19 / 05 / 2024

Elekçi Deresi satıldı mı

Elekçi Deresi satıldı mı

ÇED Yönetmeliği değişse de Fatsa'da işler 'bildiğimiz' gibi Dere şirkete satıldı, kimyasal atıklar hesap edilmedi. Elekçi Deresi de şirkete satıldı. 555 ton kimyasalın taşınacağı yer ise belli değil

Fuzul Topraktan Ispartakule'nin yüzde 70’i iki saat içinde satıldı!

Fuzul Holding’in gayrimenkul sektörüne kazandırdığı markası Fuzul Topraktan’ın yeni projesi Ispartakule’nin 332 konutluk arsa payının satışa çıkarıldığı lansman toplantısı yatırımcılardan yoğun ilgi gördü. Fuzul Topraktan Ispartakule'nin yüzde 70’i iki saat içinde satıldı.

Yabancılara 21 yılda 28 milyon 320 bin 28 metrekare arazi, 289 bin 412 adet konut ve iş yeri satıldı!

İçişleri Bakanlığı yabancılara gayrimenkul satışı rakamlarını açıkladı. Buna göre, 1 Ocak 2002 ile 19 Temmuz 2023 arasında yabancılara 28 milyon 320 bin 28 metrekare arazi, 289 bin 412 adet konut-işyeri satıldı. İşte ayrıntılar...

Elm Sokağında Kabus filminin çekildiği ev satıldı!

'Nightmare On Elm Street (Elm Sokağında Kâbus)' filminin çekildiği ev yaklaşık 3 milyon dolara satıldı.

Altın Kızlar dizisinin çekildiği ev satıldı!

Golden Girls (Altın Kızlar) adlı dizisinin çekildiği ev satıldı. ABD'nin Los Angeles kentinin gözde bölgeleri arasında yer alan Brentwood'daki evin yeni sahibi 4 milyon 620 bin dolar veren kişi oldu.

Arma Menta'nın yüzde 30'u satıldı!

Kartal Arma Menta’ya yatırımcı büyük ilgi gösterdi. Lansmanı mart ayında gerçekleşen Arma Menta projesinin yüzde 30’u aynı ay içinde satıldı.

Ferko Line projesinde ofislerin yüzde 25’i satıldı!

Ferko’nun İstanbul’un gelişen ticaret merkezi Kağıthane’de hayata geçirdiği Ferko Line Projesi’nde ofislerin yüzde 25’i şimdiden satıldı.

Isparta'da 5 bin 940 konut ve işyeri satıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün verilerini paylaştı. 2016 yılı içerisinde Isparta'da 5 Bin 940 konut işyeri satıldı.

Ege'de 244 bin konut ve işyerleri satıldı!

Ege'de 2016'da gayrimenkul sektöründe yoğun bir dönem yaşandı.Ege'de 244 bin konut ve işyerleri satıldı.

İzmir Buca Konutları'ndaki 34 daire 4 saatte satıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’da kentsel dönüşüm projelerinde kullanmak için inşa ettiği konutların 34 dairesini ihale yoluyla satışa sundu. Büyük ilgi gören ihaleye 289 talep geldi. Konutlar 4 saat gibi kısa bir süre içinde satıldı.

Next Level Çayyolu projesinin yüzde 30'u satıldı!

Mart 2016’da inşaatına başlanan Next Level Çayyolu’nda sadece bir konut projesi değil, her detayı düşünülmüş bir hayat tasarladıklarını söyledi. Next Level Çayyolu'nda satışa sunulan konutların yüzde 30’u altı ay içinde satıldı.

Yalova TİGEM arazileri satıldı mı?

Yalova'da olası bir depremde çadırkent kurulacak yeşil alan kalmadı. 2 bin 900 dönümlük TİGEM arazileri ve belediyeye ait yeşil alanlar, imar planlarında yapılan değişikliklerle, satıldı.

Avrupa Konutları Atakent 4'te 1+1'lerin tamamı satıldı!

Avrupa Konutları Atakent 4 projesinde 431 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan 1+1'lerin tamamı kısa süre içerisinde satıldı...

Park Yaşam Ataşehir'in yüzde 58'i 1 ayda satıldı!

Geleneksel mahalle kültürünü modern hayata taşıma iddiasıyla yola çıkan 860 konutluk Park Yaşam Ataşehir'deki dairelerin yüzde 58'i lansmanı takip eden ilk ay içinde satıldı.

Elekçi Deresi satıldı mı Haberi

Elekçi Deresi satıldı mı


ÇED Yönetmeliği değişse de Fatsa'da işler 'bildiğimiz' gibi Dere şirkete satıldı, kimyasal atıklar hesap edilmedi. Fatsa'da siyanürlü altın madeni için hazırlanan ÇED Raporu nereden tutsanız elde kalıyor. Bal ve fındık üretiminin şimdiden azaldığı köylerin; Elekçi Deresi de şirkete satıldı. 555 ton kimyasalın taşınacağı yer ise belli değil 


Altıntepe Madencilik Ordu Fatsa'ya bağlı Engiz tepesinde siyanürle altın çıkarmak istiyor. Eğer işletme yapılırsa yaklaşık 500 metre uzağındaki Bahçeler Köyü başta olmak üzere toplamda 12 köyün doğasını ve yaşayanların sağlığını direkt olarak etkileyecek.

Daha uzak yerlere vereceği zarar da var, fakat şirket usulünce bir ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) Raporu hazırlamadığı için zarar hakkında net veri açıklamak mümkün değil. Ekimde ise Fatsa ve Ünye'nin köyleri birleşip Bahçeler Köyü'nde bir direniş çadırı kurdu. 


'Altıntepe' diyorlar

İngiliz ortak Stratex...