27 / 04 / 2024

Elazığ Köy Konutları teslim ediliyor!

Elazığ Köy Konutları teslim ediliyor!

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremden sonra birçok köy evi zarar görmüş ve yıkılmıştı. Depremde yıkılan evlerin yerine yenileri inşaa edildi. Yapımı tamamlanan konutların anahtarları hak sahiplerine teslim edildi.



Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde 6.8 şiddetinde meydana gelen depremde birçok konut yıkıldı. ElazığSonHaber'de Sıtkı Taşel'in haberine göre; Elazığ'da depremde yıkılan ve yerine yenileri inşa edilen Köy Konutları'nın anahtar teslimi gerçekleşti.

'Köy Konutlarının Anahtar Teslimleri Gerçekleşiyor'

Depremde zarar gören ve yerine çelik konstrüksiyon yapılı inşa edilen evler hak sahipleriyle buluştu. Elazığ'ın Yukarı ve Aşağı Demirtaş köy sakinleri de'Köy Konutları' projesinden yararlandı. Köy sakinlerinin konut anahtarları teslim edildi.

 Elazığ Köy Konutları teslim ediliyor!

Ne Olmuştu?

Elazığ'da 24 Ocak 2020 yılında 6.8 şiddetinde bir deprem meydana gelmiş, Elazığ ve Malatya’da toplam 41 kişi hayatını kaybetmişti. Depremde iki şehirde toplam 25 binden fazla konut ise hasar görmüştü.

Meydana gelen deprem sonrasında Elazığ’da 23 bin yapının inşası için çalışma başladı. İnşaatı tamamlanan binlerce daire hak sahiplerine yapılan kuradan sonra teslim edildi.

Elazığ, Sivrice deprem konutlarıyla modern bir görünüme kavuştu!

Elazığ'da 50 deprem konutu ve 58 iş yeri için kuralar çekildi!


Geri Dön