19 / 05 / 2024

Elbistan Polis Evi kent müzesi

Elbistan Polis Evi kent müzesi

Elbistan’ın tarihi kimliğini yansıtan en önemli eserlerden biri olan ve şuanda polisevi olarak kullanılan binanın Kent Müzesi’ne dönüştürülmesini öngören projenin startı verildi.

İsrail belediyesi Kudüs’te Filistinlilere ait evi yıktı!

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi ekipleri Filistinlilere ait bir evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle polis korumasında yıktı.

İsrail belediyesi Filistinlilere ait iki evi yıktı!

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi ekipleri Filistinlilere ait iki evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle polis korumasında yıktı.

Elazığ'da evi yıkılan depremzede 'Ev boş' tutanağından şikayetçi oldu!

Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde oturduğu binanın ağır hasar görmesi sonrasında evi eşyalarıyla birlikte yıkılan Merve Köklüer, yıkım öncesinde polis memurunun 'Ev boş' diye tutanak tutması sebebiyle zarar gören eşyalarının karşılığında yardım alamadığını belirtti.

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait evi yıktı!

Cebel El-Mukebbir beldesine polis eşliğinde baskın yapan İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi 5 kişilik Filistinli aileye ait evi yıktı.

Galata Kulesi ve Selimiye Kışlası Vakıflar'a devredildi!

Galata Kulesi’nin Vakıflar’a devriyle ilgili mahkemenin karar verdiğini söyleyen Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, “Vahdettin Köşkü, Adile Sultan Sarayı, Zeynep Kamil Hastanesi, Paşakapısı Cezaevi, Selimiye Kışlası, Beylerbeyi Polis Evi, Abraham Paşa Konağı, Ihlamur Kasrı da artık Vakıflar’ın'' dedi.

Adolf Hitler'in doğduğu ev polis merkezi olacak!

Adolf Hitler'in 1889 yılında doğduğu Avusturya'daki Braunau am Inn kasabasındaki evi polis merkezine dönüşecek.

Şehit Harun Maytalman'ın yarım kalan evi tamamlanacak!

Şırnak'ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine düzenlenen bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ordulu polis memuru Harun Maytalman'ın yarım kalan evi tamamlanacak.

İstanbul, İzmir ve Antalya'daki polis evleri satılacak mı?

2003 yılında dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, polis evi ve moral eğitim merkezlerini özelleştirme kapsamına aldı, ancak bir adım atılmadı. Maliye Bakanlığı konuyu 13 yıl sonra tekrar gündeme getirdi.

Kahramanmaraş Elbistan Polis Evi kent müzesi olacak!

Elbistan’ın tarihi kimliğini yansıtan en önemli eserlerden biri olan ve şuanda polisevi olarak kullanılan binanın Kent Müzesi’ne dönüştürülmesini öngören projenin startı verildi.

Marmaris'te turizm zirvesi toplantısı yapıldı!

Marmaris'te turizm değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Polis Evi 'nde düzenlenen toplantıda hanutçuluk ile mücadele için top yekun seferberlik ilan edildi.

Iğdır Polis Evi'nde yangın!

Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalede yetersiz kalması üzerine, polis evinin önünde bulunan TOMA'lardan da su sıkılarak yangın kontrol altına alınmaya çalışıldı

Caferağa Mahalle Evi boşaltılıyor!

Kadıköy'deki Caferağa Mahalle Evi'ne sabah saatlerinde gelen polis, sokağı yaya ve araçlara kapattıktan sonra binayı boşaltmaya başladı. Mahalle sakinleri, müzik ve sloganlar eşliğinde protesto başlattı.

Manisa İl Emniyet Müdürü polis evi inşaatını gezdi!

MANİSA İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Yunusemre İlçesi'nde dört yıl önce inşaatına başlanan ve geçen 23 Kasım'da teslim edilmesi gerekirken eksikler gerekçe gösterilerek ek süre istenen Polisevi binasında inceleme yaptı.

Elbistan Polis Evi kent müzesi Haberi

Elbistan Polis Evi kent müzesi

Elbistan’ın tarihi kimliğini yansıtan en önemli eserlerden biri olan ve şuanda polisevi olarak kullanılan binanın Kent Müzesi’ne dönüştürülmesini öngören projenin startı verildi.


Restorasyon projesini hazırlayacak firmanın yetkilileri, polisevinde inceleme yapmak amacıyla Elbistan’a geldi. Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve Tarihçi-Yazar Adnan Güllü’den polisevinin özgün yapısına ilişkin olarak bilgi alan firma temsilcileri, binanın restorasyonu için rölöve çizimleri, restorasyon projesi ve teşhir tanzim projelerini hazırlayacak. İhalesi yapılarak yüklenici firmaya yer teslimi yapılan Polisevi binasının tahliye işlemlerine önümüzdeki günlerde başlanacak. Elbistan Kent Müzesi’nin proje çalışmalarının 200 iş gününde tamamlanması planlanıyor. Restorasyon çalışmalarına kısa bir süre sonra başlanacağını belirten Kaymakam Tuncay Akkoyun, "Polisevi ilçemizin tarihi binalarından, özel yapılarından biridir. Daha önce hükümet konağı olarak kullanılmış ve şuan hali hazırda polisevi olarak kullanılmaktadır. Bu binanın kent...