30 / 04 / 2024

İstanbul, İzmir ve Antalya'daki polis evleri satılacak mı?

İstanbul, İzmir ve Antalya'daki polis evleri satılacak mı?

2003 yılında dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, polis evi ve moral eğitim merkezlerini özelleştirme kapsamına aldı, ancak bir adım atılmadı. Maliye Bakanlığı konuyu 13 yıl sonra tekrar gündeme getirdi.



2003 yılında dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, polis evi ve moral eğitim merkezlerini özelleştirme kapsamına aldı, ancak bir adım atılmadı. 13 yıl sonra Maliye Bakanlığı konuyu tekrar gündeme getirerek İstanbul'daki Baltalimanı, Beylerbeyi ve Ortaköy polis evleri ile Antalya, İzmir, Ayvalık ve Didim'deki polis moral eğitim merkezlerini satmak için çalışma başlattı.


Çalışma kapsamında İstanbul'daki ilk özelleştirme için Avrupa Yakası Milli Emlak Daire Başkanlığı 16 Mart 2016'da İstanbul 3 Numaraları Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na izin başvurusu yaptı. Başvuruyu değerlendiren komisyon, Sarıyer Maden Mahallesi'nde 8 bin 871 metrekarelik Hazine'ye ait arazi üzerinde bulunan Sarıyer Polis Moral Eğitim Tesisleri, Baltalimanı Polis Evi binalarının satışı konusunu 18 Ağustos günü yapacağı toplantıda ele alacak.Konaklama, düğün organizasyonu, restoran ve kafe hizmeti veren Baltalimanı tesisleri, Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde denize sıfır konumda.


Üzerindeki binalarla birlikte satılacak olan İstanbul'daki Baltalimanı Polis Evi, 8 bin 871 metrekarelik arazi üzerine kurulu.


Sözcü


Geri Dön