30 / 04 / 2024

Elazığlılar TOKİden konut istiyor

Elazığlılar TOKİden konut istiyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye genelinde evsizleri ev sahibi yapmak adına önemli projelere imza atıyor. Bunun en son örneği ise Bilecik'te 352 Lira taksitle konut satışa çıkarması oldu.

Ruslar en çok Türkiye'den konut almak istiyor!

Rusya vatandaşlarının yurt dışında konut edinme talepleri 2024 yılının ilk çeyreğinde yarı yarıya azalırken, Ruslar'ın en çok Türkiye'den konut almak istediği belirtildi.

TOKİ Rize projeleri için yeni tarih belli oldu! TOKİ'den konut bekleyenler hemen bakın!

TOKİ Rize projeleri için yeni tarih resmen belli oldu. TOKİ'den konut bekleyenler hemen tek tek açıklanan bu tarihlere bakın...

Yastık altında 2 bin lirası olana TOKİ'den konut müjdesi! Başvurular işte bu tarihte başlıyor!  

Yastık altında 2 bin lirası olana TOKİ'den konut müjdesi geldi. TOKİ'nin yeni projesi için başvurular 4 Eylül tarihinde başlıyor. İşte TOKİ Erzurum projesi ile ilgili detaylar...

TOKİ'den konut bekleyenler aman dikkat! 349 konutluk yeni proje için hemen bu tarihe bakın!

TOKİ'den konut bekleyenler aman dikkat... 349 konutluk yeni proje için hemen bu tarihe bakın... İşte TOKİ'nin o projesi ile ilgili merak edilen detaylar...

TOKİ'den indirim hamlesi! Yüzde 25 düşecek

TOKİ konutu olanlar dikkat! TOKİ için her yıl iki kere düzenlenen indirim kampanyasında yeni gelişme yaşandı. 24 Nisan’da başlıyor. TOKİ’den konut ve iş yeri sahibi olan vatandaşlar, kalan borçlarını peşin ödemek isterlerse yüzde 25 indirimden faydalanabilecek.

TOKİ'den konut bekleyen Ordulular dikkat! Bu projeyle sadece tek bir ilçeye 170 yeni konut geliyor! 

TOKİ'den konut bekleyen Ordulular dikkat! TOKİ Ordu 2023 projesiyle sadece tek bir ilçeye 170 yeni konut geliyor... 

TOKİ peşinat detayları! TOKİ peşinat ödemeleri ne zaman başlıyor?

TOKİ peşinat detaylarına dair merakla araştırılıyor. TOKİ sosyal konut kuralarından isimleri çıkan vatandaşlar “TOKİ peşinat ödemeleri ne zaman başlıyor?” sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar!

TOKİ kura sonuçları 3+1 2022 isim listesi açıklandı mı? TOKİ kura çekilişi ne zaman 2022?

TOKİ kura sonuçları, başvuru yapan kişilerin gündeminde yer alıyor. TOKİ’den konut almak isteyenler, kura sonuçlarının açıklanmasını dört gözle bekliyor.

TOKİ arsa 2022 başvuruları 2 gün sonra başlıyor! TOKİ'den taksitle ve faizsiz arsa fırsatı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığından arsa almak isteyenlerin merakla beklediği TOKİ 2022 arsa başvuruları 2 gün sonra başlıyor. İşte TOKİ'den arsa alabilmek için gerekli şartlar...

Elazığ Kovancılar TOKİ'de 240 taksit!

TOKİ'nin merakla beklenen Elazığ projelerinin detayları da belli oluyor. Peki TOKİ Elazığ Kovancılar projesinde kaç adet konut yapılacak? Elazığ Kovancılar TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte Elazığ Kovancılar TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

TOKİ sosyal konut başvuruları ne zaman başlıyor? TOKİ sosyal konut proje şartları nelerdir?

TOKİ sosyal konut projeleri gündemde yer alıyor. Vatandaşlar yaklaşan tarih ile araştırmalarını hızlandırdı. İşte detaylar!

En çok hangi ülke vatandaşları Türkiye'den konut alıyor?

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre; 2021'in ilk 10 ayında yabancılara yapılan konut satışı 10 ayda 2020 senesinin tümünü geride bıraktı. Bu sene içerisinde En çok İran vatandaşı Türkiye'den konut aldı. 

Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü!

Elazığlı depremzedelere hibe edilen konutlar için 340 ila 360 bin TL arasında borç çıkartıldığı ileri sürülmüştü. Elazığ Valisi Ömer Toraman, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu ve Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü.

Elazığlılar TOKİden konut istiyor Haberi

Elazığlılar TOKİden konut istiyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının, dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Bilecik ve örnek illerde yaptığı uygulamayı Elazığ'da da yapmasını isteyen vatandaşlar, "Aylık 400-450 TL kira ödüyoruz. Cebimizden çıkan bu para 'hava' oluyor. Ancak TOKİ Elazığ'da diğer illerde yaptığı gibi 350-400 TL gibi taksitlerle konut yapsa insanlar kirada sürünmekten kurtulacak" dediler. 


TOKİ, piyasa koşullarında konut sahibi olamayan dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacının karşılanması amacıyla yeni projelerini satışa çıkardı. Bu kapsamda İstanbul Kayabaşı, Gaziantep ve Osmaniye'de düşük taksitlerle konut satışı gerçekleştiren İdare Bilecik'te de toplam 724 konutu satışa çıkardı. 


Aynı şartlarda Elazığ'da da konut yapılmasını isteyen, taksit tutarının düşük seviyede tutularak Elazığ'da yaşayan dar gelirlilerin ev sahibi yapılması yönünde isteklerini dile getiren vatandaşlar, şöyle konuştu: "Taksit tutarının üzerinde bir rakamla kirada...