29 / 04 / 2024

Elazığ'daki hak sahibi depremzedeler konutlarına kavuşuyor!

Elazığ'daki hak sahibi depremzedeler konutlarına kavuşuyor!

Elazığ'da iki sene önce yaşanan depremde konut ve iş yerleri yıkılan vatandaşlar inşaat çalışmaları tamamlanan ve kura ile belirlenen yeni ev iş yerlerine peyderpey kavuşmaya devam ediyor. 



Elazığ'da iki sene önce yaşanan depremde konut ve iş yerleri yıkılan vatandaşlar evlerine kavuşuyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, merkez üssü Sivrice olan, 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde  TOKİ  tarafından inşaat çalışmalarına başlanan toplamda 23 bin 9 konuttan, inşaat çalışmaları tamamlanan 17 bin 95 konut hak sahiplerine çekilen kura ile verildi.

Elazığ daki hak sahibi depremzedeler konutlarına kavuşuyor!

- "Onların sevincine şahit olmaktan memnunuz"

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Elazığ Valisi Ömer Toraman ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, meydana gelen depremin yıl dönümünde modern konutlarına  ve iş yerlerine kavuşan depremzedeleri ziyaret etti.

Vali Toraman, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin 2. yıl dönümünü yaşadıklarını söyledi.

Toraman, konuyla ilgili olarak, "Bu kadar kısa sürede bu kadar yapı stokunun yapılması Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk milletinin gücüne işaret eder. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere himayelerinde ilgili kurumlarca el birliğiyle gayret göstererek bu seviyeye gelmiş bulunuyoruz." diye konuştu.

Elazığ daki hak sahibi depremzedeler konutlarına kavuşuyor!

Kalan konutların tesliminin de gerçekleştirileceğini kaydeden Toraman, "Vatandaşlarımız evlerinden memnun, biz de onların mutluluğuna şahit olmaktan memnunuz. Elazığ deprem kuşağında olan bir yer. Ara ara orta şiddette depremler oluyor. Elazığ 2020'deki depremden sonra çok ciddi bir kentsel dönüşüm yaparak, yapı stokunu yeni yerleşim yerleri alt ve üst yapısıyla güçlendirmiş oldu, modern bir görüneme kavuştu." dedi.

TOKİ, Elazığ'da depremzedeler için 10 milyar TL yatırımla yeni bir kent inşa ediyor!


Geri Dön