19 / 05 / 2024

Elazığlı depremzedeler konut

Elazığlı depremzedeler konut

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehirde 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra, depremzedelere 1 Türk Lirası bedelle arazi satılacağını duyurdu. Ancak depremzedeleri 1 TL denilen araziler için 450 TL istendiğini ileri sürdü.

Elazığ'da depremzedeler için 2 bin 936 konut yapılıyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan konutların inşası hız kesmeden devam ediyor.

Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü!

Elazığlı depremzedelere hibe edilen konutlar için 340 ila 360 bin TL arasında borç çıkartıldığı ileri sürülmüştü. Elazığ Valisi Ömer Toraman, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu ve Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü.

Elazığlı depremzedeler yeni evlerini bekliyor!

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde Sivrice merkezli yaşanan 6.8 şiddetindeki depremin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine karşın konteyner kentlerde yaşamlarına devam eden binlerce vatandaşın sorunlarına ilişkin bir gelişme yaşanmadı. 

Elazığlı depremzedelerden konut tepkisi!

Elazığ Sivrice'de 24 Ocak 2020'de yaşanan 6.8 şiddetindeki depremde Baskil ilçesinde bulunan birçok konut ağır hasar gördü. Köy sakinleri hasar gören evlerle ilgili bir adım atılmadığına dikkat çekerek, kendi evlerini kendi imkanlarıyla yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

25 Ocak'ta binlerce konut Elazığlı depremzedelere teslim edilecek!

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, canlı yayında yaptığı konuşmada 25 Ocak'ta Elazığlı depremzedelere binlerce konutun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından teslim edileceğini açıkladı. 

Elazığ'da 1 sene içinde 3 bin konut teslim edildi!

Önceki gün çekilen kura ile Elazığlı depremzedeler yeni evlerine kavuştu. Böylelikle bir senede 3 bin konut teslim edilmiş oldu. 

Elazığlı depremzedeler yeni yıla evlerinde girecek! 

24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle çok sayıda bina kullanılmaz hale gelmişti. Bu binalarda yaşayan depremzedeler için inşa edilen konutlar hak sahibine teslim edilmeye başladı. 

Elazığ'daki depremzedeler evlerine kavuşmak istiyor!

Evlerine kavuşmayı bekleyen Elazığlı depremzedeler, "Çadırda kalmaktansa konteynerde yaşamak bulunmayacak bir şey. Şu an Elazığ'ın dört bir tarafında inşa edilen konutlar var. Temennimiz konutların kısa sürede bitirilmesi ve bir an önce evlerimize yerleşmek" dedi.

Ziraat Katılım, konut kredilerinde faizi yüzde 0,90'a indirdi!

Ziraat Katılım, konut sahibi olmak isteyen müşterilerine konut finansman oranlarını 1-24 ay aralığında yüzde 0,82'ye, 25-60 ay aralığında yüzde 0,90'a, 61-120 ay aralığında da yüzde 0,95'e indirdi

Vakıf Katılım konut finansman oranlarını yüzde 0,80'e düşürdü!

Vakıf Katılım, konut sahibi olmak isteyen müşterilerine konut finansman oranlarını 1-24 ay aralığında yüzde 0,80'e, 25-60 ay aralığında yüzde 0,88'e, 61-120 ay aralığında yüzde 0,93'e indirdi.

Hüseyin Gültekin: Manisa'da lüks konut talebi arttı!

Bugüne kadar İzmir ve Manisa'da 30 kadar projede toplam 500 dolayında daire yaptıklarını kaydeden Gülkar Yapı Sahibi Hüseyin Gültekin Manisa'da lüks konut talebinin arttığına dikkat çekti. Hüseyin Gültekin

Türkiye'de satılık konut fiyatları Mayıs'ta en çok Muğla'da arttı!

REIDIN Emlak Endeksleri Mayıs ayı raporu açıklandı.Türkiye İş Bankası desteği ile hazırlanan rapora göre, Türkiye’nin 62 şehri içerisinde geçen aya göre satılık konut fiyatları en çok yükselen şehir yüzde 2,33 ile Muğla oldu.

Bingöl’de konut satışları Mart'ta yüzde 14 arttı!

Bingöl’de konut satışları Mart'ta, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14, Ocak-Mart döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 78 oranında arttı. Mart ayında satışı yapılan konutların yüzde 7’sini ise ipotekli konut satışları oluşturdu.

Elazığlı depremzedeler konut Haberi

Elazığlı depremzedeler konut

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın, şehirde 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra, depremzedelere 1 Türk Lirası bedelle arazi satılacağını duyurduğu Abdullahpaşa mahallesinde bulunan Hazine arazilerinin metrekaresi için depremzelerden 450 Türk Lirası istendiği ileri sürüldü. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu parayı ödeyemeyeceğini dile getiren ve ailesiyle beraber hala konteynerda yaşadığını belirten Sadık Bulmuş, "‘Başınızın çaresine bakın’ diyorlar, ‘Verin parayı, yapayım’ diyorlar. Verecek paramız yok" dedi. Depremzede Erhan kaya ise “Eğer burada yapılmak istenen arsamızı elimizden almaksa açıkça çıksın desinler" ifadelerini kullandı.

"VERECEK PARAMIZ YOK"

Yıkım için almaları gereken paranın da belediyeye aktarıldığı iddiasını gündeme getiren depremzedeler, metrekaresinin 1 Türk Lirası'ndan satılacağı açıklanan arazi için şimdi 450 Türk Lirası istendiğini ileri sürdü. Depremzedelerden Sadık Bulmuş, mağdur olduklarına dikkat çekerek...