28 / 04 / 2024

Elazığ'da depremzedeler için 2 bin 936 konut yapılıyor!

Elazığ'da depremzedeler için 2 bin 936 konut yapılıyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan konutların inşası hız kesmeden devam ediyor.



Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilemiş olduğu toplam 11 şehirde konutları yıkılan ya da ağır hasar görenlerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalar sürüyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bu 11 şehir arasında bulunan Elazığ merkezde Aşağı Demirtaş ve Yemişlik bölgesindeki ilçelerde Karakoçan, Palu, Sivrice ve Baskil’de etaplar halinde afet konutları hayata geçiriliyor.

Elazığ da depremzedeler için 2 bin 936 konut yapılıyor!

19 blokta kaba inşaat tamamlandı

Paylaşılan detaylara göre, temeli atılan ve etaplar halinde inşa edilecek olan toplamda 2 bin 936 konuttan 300 dairelik 19 blokta kaba inşaatı tamamlandı. Ayrıca bitirilen bloklarda iç ve dış sıva işlemleri yapılıyor.

Yine verilen detaylara göre, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan, Anadolu Ajansı muhabirine, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından deprem konutlarının inşasının devam ettiğini kaydetti.

Açıklamasında devletin, Elazığ'da yaşanan depremden sonra gösterdiği refleksin aynısını bu depremde de gösterdiğini dile getiren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan, Elazığ'da temeli atılan toplamda 2 bin 936 konutun bulunduğunu bildirdi.


Geri Dön