07 / 05 / 2024

Elbistan cami projeleri

Elbistan cami projeleri

Elbistan’da Hacı Hasan (Kral) Camii yerine yapılacak 4 minareli cami ve külliyesi projesi için, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale düzenlenirken, sürecin ardından sözleşme imzalandı.

TOKİ Kahramanmaraş Elbistan’da 240 ay vadeyle! 10 soruda TOKİ Elbistan!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları dün itibarıyla başladı. TOKİ 250 bin Konut Projeleri bütününde Kahramanmaraş’ta da yeni projeler yer almış olacak. Peki, TOKİ Kahramanmaraş Elbistan Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

TOKİ Kahramanmaraş Elbistan 609 konut ihalesi yarın!

Kahramanmaraş İli Elbistan İlçesi 609 Konut , 1 er Adet Cami ve Ticaret Merkezi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Kahramanmaraş Elbistan'a 609 yeni konut!

Kahramanmaraş İli Elbistan İlçesi 609 Konut , 1 er Adet Cami ve Ticaret Merkezi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 30 Eylül 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Cami Tasarımı Fikir Yarışması başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” doğrultusunda "Şehir ve cami estetiği açısından ilk olma özelliğine sahip “Cami Tasarım Fikir Yarışması” düzenliyor.

Cami yapımında Mimar Sinan projeleri örnek alınsın çağrısı!

Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, cami yapımında Mimar Sinan projelerinin örnek alınması çağrısında bulundu.

Katar'dan dünyaya 335 cami inşası için anlaşma!

Katar EİD hayır kurumu, dünyanın farklı ülkelerinde 335 cami inşası için anlaşma yaptı. Yaklaşık 6 milyon dolarlık inşaat projeleri kapsamında 335 caminin yapımına başlandığı belirtildi.

İskenderun Nihal Atakaş Cami inşaatında son durum!

Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Belediyesinin 2016 yılı projeleri kapsamında yer alan Sahil alanında yapımı devam eden Nihal Atakaş Cami’nin inşaatını inceledi.

Elbistan'a 4 minareli cami inşa edilecek!

Elbistan’da Hacı Hasan (Kral) Camii yerine yapılacak 4 minareli cami ve külliyesi projesi için, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale düzenlenirken, sürecin ardından sözleşme imzalandı.

Başakşehir Belediyesi cami projeleri hizmet alım işini ihaleye çıkarıyor!

Başakşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; Cami ve Ek Binalar için Uygulama Projesi Hazırlanması hizmet alımı işini 1 Ekim 2014 tarihinde saat 10.00'da ihaleye çıkarıyor.

Ankara Kuzey Yıldızı Cami projesi!

Başkent Ankara projeleri dur durak bilmiyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yaptığı açıklamalarda Kuzey Anakara' ya Ankara Kuzey Yıldızı Cami projesi yapacaklarını da belirtti...

Yeşil Cami projesi, Green Dot Awards yarışmasında birinci oldu!

4 Türk öğrencinin Yeşil Cami adlı projeleri ABD'de Green Dot Awards yarışmasında birincilik ödülü aldı...

Mimarlar 80 yıldır cami projesi çizmiyor!

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez “80 yıl boyunca mimarlarımızın cami projeleri çizmediğini” söyledi. Nedenini şöyle açıkladı: “Küsmüşlerdi...”

Çamlıca Cami projesi taşeron firma mantığı ile yapılmamalı!

Posta Gazete Yazarı Yazgülü aldoğan, Çamlıca cami ve Taksim'e yapılan olan cami projeleri ile ilgili düşüncelerini kaleme aldı. İşte o yazı!

Elbistan cami projeleri Haberi

Elbistan cami projeleri

Elbistan’da Hacı Hasan (Kral) Camii yerine yapılacak 4 minareli cami ve külliyesi projesi için, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale düzenlenirken, sürecin ardından sözleşme imzalandı. Böylelikle 15 bin metrekare kapalı alana sahip devasa cami ve külliyesi için proje çalışmaları başladı.


Hacı Hasan Camii (Kral) ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hacı Abdullah Dede, dernek yöneticileri ile birlikte cami alanında bir açıklama yaptı.1989 yılında ibadete açılan mevcut Kral Camiinin yerine yapılacak olan 4 minareli ve müştemilatı ile birlikte külliye özelliği kazanan caminin projesinin çizimine başlandı.


Dernek Başkanı Dede, Elbistan’ın en büyük ve sembolü konumunda olacak cami için hazırlanacak projenin ardından, yapım işine geçileceğini söyledi. Projeyi Ankara merkezli bir firmanın hazırlayacağını dile getiren Dede, şunları söyledi:“Halkımız tarafından Cela Garajı olarak bilinen bölgede...