bazı binalar yıkıldı. Yıkılan binalarda incele yapan uzmanlar; “Yıkılan binalar dere kumuyla yapılmış. Beton dayanımları sıfır. Kum gibi dağılmışlar. Hiçbiri yönetmeliğe uygun değil” dedi...

Kahramanmaraş Trabzon caddesinde depremde çöken Doğruluk Apartmanı ile ilgili şok iddia: Depremden önce şikayet edilmiş!

Ölüm dondurmacılarının Ezgi Apartmanı'ndan sonra, ikinci işyerleri olan ve kentin ana caddesi olan Trabzon caddesinde bulunan Doğruluk Apartmanı'nın da depremde yıkıldığı ve öncesinde Belediyeye şikayet edildiği ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Elazığ'daki hak sahibi depremzedeler konutlarına kavuşuyor!

Elazığ'da iki sene önce yaşanan depremde konut ve iş yerleri yıkılan vatandaşlar inşaat çalışmaları tamamlanan ve kura ile belirlenen yeni ev iş yerlerine peyderpey kavuşmaya devam ediyor. 

TOKİ, Elazığ'da depremzedeler için 10 milyar TL yatırımla yeni bir kent inşa ediyor!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde konutları yıkılan vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak için çalışma sürdüren TOKİ tarafından, 23 bin 249 konuttan oluşan projenin yüzde 90'ı bitirildi. 

Elazığ Sürsürü Mahallesi 2. Etap'taki 493 deprem konutunun kuraları çekildi!

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremin sonrasında depremzedeler için Sürsürü Mahallesi 2. etapta yapılan 493 ev için kura çekilişi yapıldı. Meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde 41 kişi hayatını kaybetti.

Elazığ'da 340 deprem konutunun kurası çekildi!

Elazığ'da, 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde evleri hasar gören Rüstempaşa ve Abdullahpaşa mahallelerinde ki hak sahipleri için inşa edilen 340 konutun kura çekimi gerçekleştirildi.

Elazığ Köy Konutları teslim ediliyor!

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremden sonra birçok köy evi zarar görmüş ve yıkılmıştı. Depremde yıkılan evlerin yerine yenileri inşaa edildi. Yapımı tamamlanan konutların anahtarları hak sahiplerine teslim edildi.

Elazığ'da 50 deprem konutu ve 58 iş yeri için kuralar çekildi!

Elazığ'da, geçtiğimiz sene 24 Ocak'ta yaşanan depremde ağır hasar gördüğü için konut ve iş yerleri yıkılan depremzedeler için yaptırılan 58 iş yeri ve 50 konutun kura çekimi yapıldı.

Elazığlı depremzedelerin sözleşmelerine dava açmama şartı eklendi iddiası!

Elazığ’da yaşanan depremde evleri yıkılan mülk sahiplerinin birçoğu, sorumlulukları bulunduğu iddiasıyla, Elazığ Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) aleyhinde haklarını aramak amacıyla dava açtı.

Elazığ'da 395 deprem konutunun kura çekilişi yapıldı!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde evleri yıkılan vatandaşlar için inşa edilen konutların kura çekilişi yapıldı.

Elazığ'da depremzedelere hibe edilen evlere borç çıkartıldı iddiası!

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde ailesini kaybeden depremzedelere devlet tarafından 'hibe' konutlara 340 ila 360 ğı ileri sürüldü. TOKİ'nin depremzedelere yolladığı ihtarnamede satış sözleşmelerini imzalamamaları halinde işgalci olacağı belirtildi.

Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanığa tahliye kararı!

İzmir'de meydana gelen depremde çöken Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanık için tahliye kararı çıktı...

Elazığ'da depremzedeler için yapılacak konutlar TBMM'de!

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, 2020 yılında Elazığ'da meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedeler için yapılacak yeni konutların akıbetini TBMM gündemine taşıdı...

Elazığ'da 1080 deprem konutu için kura çekilişi yapıldı!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde evleri zarar gören vatandaşlar için hayata geçirilen konutların kura çekimi yapıldı.

elazığ depremde çöken binalar Haberi

elazığ depremde çöken binalar

Elazığ Sivrice’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle 76 bina yıkıldı, 645 binada ağır hasar meydana geldi. En büyük yıkım Elazığ merkeze bağlı Mustafa Paşa, Sürsürü mahallelerinde ve Maden ilçesine bağlı Gezin Mahallesi’nde yaşandı. Yıkımların ardından incelemelerde bulunan uzmanlar çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Milliyet'te yer alan habere göre; Elazığ'da deprem sonrası yıkılan binalarda incelemelerde bulunan uzmanlar, özellikle Mustafa Paşa’da yıkılan binanın çevresindeki binaların ayakta olmasının altını çizerek yıkılan binalarla ilgi, kullanılan malzemelerin kalitesizliğine ve hiçbir işlem görmemiş dere kumundan inşa edilmelerine dikkat çekti.

Teknik hata

Depremin ardından Sürsürü Mahallesi’nde yıkılan Dilek Sitesi ve Mustafa Paşa Mahallesi’nde yıkılan Ayken Apartmanı, Kalay Apartmanı ile Elazığ’da 100’e yakın binada inceleme yapan Doç. Dr. Kürşat Esat Alyamaç, tespitlerini aktardı. Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Yapı Grubu’yla 2012 Van...