03 / 05 / 2024

elazığ Harput Buzluk Mağarası

elazığ Harput Buzluk Mağarası

Harput Mahallesi eski muhtarı feyzi Kahraman, açıklama yaparak, Harput Buzluk Mağarasının büyük bir proje beklediğini ifade etti.

TOKİ Elazığ Harput'ta 150 konut inşa edecek! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin Elazığ Harput'ta 150 konut inşa edeceğini açıkladı. Harput Mahallesi Muhtarı Zülküf Demirpolat, Harput sakinlerinin ilçeye daha fazla konut inşa edilmesini beklediğini belirtti...

Harput’a 80 milyon TL’lk diyanet külliyesi!

Elazığ Harput’ta inşa edilmesi planlanan ve yaklaşık iki yıldır projelendirilen “Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi” projesi hayata geçiriliyor. Toplam 8 bin 600 metrekarelik alana inşa edilecek külliyenin maliyetinin 80 milyon TL’yi bulması planlanıyor.

Harput doğalgaza kavuştu!

Hızla devam eden alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından düzenlenen törenle Elazığ'ın Harput Mahallesi’ne doğalgaz verilmeye başlandı.

Harput Ulu Cami'nin minaresi Pisa Kulesi'nden daha eğimli!

Elazığ'daki 859 yıllık Harput Ulu Cami'nin minaresinin, 6.8 derece eğime sahip olduğu tespit edildi.

Elazığ Harput'ta kazı çalışması başladı!

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesinde ağaçlandırma çalışması esnasında bulunan taş kabartmanın olduğu alanda kazı çalışması başlatıldı. Çalışmalarda birçok mimari yapıya rastlandı.

Elazığ Harput'a kültür parkı inşa edilecek!

Elazığ İl Özel İdaresi, Harput'taki Buzluk Mağarası yolu üzerinde bulunan Ejderha Taşı bölgesinde Kültür Park inşa edecek. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Elazığ Harput Kalesi restore edilecek!

Elazığ'da, Urartöneminden kalmular da Harput Kalesi'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Fırat Üniversitesi eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölüömünce yürtülen ve yaklaşık 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restoran çalışmalarının ardından UNESCO D

Elazığ Harput Kalesi'nin restorasyonu 10 yıl sürecek!

Fırat Üniversitesi (FÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümünce yürütülen ve yaklaşık 10 yıl sürmesi planlanan restorasyon çalışmalarının ardından, Harput Kalesi'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için başvuru yapılacak.

Harput Buzluk Mağarası proje bekliyor!

Harput Mahallesi eski muhtarı feyzi Kahraman, açıklama yaparak, Harput Buzluk Mağarasının büyük bir proje beklediğini ifade etti.

Elazığ'da Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanacak!

Vedad Gürgen, "Dönüşüm Strateji Belgesi'ni yakın zamanda Elazığ'da başlatıyoruz. Elazığ ve tarihi Harput'u kapsayan bir dönüşüm strateji belgesi hazırlayacağız" dedi.

Harput Kalesi gün yüzüne çıkıyor!

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesinde yer alan ve Urartulara döneminde yapılan Harput Kalesinde 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restorasyon çalışmalar başladı. Harput kazı çalışmalarında elde edilen eserler bilim dünyasıyla paylaşılacak.

Harput Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yer alan ve Urartular döneminde yapılan Harput Kalesi'nde 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmalar 16 bilim uzmanı, 4 usta ve 20 işçiyle yürütülüyor.

Harput Kalesi'nde kazı ve restorasyon çalışmaları başladı!

Harput Kalesi gün yüzüne çıkıyor. Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yer alan ve Urartular döneminde yapılan Harput Kalesi'nde 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.

elazığ Harput Buzluk Mağarası Haberi

elazığ Harput Buzluk Mağarası

 Harput’un bahar ve yaz aylarında çok yoğun bir şekilde iç ve dış turizm çerçevesinde ziyaretçi akınına uğradığını söyleyen eski muhtar Kahraman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Ayrıca İnanç Turizmi için beldemize gelen pek çok kişi, Harput nüfusunun bahar ve yaz aylarında binlerce artması anlamına gelmektedir.

Buzluk Mağarası, Harput’ta Buzluk Yaylası’nda eşsiz bir coğrafya hazinesidir. Üç büyük kaya silsilesinin ilkidir. İkincisi Süryani Cemaati tarafından kutsal addedilen Göllübağ Seyrangahı ve Üçüncüsü Anguzu Baba Seyrangahı’dır..

Buzluk Mağarası, Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde halkın yaz ve kış aylarında kullandığı bir coğrafya hazinesi olarak zikredilmektedir.

Elazığ Valiliği-Elazığ Belediyesi-Fırat Üniversitesi Rektörlüğü-ETSO…paydaş olarak bir komisyon kurmalı ve Buzluk ve çevresinin Turizm Master Planı acilen yapılmalıdır…bu plan Koruma Amaçlı İmar Planına uygun olmalıdır..

Bu Alan gerektiğinde çevrilmeli… Ürgüp Göreme gibi turizm işletmeciliği yapılmalıdır..Yoksa şu...