01 / 05 / 2024

Elektriğe asgari tüketim uygulaması modeli mi gelecek

Elektriğe asgari tüketim uygulaması modeli mi gelecek

Elektrik faturalarında asgari tüketim dönemi başlıyor. Doğu ve Güneydoğu dağıtım bölgelerinde çok yüksek olan kayıp kaçağın azaltılması için abone grupları bazında aylık elektrik tüketim miktarı belirlenecek.

Ocak ayı elektrik faturası tarifesi belli oldu! Elektriğe zam olacak mı?

Elektrik tarifesi tüm abone gruplarının 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere tarife belli oldu. Peki elektriğe zam olacak mı? Elektriğe zam mı geliyor? İşte 2024 elektrik tarifesi...

Tüketim harcamalarının azalmasını neden gösteren banka, Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü!

QNB Finansbank, artan tüketim harcamaları, kredi büyümesi ve sıkılaşmaya atıfta bulunarak 2024 Türkiye büyüme tahminini yüzde 4’ten yüzde 3,5’e revize etti.

Elektriğe yüzde 20 zam geldi! 1 Ekim itibariyle geçerli olacak! İşte yeni zamlı tarife

Döviz kurlarında meydana gelen artış  akaryakıt fiyatlarında da artışa neden olurken, enerjide de elektrik tarafında beklenen zam geldi. Elektriğe yüzde 20 zam geldi. 

Yüksek enflasyona rağmen lüks tüketim tam gaz devam ediyor! Lüks tüketim geçen yılı ikiye katladı!

E-ticaretten gerçekleşen alışverişlerde lüks tüketimin arttığı gözleniyor. Uzmanlar, önceki yıllar ile karşılaştırıldığı zaman lüks tüketim harcamalarının katlanarak büyüdüğüne işaret ederken, en fazla alışverişin saat, mücevherat ve lüks moda kategorilerde gerçekleştiği görülüyor.

Elektriğe Ekim'de zam gelecek mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve patronlar buluştu! Son dakika! 

"1 Ekim’de elektriğe zam yapılacak mı?" sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve patronlar dün Ankara'da bir araya geldi. Peki elektriğe Ekim'de zam gelecek mi?

Doğalgaz ve elektriğe zam gelecek mi? Faturalar 2023'te artacak mı? Bakan resmen duyurdu! 

Milyonlarca vatandaş yeni yılda doğalgaz ile elektriğe zam gelip gelmeyeceğini merakla araştırıyor. Peki yılbaşında elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapılacak mı? İşte konuyla ilgili ayrıntılar ve Bakan Dönmez'in o açıklamaları... 

2022’de suya yüzde 69,38, doğalgaza yüzde 50,4, elektriğe yüzde 35 zam geldi!

2022 yılının Eylül ayında elektriğe yüzde 20, suya yüzde 40,38 ve doğalgazın birim fiyatına yüzde 20,4 oranında fiyat artırımı gerçekleşti. Vatandaş artık isyan ederken, sizler için elektrik, su ve doğalgazda bu yıl içinde ne kadar zam yapılmış araştırdık. İşte haberin detayları…

Elektriğe bir zam daha gelecek mi? EPDK yeni fiyatlandırma dönemindeki kararı açıkladı!

Yılbaşında ve Nisan 2022’de yapılan elektrik zamlarının ardından maliyetlerde yaşanan artışlar nedeniyle 1 Haziran’da elektriğe bir zam daha yapılmıştı. Peki yeni yeni fiyatlandırma döneminde bir zam daha gelecek mi? İşte detaylar...

Elektriğe kademeli zam planı! Ersan Şen'den 'Haziran enflasyonuna yansıması istenmiyor' iddiası

Elektrik üretim ve dağıtımı yapan şirketlerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile görüşerek yüzde 30 zam için kulis yaptıkları iddiası sonrasında ‘Elektriğe yüzde 30 zam geliyor’ haberlerinin perde arkası ortaya çıktı.

Elektriğe zam mı geliyor? 21 Haziran elektriğe yeni zam mı geldi?

Elektriğe yeni bir zam mı geliyor? sorusu vatandaşlar tarafından sorulmaya başladı. İşte merak edilen elektriğe zam mı geliyor sorusunun yanıtı!

Elektriğe yeni zam geliyor! Bu tarihlere dikkat! Faturalar ne kadar olacak?

Kurda yaşanan yükseliş sebebiyle elektriğe yeni bir zam geliyor. Enerji uzmanı Çağada Kırım, "Tekrar bir zam yaparak farkı kapatacaklar" derken, EMO Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özdağ, "Acilen kamulaştırma yapılmalı" diye konuştu. Peki elektriğe ne kadar zam gelecek?

Elektriğe zam haberi gündeme bomba gibi düştü

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektriğe zam haberini duyurdu: "Vatandaşlar hazır olsun"

Tüketim harcamalarının büyük bölümü konuta ve kiraya!

"Hanehalkı Bütçe Araştırması"nın 2017, 2018 ve 2019 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre, toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut ve kira harcamaları oluşturdu.

Elektriğe asgari tüketim uygulaması modeli mi gelecek Haberi

Elektriğe asgari tüketim uygulaması modeli mi gelecek


Elektrik faturalarında asgari tüketim dönemi başlıyor. Doğu ve Güneydoğu dağıtım bölgelerinde çok yüksek olan kayıp kaçağın azaltılması için abone grupları bazında aylık elektrik tüketim miktarı belirlenecek. TBMM’ye dün sunulan Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması yasasında değişiklik yapan tasarıya göre; 31 Aralık 2017’ye kadar uygulanmak üzere teknik ve teknik olmayan kayıplarının oranı ülke ortalamasının üzerinde olan dağıtım şirketlerince, dağıtım bölgesindeki tüketicilere her bir fatura dönemi kapsamında abone grupları bazında asgari tüketim uygulamasına Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu izin verebilecek. Yani EPDK, bölgelere göre asgari tüketim belirleyecek. Bu bölgelerde belirlenen tüketim bedeli bütün tüketiciler için geçerli olacak. Örneğin 50 liralık harcama yapan bir tüketici 10 lira vererek kurtulamayacak. Belirlenen asgari tüketim üzerinden fatura ödemek zorunda kalacak. Ama gerçekten...