15 / 05 / 2024

Elbistan Ovası termik santral

Elbistan Ovası termik santral

Afşin Ovası’ndaki 315 bin 540 dekar tarım arazisine can suyu verecek baraj aynı zamanda Afşin Elbistan D Termik Santrali’nin soğutma ve katma suyunun temininde de kullanılacak.

Elbistan Ovası'na yapılacak santraller tehdit oluşturuyor!

Elbistan Ovası'nda yapılması planlanan termik santrallerin çevre sağlığı için tehdit oluşturduğu belirtildi...

Kahramanmaraş Elbistan Termik Santrali için ikinci ÇED kararı!

Diler Elektrik Şirketi tarafından, Elbistan’a bağlı Akbayır Mahallesi’nde kurulması planlanan 400 MW gücündeki termik santral için yeniden ÇED süreci başlatıldı. ÇED Süreci kapsamında Akbayır Termik Santrali için herhangi bir kanuni engel kalmadığı ifade edildi.

Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da!

Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) Afşin-Elbistan A Termik Santral İşletmesi'nde yapılacak olan yenileme çalışmaları için ihale ilanı yayınladı. Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da.

Afşin-Elbistan bölgesine yeni termik santral yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Afşin-Elbistan bölgesine termik santrallerin yapılması söz konusu. 12 milyar liralık yatırımla 30-35 bin kişinin istihdamı sağlanacak" dedi.

Türkiye'deki Termik santraller devre dışı bırakılmalı!

Oil Change International" ve "350.org" isimli iki küresel çevre örgütü tarafından ortak yayınlanan, Elbistan-Afşin bölgesini de yakından ilgilendiren fosil yakıtlarla ilgili raporda Türkiye’deki termik santrallerin tamamının devre dışı bırakılması gerekti

Kahramanmaraş'a 364 milyon liralık yatırım!

Afşin-Elbistan Ovasında 317 bin 270 dekar arazinin sulama suyunu Adatepe Barajı'ndan alarak, sulama sahalarına iletecek ana boru hattının inşaatını da kapsayan yatırımların temeli törenle atıldı.

Afşin Elbistan Termik Santrali'nde üretim neden durdu?

Türkiye'nin en büyük termik santrali olan Afşin- Elbistan B Termik Santrali, Çöllolar Kömür İşletmesi'nde yaşanan obruk ve göçükler dolayısıyla ikinci bir emre kadar 'off' durumuna geçti.

Afşin-Elbistan Santrali’ne 3.6 milyar dolar yatırım!

13 yılı bulan yargı sürecinin ardından Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin 20 yıllığına ERG Elektrik’e devrini öngören anlaşma imzalandı. Bakanı Yıldız 20 yıllık imtiyaz hakkıyla beraber 3.6 milyar dolarlık yatırım yapılacağını söyledi.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali özelleştirilecek mi?

Maden-İş Genel Başkanı Akçul: "Devirle ilgili tespit çalışmaları ve termik santralin fiziki durumuyla ilgili fizibilite çalışmaları yapılıyor, ardından yeniden fiyat güncellemesi olacak" dedi.

Afşin-Elbistan Termik Santrali'nde Katarlular ve Japonlar ortak olacak!

14 milyar dolara mal olacak Afşin-Elbistan santralına ilgi gösteren Katarlı Nebras, Japonlarla işbirliği anlaşması imzaladı. Nebras'ın ortakları Chubu, Marubeni ve Mitsubishi oldu..

Afşin-Elbistan A Termik Santrali devrediliyor!

Afşin-Elbistan A Termik Santralı, ERGVerbund ortaklığına devrediliyor. Devlet, Akkuyu ve Sinop’a inşa edilecek nükleer santralların ardından yıllar sonra bir kömür santralı için 20 yıl boyunca elektrik alım garantisi verdi..

Nebras Enerji'dnen Afşin Termik Santrali'ne 14 milyar dolar yatırım!

Katar sermayeli Nebras Enerji'nin, Afşin Elbistan Termik Santrali Projesi'ne 14 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığı bildirildi...

Çöllolar Kömür Sahası'ndaki göçüğün duruşması ertelendi!

Afşin-Elbistan B Termik Santrali'ne kömür temin eden sahada, 3 yıl önce 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan göçükle ilgili 23 kişinin yargılandığı duruşma, eksik evrakların giderilmesi talebi üzerine ertelendi.

Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nde yangın çıktı!

Afşin - Elbistan B Termik Santraline kömür taşıyan bant yollarında yangın çıktı. Yangından zarar gören bant yolları onarılıncaya kadar santralin bir ünitesi devre dışı bırakıldı

Elbistan Ovası termik santral Haberi

Elbistan Ovası termik santral


Göksun Çayı üzerinde kurulan Adatepe Barajında ilk su tutulmaya başladı. Afşin Ovası’ndaki 315 bin 540 dekar tarım arazisine can suyu verecek baraj aynı zamanda Afşin Elbistan D Termik Santrali’nin soğutma ve katma suyunun temininde de kullanılacak.


Göksun çayı üzerinde yer alan Adatepe Barajında ilk su tutuldu. Su tutulması çalışmaları nedeniyle baraj sahasında tören düzenlendi. Törene Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, DSİ 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, Afşin DSİ Müdürü Hikmet Böke, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile baraj çalışanları katıldı.


500 metreküp depolama hacmine sahip baraj Afşin Elbistan D Termik Santralinin soğutma ve katma suyunun sağlanması amacıyla inşa edildi.


Aynı zamanda 315 bin 540 dekar tarım arazisini sulayacak olan Adatepe Barajı Afşin Elbistan Ovası için büyük bir nimet...